Најбитното нешто во една врска

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
CuCeNcE напиша:
Што ви е најбитно во една врска?Дали е тоа довербата, верноста, разбирањето, толеранцијата...или нешто друго. Што е тоа без кое една врска неможе да опстане?

Ако има склоп на хемија(меѓусебна привлечност)тука спаѓа и страст,
доверба,
добра комуникација,
искреност...може да се успее:smir:

emocii emociii i samo emocii
strast strast i samo strast
ljubov ljubov i samo ljubov.
romantika romantika i samo romantika
doverba razbiranje i dogovor za sfe :))
a celonsa iskrenost nema vo niedna frska :)
koga togas eden od partnerite.. go pravi prviot cekor.. so malo ili golemo podlazuvanje

ljubovta a tuka odma i zaednickiot jazik... dzabe sto ke ima ljubov ako ne se razbiraat dvajcata... posle ide se drugo

Птичји Грип напиша:
Најбитното у една врска е да сФатиш што е навистина најбитно.Вистинското и единствено другарство меѓу половите.
Jas se soglasuvam so ova,i smetam deka drugarstvoto megju partnerite e ona vistinskoto sto i treba na edna vrska za da prodolzi ponatamu.:toe:

Другарство помеѓу половите во буквален смисол може да постои само до тој момент до кој машкото не ја оплеска.
Другарството за кое шо ја зборам е вистинското и единствено меѓу половите.После секоја изгор страст,после секое заљубување...остануваат само трајните работи,вистинската љубов,голата љубов;а таа гола љубов е базирана на долгогодишно разбирање и другарство.
Другарството за кое шо ја зборам е другата дефиниција за зборот компромис,кој шо сам по себе или е груб или е злоупотребуван во дадени ситуации.
"Компромис" не е наш збор и е "филмски" термин.НапраиФ компромис...Туу како си можел,голема работа... додека ->
-> Потребите на едниот се рабрани од страна на другиот,тоа е секојдневие,не ви тешко да направите нешто поише за другиот,макар и да е нешто што вие на пр. никогаш не би го направиле.Вие да се удрите другиот да го боли.
И тоа е само еден мал дел од мојата дефиниција за другарство меѓу половите.
И за сето ова треба едно зреење,една еволуција на вашата постоечка врска.
Многу работи се важни,али ако вашата врска стигнала до мојата дефиниција за другарство - сигурно сте на прав пат!

PoisonGrl напиша:
Mislam deka prvo e privlechnosta (ne samo fizichka, posso lichno toa navistina ne mi e tolku vazno), pa posle e doverbata i razbiranjeto i vernosta....

Па сигурно дека имало привлечност,нели затоа и постои таа врска

Najpresudno spored mene e hemijata i iskrenosta ... zatoa shto ako nea iskrenost nema ni doverba, a toa rezultira so kraj koga i da ednas e sigurno deka ke bide :) A da ne zaboravam svoe mesto si imaat hemijata i seksot :D

За една врска да оптстане потребно е меѓу двајцата да постои разбирање,љубов и што е најпотребно според мене довербата

Најважно е да се сфати дека секој аспект од врската е подеднакво важен.Во дефицит на барем еден,врската не е врска,туку ќорсокак.

G e G o напиша:
Нишо не и фали ќе ти биде убава додека трае
врски од интерес не одат далеку
Se soglasuvam ali nekako najubavi se ... taka da se shto e ubavo kratko trae

Што ви е најбитно во една врска?Дали е тоа довербата, верноста, разбирањето, толеранцијата...или нешто друго. Што е тоа без кое една врска неможе да опстане?

сите тие работи, пред се почитување на партнерот. И ако постои вистинска љубов треба да го сакаш партнерот повеќе од себе, а не егоизмот да преовладува :( - од грешките си учам

Se soglasuvam ali nekako najubavi se ... taka da se shto e ubavo kratko trae

Najubavi se???? Da ako nekoj od niv e materijalist

Za mene mnogu e vazna doverbata, ljubovta off course zaemnoto pocituvanje i razbiranje, vnimanie i taa nekoja strast koja ne smee da se izgubi i po mnogu godini. Nadopolnuvanje i po mnogu godini vie stanuvate edno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom