Најчудното прашање EVER!

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Па вака.. затоа што најниска темперетура се смета -273 степени C (односно температура на која престанува движењето на супстанцијата), а било 0 степени, значи утредента е било
+273 степени C. и нема да треба капи и шалови туку шорцеви со внатрешно ладење!!

Вико и ти ми го напраи мозокот чкрапаници ама колку и да се трудим не можем да ја разберем оваа твоја логика!!! :toe:

а знае некој зошто не можеш да купиш хот-дог у McDonalds? :tapp:

Појма немам прашањево е збрка!:uvo:

Значи финтава е дека целзиусовиот систем е зезнат, т.е. кај него 0 е точката на смрзнување на водата, која не е баш нула, за да се реши ова треба 0 да се претвори во келвиновиот систем, каде што нула е баш нула и досега не е откриено тело со температура од 0 степени келвинови бидејќи 0 = ништо ...

значи идеме 0 целзиусови е 32 фаренхајтови, за да биде дупло поладно го делиме со 2, добиваме 16 = 8.88888889 C според гулг :)

EDIT у келвини ... :) -136.57500 Celsius

значи зависи до скалата ...

А за јајцето и кокошката, јајцето, пред кокошките имало животни кои несат јајце а и првата кокошка веројатно искочила од јајце на некој рептил (иако ова е многу поедноставено ...)

Прашањето ти е копи од Брејниак рајт?

А за јајцето и кокошката, јајцето, пред кокошките имало животни кои несат јајце а и првата кокошка веројатно искочила од јајце на некој рептил (иако ова е многу поедноставено ...)

ја за ова се инатев со еден провесор во средон и несака да признае дека повеќе има логика вака да се објасни откоклу одговорот да биде НЕМА ОДГОВОР...

мн пологички ми делува вака ко ти шо го кажа.. знали ја тогаш на проф му викам
епа проф јајцето може да е снесено од некое си др животно спарено со нешо друго па трето па знаете тука природа чуда рраи.. ама не ми прифати како договор..

дојава
милан на 0 тепа и губи
и дома и надвор

ало
смешно е
ама тоа го наметнаа
нема мерка за време
најголемата глупост
на сите времиња :vozbud::vozbud:
за темп да не прајме муабет
ахахаха:pos2:

ја за ова се инатев со еден провесор во средон и несака да признае дека повеќе има логика вака да се објасни откоклу одговорот да биде НЕМА ОДГОВОР...

мн пологички ми делува вака ко ти шо го кажа.. знали ја тогаш на проф му викам
епа проф јајцето може да е снесено од некое си др животно спарено со нешо друго па трето па знаете тука природа чуда рраи.. ама не ми прифати како договор..

Професорот ти е ко поголемиот дел од професорите :), нејќе out of the box да мисли, секое прашање има одговор, дури и ако е двосмислено како ова ...

Мамо мамо дали нашата куќа е внатре или надвоР!:baeh:

-136.5 степени целзиусови
со Келвинова скала 0 степени е 273 K
поделено на два е 136.5к, шо значи дека е -136.5 степени целзиусови.

Вака некако беше...

Да, ова е најчудно прашање на светов.....EVER!

Неточно.

значи идеме 0 целзиусови е 32 фаренхајтови, за да биде дупло поладно го делиме со 2, добиваме 16 = 8.88888889 C според гулг :)

Точно.

Дали тоа значи дека нема да ми пишеш 5* на раката?
њњњ.

Тоа значи дека ќе ти ја исечам, избричам, посолам, скувам и напраам пача од неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom