Најчудното прашање EVER!

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е главен град на Италија

Одговор

*Да *Не

Не ми кради фори. :) Јас ја измислив таа на час по бизнис. Точка

Еве ти уште една.

Која е разликата меѓу едно пиле?

Колку коштаат 14 јаболки ако Слаѓана има 16 години?

Испаднаа 2

прашање, заедно со одговор. гледајте кај What is the difference between a duck?

:pos: :pos:

Најглупото штоо ми е мене поставено.

Ѓоле ако тргниме по патов на месечинава, до каде ќе стигнеме?

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Ова прашање бара многу мислење

Одговорот на тоа прашањето се температурата не е -163,5 К. Не е ниту 0. Нема вистински одговор. Прашањево е поставено во темата загатки, и во постарата тема Математика + Логика.
Јас изнапишав еден реферат, ама не го пратив, долг е, никој нема ни да го прочита. Џабе сум пишувал. Сум немал и јас поарна работа. Еве скратено.
Самото прашање е релативно, а со тоа и одговорите се релативни.
Се вели дупло поладно од вчера. Ама поладно од што? Според кој критерим дупло поладно? Дали според келвинова скала која е најлесна за пресметки. Ама така се добива ектремна температура. Дали спроед Целзиусова скала. Ама така иди 0/2=0
Или фаренхајтова. Во прашањето не е кажано, па така можи само да се претпоставува. Покрај 3те скали, има и друг критериум, човечкиот. Човек може да рече дека дупло потопло, а температурата се кренала само 10 степени целзиусови/келвинови. И тој може да се претстави со бројки (пример како некоја функција). Значи би довиле 4 ралзчини модели, секој со своја скала и своја нула. И кој да го избереш.
Од нив најлогичен и најапсолутен е келвиновиот модел (0К одговара на 0 внатрешна енергија. Нема негатинви келвинови степени), ама како што кажав, ако пресметуваш така се добива екстремна темп. Човек веројатно не би го поставил прашањево, а мислејќи на келвиновата скала. Освен ако спремен цел свет да изумри, нека оди наоколу и нека прашува, ако сега е 0, а утре два пати поладно…

А ова за јајцево. Според Теоријата на еволуцијата, јајцето е постаро, и нема никаков парадокс. (а според креационистичките теории, кокошката е постара)

:pos::pos:

Ѕвер

Значи, надвор температурата во моментов е 0 целзиусови степени. Утре температурата би требало да биде дупло поладна од денес. Колку целзиусови степени би изнсувала истата (утрешната)?
Па вака.. затоа што најниска темперетура се смета -273 степени C (односно температура на која престанува движењето на супстанцијата), а било 0 степени, значи утредента е било
+273 степени C. и нема да треба капи и шалови туку шорцеви со внатрешно ладење!!

По некаква си логика на постоењето би требало родителот да е постар од децата,е сега ако тргнеме од таа логика и ја гледаме кокошката како родител а јајцето како пиле или како дете на кокошката би требало кокошката да е постара од јајцето,мегутоа од друга страна и кокошката настанала од јајце па....
Во секој сличсј морало од некаде да почне

Па нормално родителите се постари ама овде од каде се нашле родителите(кокошката) ако била кокошката постара освен со
вештачко оплодување....

море математичари логичари сме имале на форумов ај нека се множат :vozbud: инаку одговорот на првото прашање е 0

за да има кокошка, треба пред тоа да има јајце....а за да има јајце, треба пред тоа да има кокошка која ќе го снесе... така да врти сукај..нема логичен одговор :icon_mrgr...парадокс:toe::icon_mrgr

забраваш нешто... за да има јајце треба да има петел....така да одговор е петело :nesum:

петелот или кокошката се постари бидеќи доколку јајцето било постаро по каква логика ке се знае дека е од кокошка може да биде јајца од друг вид на животни или пак изгледот за во идинина дека ке биде кокошка е определен според родителите... што ке се случе ако се оплодат различни животни....:pos2:

море математичари логичари сме имале на форумов ај нека се множат :vozbud: инаку одговорот на првото прашање е 0

Ако кажеш 0, значи температурата е иста како и претходниот ден, јас кажав двапати поладно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom