Најдобар бурек според вас прават во...

  • Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Оди во чаршија кај фонтаната и имаш за 50 денари четврт ама тежи 150,160 грама па математички ти излегува поскапо од останатите бурекџилници.Глуп народ во 90% гледа само цена а нето тежина не го интересира па затоа трговците на таа финта заработуваат повеќе.Сега за сега само Цујо во Ѓорче држи стандард на баничка со тежина од 360 до 370 грама за цена од 65 денари со урда и 70 денари со месо иако внатре пола е месо а пола кромид.

Не е само до количина, не чини во Цујо... Не дека во Силбо чини, таму јадев вртена пита со спанаќ и сирење/урда и ме убиваа киселини после јадење. Иначе пецива/фаст фуд неам јадено две - три години.
 
Naredniot den isto vo 16:00 ja kupi?

Aj sto kupuas burek popladne namesto sabajle, nego i go meris na vaga... zasto pobogu?
Наредниот ден беше купена сабајле во 8 кога има гужва а што се однесува до мерењето секаде тоа го правам бидејки немам никаква доверба во пекарите.
Автоматски споено мислење:

Не е само до количина, не чини во Цујо... Не дека во Силбо чини, таму јадев вртена пита со спанаќ и сирење/урда и ме убиваа киселини после јадење. Иначе пецива/фаст фуд неам јадено две - три години.
Во глобала купувам само кога немам дома на залиха бидејки сам си правам а што се однесува до киселините точно е бидејки и јас од многу места имав проблеми а матичната ми кажа дека голем дел од пекарите користеле палмино масло ради пониската цена.
 
Прашај ја мајкати кој ти е татко, очигледно некоја шуганица. Подобро да те издркале неголи да си се родил. Просто говедо.

Иди мери грамажа на храна по рестораните да не ти скратат 10 грама, пропалицо една.
Ne se bavam jas so merenje, majka ti e zaduzena za toa. Ona meri, obicno vo goltki, i se ljuti mnogu dokolku i skratam. Ater za tebe, nema vo idnina da i kratam nisto, cak i bonus moze da i dadam.
 
Ne se bavam jas so merenje, majka ti e zaduzena za toa. Ona meri, obicno vo goltki, i se ljuti mnogu dokolku i skratam. Ater za tebe, nema vo idnina da i kratam nisto, cak i bonus moze da i dadam.
Тебе те краделе не мене. Чим си дошол до ниво во своите години да мериш дали некој намалува порција и те КРАДЕ збори за тебе.
Малку заработуваш и сакаш за ефтини пари многу да јадеш. Ти не си шупак, ти си шупак без пари :D

Не ми сери на форумов оди заработи повеќе пари за да не ти биде проблем 20-30 грама помалку од порција.
Автоматски споено мислење:

Оди во чаршија кај фонтаната и имаш за 50 денари четврт ама тежи 150,160 грама па математички ти излегува поскапо од останатите бурекџилници.Глуп народ во 90% гледа само цена а нето тежина не го интересира па затоа трговците на таа финта заработуваат повеќе.Сега за сега само Цујо во Ѓорче држи стандард на баничка со тежина од 360 до 370 грама за цена од 65 денари со урда и 70 денари со месо иако внатре пола е месо а пола кромид.
Овде сакаат 500 грама бурек за 20 денари со квалитетно чисто говедско месо.
Логика и разум Нула. Мозок на грашок.
Мене најдобрите буреци што ми се погодиле биле помали али одличен сразмер со месо/тесто. И да ке кошта 80-90 денари.
Пошто ако отидеш во месара и сакаш месо пред тебе да ти сомелат е поскапо него тоа што стои веќе сомелено 12 саати на полица.
Само оди дебатирај со научнициве овде.
 
Последно уредено:
Во Србија се продава бурек на мерење. 100грама кошта 35 македонски денари.
Мене ми рекоа, бурекот се мерел, за да не се оштети купувачот. Односно, продавачот не можел прецизно да исече 4 четврта, туку кај еден повеќе, кај друг помалку, итн. И се љутеле купувачите. Решение: сечи и мери.(а после и кате) :D
 
Epa zatoa pomala ti se padnala, vo 16:00 pogolemi davaat izglea
Истата финта србите ја прават со плескавиците во Лесковац.Ако сакаш да јадеш најквалитетна плескавица оди кога сакаш во текот на годината само немој кога е денот на роштилијадата бидејки тогаш најлошото месо го продавале.
Автоматски споено мислење:

Во Србија се продава бурек на мерење. 100грама кошта 35 македонски денари.
Мене ми рекоа, бурекот се мерел, за да не се оштети купувачот. Односно, продавачот не можел прецизно да исече 4 четврта, туку кај еден повеќе, кај друг помалку, итн. И се љутеле купувачите. Решение: сечи и мери.(а после и кате) :D
Во Љубљана во BTC комплекст на хали со куп продавници во халата кај што е INTERSPAR најгоре продаваат храна како што има во сите молови.Има ресторан каде што продаваат секаков вид готвена храна и салати.Одиш си бираш што сакаш и им кажуваш колку да ти стават во тањир и потоа храната ја ставаат на вага и спрема тежината ја пресметуваат цената.
Автоматски споено мислење:

Тебе те краделе не мене. Чим си дошол до ниво во своите години да мериш дали некој намалува порција и те КРАДЕ збори за тебе.
Малку заработуваш и сакаш за ефтини пари многу да јадеш. Ти не си шупак, ти си шупак без пари :D

Не ми сери на форумов оди заработи повеќе пари за да не ти биде проблем 20-30 грама помалку од порција.
Автоматски споено мислење:


Овде сакаат 500 грама бурек за 20 денари со квалитетно чисто говедско месо.
Логика и разум Нула. Мозок на грашок.
Мене најдобрите буреци што ми се погодиле биле помали али одличен сразмер со месо/тесто. И да ке кошта 80-90 денари.
Пошто ако отидеш во месара и сакаш месо пред тебе да ти сомелат е поскапо него тоа што стои веќе сомелено 12 саати на полица.
Само оди дебатирај со научнициве овде.
Не се работи за тоа дека сакаме бадијала некој да ни продава туку да се стандардизира спрема тежина некој производ а ако има трошоци нека си ја зголеми цената наместо да намалува на тежина затоа што како тргнала работава ќе дојде ден кога ќетврт ќе тежи помалку од една осмина а питите ќе имаат пречник колку еден геврек.
 
Последно уредено:
Од денес за мене Силбо карши Апче оди на црна листа или историја сеедно.Од време на време купував вртена пита со месо бидејки за 80 денари се добиваше парче кое тежеше околу 350 грама бидејки питата ја сечат на 3 дела додека бурекот беше околу 280 грама иста цена и вообичаено питата ја сечат на 4 дела.Денес купив повторно вртена пита парче со месо и приметив дека е нешто полесно од претходно што сум купувал.Дома ја ставам на дигитална вага и парчето тежеше 250 грама! Значи за цели 300 грама го намалиле тестото што не е нормално така да од утре купување од таму нема.
Од толкава омраза кон власите, најголем влав си станал :pos:
 
Истата финта србите ја прават со плескавиците во Лесковац.Ако сакаш да јадеш најквалитетна плескавица оди кога сакаш во текот на годината само немој кога е денот на роштилијадата бидејки тогаш најлошото месо го продавале.
Gledas deka ima nesto tuka, finti praat site... Zatoa ne samo vaga tuku najdobro i raspored da se ima sto koga kade se jade... Nema lazi nema prevare
 
Во Љубљана во BTC комплекст на хали со куп продавници во халата кај што е INTERSPAR најгоре продаваат храна како што има во сите молови.Има ресторан каде што продаваат секаков вид готвена храна и салати.Одиш си бираш што сакаш и им кажуваш колку да ти стават во тањир и потоа храната ја ставаат на вага и спрема тежината ја пресметуваат цената.


а со тањирот ти ја мерат храната или без него? замисли и за тањирот плаќаш а не си го зимаш за тебе...
 
а со тањирот ти ја мерат храната или без него? замисли и за тањирот плаќаш а не си го зимаш за тебе...
Зар мислиш дека словенците се преваранти како нас за и тањирот да ти го мерат?Го ставаат прво тањирот ја нулираат вагата и се мери нето тежината на јадењето.
Автоматски споено мислење:

Од толкава омраза кон власите, најголем влав си станал :pos:
Влавот е многу попознат по распродавање отколку по скржавштина.Освен мајка и сопствените деца би ги продал за пари.
Автоматски споено мислење:

Ја мислам треба да ги тужи :D Како смеат они да продаваат различен производ него он како што сака!
Нив не ама затоа можам да пријавам во пазарна инспекција производител кој што на амбалажата од својот производ напишал поголема нето тежина отколку што реално тежи самиот производ.Во Jугославија со сите маани кои ги имаше функционирала инспекцијата на терен без проблем и еве класичен пример во 1975 година како изгледало тоа:
 
Последно уредено:
Зар мислиш дека словенците се преваранти како нас за и тањирот да ти го мерат?Го ставаат прво тањирот ја нулираат вагата и се мери нето тежината на јадењето.
Автоматски споено мислење:


Влавот е многу попознат по распродавање отколку по скржавштина.Освен мајка и сопствените деца би ги продал за пари.
Автоматски споено мислење:


Нив не ама затоа можам да пријавам во пазарна инспекција производител кој што на амбалажата од својот производ напишал поголема нето тежина отколку што реално тежи самиот производ.Во Jугославија со сите маани кои ги имаше функционирала инспекцијата на терен без проблем и еве класичен пример во 1975 година како изгледало тоа:

Секој ресторан/кафана/хотел си има јеловник. Рецепт не иде само со состојки, него и со колку грамажа/милилитри иде секоја состојка во еден оброк. Нема потреба од мерење отпосле, освен ако немаат некоја интерна проверка околу стандардизација на порциите или некој ко тебе ако сака да се осигура дека ја добива грамажата пишана во менито.
 
Најдобра вртена пита со месо на Шампионче Кисела Вода до кафичот Ум. (y)
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom