Најчудното прашање EVER!

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Локација
Скопје
Незнаев кај да ја отворам темава, па ја отворив тука..Преместете ја ако мислите дека не и е место..Вака сеа..Ќе ви поставам едно прашање, и сигурен сум никој нема да го знае одговорот :)

Значи, надвор температурата во моментов е 0 целзиусови степени. Утре температурата би требало да биде дупло поладна од денес. Колку целзиусови степени би изнсувала истата (утрешната)?

* Доколку одговорите 0, не е точно ( 0 помножено со 0 е нула, да, ама ако кажете 0, температурата нема да е дупло поладна, него ќе е иста). Ај да ве видам.:helou:

-136.5 степени целзиусови
со Келвинова скала 0 степени е 273 K
поделено на два е 136.5к, шо значи дека е -136.5 степени целзиусови.

Вака некако беше...

Да, ова е најчудно прашање на светов.....EVER!

Вака некако беше...

браво браво:)

Вака некако беше...

Мислам дека го реши проблем. Али како и да е, зима е па пак шал и капа мора да носиш.

па едноставно бе... ке претвореш у келвини и ке пресметаш....
а за чудно прашање те ти едно - шо е постаро кокошката или јајцето :)

едит- гледам превариа ме

Ај нека ми надроби некој зошто пресметкава беше во келвини?

Ај нека ми надроби некој зошто пресметкава беше во келвини?

Oд целзиусови претвараш во Келвини и после враќаш пак во целзиусови за да можеш да пресметаш...
Зашо поинаку не може да се пресмета.

Со Фаренхајти ја знам финтава, мада сличен „ефект“ се добива :icon_lol:

Oд целзиусови претвараш во Келвини и после враќаш пак во целзиусови за да можеш да пресметаш...
Зашо поинаку не може да се пресмета.
јасно ми е тоа...туку кои метеоролози би соопштиле или би кажале временска прогноза во келвини и зошто воопшто би се мачеле да го кажат тоа така... вака кажано нема логика нели :) освем ако не го прочиташ во учебник по физика по што келвиновата скала сама би се појавила во главата.

Инаку кога сме кај чудни прашања...

Авионот слета на аеродромот, колку патници имаше во авионот? (прашање од математиката за 3то одделение - мое време :))

јасно ми е тоа...туку кои метеоролози би соопштиле или би кажале временска прогноза во келвини и зошто воопшто би се мачеле да го кажат тоа така... вака кажано нема логика нели :) освем ако не го прочиташ во учебник по физика по што келвиновата скала сама би се појавила во главата.

Инаку кога сме кај чудни прашања...

Авионот слета на аеродромот, колку патници имаше во авионот? (прашање од математиката за 3то одделение - мое време :))

Па никој нема да каже воопшто дека е 0 степени, а утре ќе биде дупло поладна, ама ете, чудно било прашањето и никој немало да го знае одговорот:)

Одговор на твоето- двајца, пилот и копилот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom