Најдобар македонски метал бенд?

• Креатор на темата Креатор на темата Devil-King
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133
Јас не слушам метал за да кажам дали се добри. Само прашав дали на вас металците ви се допаѓаат, се трудам објективно да добијам некоја слика за музичкиот вкус на еден металец :)

Релативна ствар е :)
Мене ми се допаѓаат , ама на повеќето „металци“ (несоодветен ми е зборот металец некако :) ) не им се допаѓаат поради core елементите.
Така да , неможеш едноставно да оцениш нели :).
Металот е разгранет на повеќе жанрови , а со тоа и привлекува различни фанови.

Е да тоа си во право, сведок сум често се препирате меќу жанровите. Многу јасно секој си има свој вкус, а со тоа и секој жанр свои приврзаници :smir:

Релативна ствар е :)
Мене ми се допаѓаат , ама на повеќето „металци“ (несоодветен ми е зборот металец некако :) ) не им се допаѓаат поради core елементите.
Така да , неможеш едноставно да оцениш нели :).
Металот е разгранет на повеќе жанрови , а со тоа и привлекува различни фанови.

баш поради кор елементите ми се свиѓаат, предпоставувам и кај тебе дека е исто...
иначе фала за новиот албум шо ми го кажа линкот... го немав тој...
првиот им е боље, али и овој е супер...

А што фали ?
Умешност во свирење , умешност во вокалите.

Можеби малце креативност и инвентивност:drk:Критикава е најдобро намерна,немој одма да ме серете...:nesum:

Не те сереме друже твое мислење си е :helou:. Бар јас не .
Ама преслушај го By all Means , и ќе видиш која разлика ја има од вториот албум .
Мислам дека тоа им е ненормално добар албум и дека заслужува почит :).

naj naj bend kaj nas mi e Last act of Defiance

Знае ли некој како се вика бендот на Мики и Цобе од Embryotomy, Ацо од Totem и не ги знам другите 2-ца или еден??? Свират преработки од Sepultura, Slayer, Kreator.....????

Бендот се вика Обединети во Омраза и дечките пичат преработки од Pantera,Hatebreed и Sepultura...растур се...

Другите двајца се Денис од Тотем и Џоле од Smut...

SMUT najbolje kako bend i najbolje kako licnosti i Serphentine Fire se zakon em se najbolje em se faci em ne se napr4eni goveda kako nekoi dr neskam da imenuvam SMUT I Serphentine Fire vladeat

SMUT najbolje kako bend i najbolje kako licnosti i Serphentine Fire se zakon em se najbolje em se faci em ne se napr4eni goveda kako nekoi dr neskam da imenuvam SMUT I Serphentine Fire vladeat
SMUT не се метал, a другите се Serpentine Fire. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom