Најбитното нешто во една врска

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Што ви е најбитно во една врска?Дали е тоа довербата, верноста, разбирањето, толеранцијата...или нешто друго. Што е тоа без кое една врска неможе да опстане?

Mislam deka prvo e privlechnosta (ne samo fizichka, posso lichno toa navistina ne mi e tolku vazno), pa posle e doverbata i razbiranjeto i vernosta....

Najbitna e hemijata megu dvata partnera. Koga ke se izgubi toa se e otideno u jabana. A isto taka vazna e i BEZrezervnata doverba!

Доверба, љубов и разбирање. После се друго. Меѓу кое и сексот. :wink:

DOVERBATA ja stavam na prvo mesto,posle VERNOST,razbiranjeto,pocituvanjeto a posle se drugo..ABE SE E BITNO U EDNA VRSKA OD OVI STO SI GI NABROJALA

JeCILaDy напиша:
Доверба, љубов и разбирање. После се друго. Меѓу кое и сексот. :wink:

Да не го пишувам истото. Довербата ја прави цела врска. Љубовта се зголемува ако има доверба и разбирање. Џабе е љубовта ако нема доверба.

Пред се љубовта после довербата, верноста, разбирањето, толеранцијата.

Doberva i vernost.ako ovie dve se prisuteni moze da opstane i ljubov i seks,i doverba i sve ostalo.
Potpora za da se izgradi edna vistinska ljubov

Постоење на заеднички интерес. Сексуален, емотивен, финансиски, може и мешано.:)

Си кажавте веќе.
Ама ако нема обострано разбирање, еднаквост, да нема доминација, инает, се ке си биде супер.

па ако нема љубов што ке биди од врската? ништо...она ја ставан на прво место....после верноста...разбирањето...и толеранцијата(под ова не подразбирам којзнае каква толеранција али да се има некаква во граници на нормала)

Најважно е да се сакаат и да се почитуваат и веруваат еден во друг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom