Најдобар скутер до 50цц? (не-кинески)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
1. Кимко, Кивеј и останата багра се кинези. Со напумпана цена.

2. Бенели е такоџе кинез. Нека не те лажи европското минато, колку шо е Ровер англичанец толку е и Бенели.

Дерби вс мојата Арора 150 цц, погоди како помина... нити старт, нити максимална има колку чајна шит. Мада добро се држеше.

Слушај го чичо Џиш... толку пари за скутер не се дават, кратко и едноставно, макар и од злато да е. Поисплатливо ти е да купиш 150 цц скутер, да си положиш за А категорија (околу 250 евра) и да си возиш раат.

п.с. немаше ти едно време некое чоперче од 50 цц?
Го дадов чоперчето, сакам нешо побрзо ова ептен тромаво беше. Се мислев за поголем ама кој ќе се гњави со регистрации полагања а и трошат ко бајаги повеќе.
Од се што видов прво Бенели ми беше во игра па Пежо Спидфајт 3 ама немаше добри коментари за нив па се одлучив за Априлија ама ќе видиме ќе одам утре пак до салон да разгледам.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 16:58 ---
Климо ак земаш априлија земај од ова

Иначе јас имам кинеска емитација од хаваната и имам 13 000 + без никаков дефект и 5 сњообраќајки
Не се лоши и овие само загреан сум за нешто поспортско :)

1. Кимко, Кивеј и останата багра се кинези. Со напумпана цена.
Кимко Кинез ? Нешто грешка да не си ? Јас имам кимко супер9 4 години го имам мака нема. Само бензин и двотактол му ставам, значи до сега нема покажано никаков проблем, у споредба еден другар што има априлија исто од 2008, палењето му е катастрофа, додека не загрее 5 мин не може да тргне, не викам дека не се добри априлиите, ама и кимкото не се за потценување, јас кога го купував се двоумен меѓу априлијата и џилерата, али испадна кимко :D и добар избор направив

Абе џиш се кинеско напраи :)

Џиш дај не заебавај! Кимко моментално е 3 најпродаван бренд во светот на скутерите. Кимко ROX! За жал кимко нема компетитивен 2тактен скутер на 50цц. Јас ти препорачувам Yamaha Aerox! Разбарај се низ скопјето,би требало да има во некој салон останато од моделот 2009, ако не има 2-3 по огласиве буквално како нови! Дербито го пра во две верзии со ланец и со каиш, за овие со ланец сум слушнал дека не биле баш погодени.
Зошто јамаха аерокс? Оти ја нема низ улициве како априлијата УНИКАТНОСТ, најбрза е шток, да не прајме муабет за тјунинг, достигнува и до 140 км/х, за комфор.. солидно предно седиште како и кај сите други, задното не го бива.

Дербито отпаѓа пошо го нема на лагер, ми рекоа да го чекам 2 месеци што е нон сенс, ќе помине сезонава.

Така да Априлиа изгледа ќе биде

Што пари е Дербито ново ?
Иначе другарче имаше Пијаџо нрг, добра управливост имаше, со двајца идеше 80-85.

Џиш дај не заебавај! Кимко моментално е 3 најпродаван бренд во светот на скутерите. Кимко ROX! За жал кимко нема компетитивен 2тактен скутер на 50цц. Јас ти препорачувам Yamaha Aerox! Разбарај се низ скопјето,би требало да има во некој салон останато од моделот 2009, ако не има 2-3 по огласиве буквално како нови! Дербито го пра во две верзии со ланец и со каиш, за овие со ланец сум слушнал дека не биле баш погодени.
Зошто јамаха аерокс? Оти ја нема низ улициве како априлијата УНИКАТНОСТ, најбрза е шток, да не прајме муабет за тјунинг, достигнува и до 140 км/х, за комфор.. солидно предно седиште како и кај сите други, задното не го бива.
Грда е Јамахата а и неможам да ја барам низ Скопјето пошо сум од Струга. Има салон за Пиаџо во Охрид па ги има овие од нивната групација. Се нервирам од Априлија има само оваа SR 50 R Replica SBK, малце е грдичка

33132_0_1_2_sr%2050%20r%20replica%20sbk_Image%20credits%20-%20Aprilia.jpg

Па се мислам да ја земам Џилерата, оваа ја има на лагер ако не се лажам

45_bike1.jpg

Исто и NRG-во го има само не ми текнува точно која боја, мислам ова беше

NRG-Power-DD-Silver.jpg

Јас бев загреан за стандардната Априлиа SR 50 R, ако можат да ми ја донесат за пристојно време (1/2 недели) ја земам оваа ако не одам со Џилерата, конечен одговор :icon_lol:

2012-aprilia-sr-50-r-10_600x0w.jpg

--- надополнето: 12 јуни 2012 во 19:57 ---
Што пари е Дербито ново ?
Иначе другарче имаше Пијаџо нрг, добра управливост имаше, со двајца идеше 80-85.
Дербито е 2690 евра мислам, ама тек за месец и пол ќе дојде во салон

Грда е Јамахата а и неможам да ја барам низ Скопјето пошо сум од Струга. Има салон за Пиаџо во Охрид па ги има овие од нивната групација. Се нервирам од Априлија има само оваа SR 50 R Replica SBK, малце е грдичка

33132_0_1_2_sr%2050%20r%20replica%20sbk_Image%20credits%20-%20Aprilia.jpg

Па се мислам да ја земам Џилерата, оваа ја има на лагер ако не се лажам

45_bike1.jpg

Исто и NRG-во го има само не ми текнува точно која боја, мислам ова беше

NRG-Power-DD-Silver.jpg

Јас бев загреан за стандардната Априлиа SR 50 R, ако можат да ми ја донесат за пристојно време (1/2 недели) ја земам оваа ако не одам со Џилерата, конечен одговор :icon_lol:

2012-aprilia-sr-50-r-10_600x0w.jpg

--- надополнето: 12 јуни 2012 во 19:57 ---

Дербито е 2690 евра мислам, ама тек за месец и пол ќе дојде во салон
Јас мислам дека јамахата вреди да ја побараш пошто стварно е за класа подобра од другиве. Инаку измеџу априлија, џилера и пијаџо ја би пијаџото, ради изглед, некако помодерно ми е. па џилерата па априлијата. џилерата иста машина носи со пијаџото мислам, во пијаџо групацијата е.

Декс кога веќе бираш од овие три модела, земи ја џилерата, најмоќно изгледа, поголема поубава е од нрг-то, а априлијата веќе секое богато детенце ја има ми се лоши од неа коа ќе ја видам

Џилерата е преубава

Декс кога веќе бираш од овие три модела, земи ја џилерата, најмоќно изгледа, поголема поубава е од нрг-то, а априлијата веќе секое богато детенце ја има ми се лоши од неа коа ќе ја видам

Џилерата е преубава
Убава е џилерата само светлата ги утнале малце ама не е страшно. Од секогаш бев фан на Априлиа па ќе гледам да ја најдам таа црната прво. Вистина ги има премногу ама ај не сакај ги :icon_lol:

Го дадов чоперчето, сакам нешо побрзо ова ептен тромаво беше.
Убо си напрајл

Се мислев за поголем ама кој ќе се гњави со регистрации полагања а и трошат ко бајаги повеќе.
За регистрацијата неам коментар... за трошењето, се кладам дека било која 250-ка 4 тактна ќе троши помалку од дербито низ град со нормално возење (до 80 км/ч). Истото можам да ти го потврдам и за издржливоста... било која 250-ка (или 125-ка) ќе изоди многу појќе од 50 цц двотактно.

Не се лоши и овие само загреан сум за нешто поспортско :)
поспортско, од 50 цц.... то шо не го бива, ич не го бива. Али ај.

Кимко Кинез ? Нешто грешка да не си ?

Kymco - Kwang Yang Motor Company
Country of Origin: Taiwan, with additional manufacturing facilities in China, Vietnam and Indonesia

Немој да ме јебеш... Италјанец да не е?

Јас имам кимко супер9 4 години го имам мака нема. Само бензин и двотактол му ставам, значи до сега нема покажано никаков проблем, у споредба еден другар што има априлија исто од 2008, палењето му е катастрофа, додека не загрее 5 мин не може да тргне, не викам дека не се добри априлиите, ама и кимкото не се за потценување, јас кога го купував се двоумен меѓу априлијата и џилерата, али испадна кимко :D и добар избор направив
Види вака... ако го одржаваш редовно незнам шо очекуваш дека ќе му се случи... И кимкото твое златно вози го без масло за 10 минути ќе зариба. Така да пред се зависи од то кој го вози. Друго е како го вози. Искрено јас Арората ја малтретирав максимално (пошо неодеше 80 и беше крајна, цел ден да се тегниш). Така да то ќе му се дешава на секој скутерџија шо сака нешто плус од машината. Е јебига, со мотор од 10 кс, и 80 е многу.

п.с. пред малку арората замина за 250 евра :) уште еднаш china shit... не благодарам

Убо си напрајл

За регистрацијата неам коментар... за трошењето, се кладам дека било која 250-ка 4 тактна ќе троши помалку од дербито низ град со нормално возење (до 80 км/ч). Истото можам да ти го потврдам и за издржливоста... било која 250-ка (или 125-ка) ќе изоди многу појќе од 50 цц двотактно.

поспортско, од 50 цц.... то шо не го бива, ич не го бива. Али ај.

Country of Origin: Taiwan, with additional manufacturing facilities in China, Vietnam and Indonesia

Види вака... ако го одржаваш редовно незнам шо очекуваш дека ќе му се случи... И кимкото твое златно вози го без масло за 10 минути ќе зариба. Така да пред се зависи од то кој го вози. Друго е како го вози. Искрено јас Арората ја малтретирав максимално (пошо неодеше 80 и беше крајна, цел ден да се тегниш). Така да то ќе му се дешава на секој скутерџија шо сака нешто плус од машината. Е јебига, со мотор од 10 кс, и 80 е многу.

п.с. пред малку арората замина за 250 евра :) уште еднаш china shit... не благодарам
http://en.wikipedia.org/wiki/Kymco

Прочитај за кимкото.
Јас нормално си го возам кимкото, 80 оди, потрошувачка 3,2 презадоволен сум. Сеа некој ако сака да го сјебе моторот секако дека може, ако го вози без исав, шо сакаш земи па ќе цркне

Јас нормално си го возам кимкото, 80 оди, потрошувачка 3,2 презадоволен сум. Сеа некој ако сака да го сјебе моторот секако дека може, ако го вози без исав, шо сакаш земи па ќе цркне
Колку км имаш поминато до сега? И то 80 оди да, ама крајно... реално низ град од 65 не го возиш појќе. Како измери дека 3.2 (баш .2) ти троши? Остај го цел ден на сонце да седи, 200 грама ќе испарат...

Колку км имаш поминато до сега? И то 80 оди да, ама крајно... реално низ град од 65 не го возиш појќе.
8000 имам поминато :) и кај повеќе од 65 да го возам низ Велес :) да се слупам некаде :)

Колку км имаш поминато до сега? И то 80 оди да, ама крајно... реално низ град од 65 не го возиш појќе. Како измери дека 3.2 (баш .2) ти троши? Остај го цел ден на сонце да седи, 200 грама ќе испарат...

Брат ми зема кимко супер 8 - 4 тактно, троши 2 литра, моето кивеј ф-акт троши 4 - 2 тактно
кимкото е поудобно за возење и поквалитетно од кивејот, за таа цена најдобро е, класа е меѓу кинеските и италијанските скутерки ... и да тајванско е

Се заебаваш? Хонда и Јамаха имаат фабрики во кина, кинески се? На крај краева, и да е „кинеско“, пак не е кинеско ако оди 180 како Kymco Xciting 500ri, и ако тера 35.000 без проблем.

ова е кинеско
Red.jpg

ова неможи да биди кинеско, no fuckin way.
13_realsize1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom