Најдобар македонски метал бенд?

• Креатор на темата Креатор на темата Devil-King
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133
Sanatorium....други освен нив,и Dedicated for Life немам ни слушнато,така да.....
sanatorium_cover.jpg

1.САНАТОРИУМ
2.ORION
3.SINIAC
4.SMUT
5.АRHONT
Ова се најквалитетните македонски метал бендови за кои треба да биде анкетава.HAIL METAL!!!
О ТИ! СМАТ НЕ СЕ МЕТАЛ! али ај нвм....

Тотем бе алооо... никој не е боље од нив...НИКОЈ!!!

Тотем бе алооо... никој не е боље од нив...НИКОЈ!!!
Абе закон се Тотем , ама шознам , некако не ми влагаат у уво :).
Повеќе сум за Siniac ,Vinterthrone , BtH , S.O.F.A.R. , DFL ...

Dedicated for Life..........!!!!!!!!!!!

Девојкава шо имам видено пост сето и е со (!!!!) ваљда многу сака да се дере :] се зезам
Порано иам постирано сум испуштил Обливион, Битер Дисижн пак че испуштам некој али нема везе пак ке се привратам xD

потоп,лелек,bill skins fifth,од вратот надоле.ова е моја гледна точка за што е врвот на металот и сличните подгранки.мислам,last act of defiance се супер,ептен!Но,само еднаш ги имам слушнато,така да рано е да ги ставам во индивидуалната топ листа.

ОПУС се пример за успешен квалитетен македонски метал бенд,посебно со нивната химна на метал сцената у Македонија-ДВЕ СОЛЗИ МИ КАПНАА!!!:drk:

Siniac,Sanatorium,Last Act of defience,Maras,BTH,Eclipsa

од понудениве неможам да се одлучам меѓу марас, серпентин и виктим.
А норамлно дека има и мноооогу други бендови кои незнам од која причина не се напишани на листава.:smir:

...мај фејворит Hall Of Sins... ги нема на листата:toe:

на Furion и Serpentine Fire сите може да им ги дудлат куровите :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Фурион ич не ми прат филм. Serpentine Fire, Raven, Maras, Untold и уше некој други ми прат филм :)

Наместо Hardfaced(кои не се метал) и DFL, треба да се додадат многу други поквалитетни бендови што не знам зошто не влегле во конкуренција овде(Nihilist, Siniac, Vinterthrone, Lelek, Totem, Storm...). Ако треба да се избере од понудениве бендови, мојот глас иде за Марас, чисто заради инвентивноста, не дека нешто посебно ги фаворизирам.

А надвор од листава - Nihilist.

Бенд кој што успеал највеќе да ме импресионира и да остане мој примарен фокус на македонската метал сцена, луѓе што не се замараат со РокФестови и слични декадентни срања и бенд со дефинитивно најлојална публика, немногубројна, ама одбрана група луѓе кои што знаат да го познаат квалитетот во нив и максимално да уживаат во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom