Нај нај телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
А1 Канал5 МТВ (се подобри и подобри) Сител Телма освен фудбал нишо др

Najdobra E A1 Televizija i vo fudbal davanje i vo sve i filmoj gi davat najdobrite ako se sekavate [rush hour ] [harry potter ] [ocean 11 ] [anakonda] i drugi poznati filmoj najdobra kako i najdobri serii hitoj --volsebnicki kako ke kaze jim LOST !
dodeka sitel telma neznam i drugi ko ce davet fudbal davet snimka prevezemena mozno od 5 televizii drugi i se e temno na stadionnon niso za vkanta se tie televizii samo A1 i Kanal 5

Од македонските Телма и понекогаш А1 (само ради сериите). Телма знае доста добри филмови да даде (со добар превод), има добри документарци штета у посленно време забушава со филмовите но сепак се издвојува од другиве. Канал 5 до пред некое ми време беше една од поомилените но веќе почнува со “шаблон’’ филмовите - едни те истите ги врти во последно време.

Според мене А1 се ОК и покрај тоа што кога зборувавме за укинувањето на Еднооки и Чуму сите се изјаснивме дека не ги бива баш. Се гледа дека многу пари се вложени во техничко опремување на телевизијата, со прилично добра програмска шема, но сигурен сум дека можат многу повеќе. Оваа телевизија голем потенцијал според мене.

КАНАЛ 5 заедно со Весна-Бејби гледам дека се трудат да воведат нова програма и нови стандарди, но некако како за национална телевизија развитокот и напредокот многу споро им оди.

На СИТЕЛ програмата не им е ништо посебно, а техниката катастрофа. Јас кога гледам СИТЕЛ имам чувство дека телевизијата нема ништо сменето од технички аспект од кога почнале да работат.

ТЕЛМА е ОК телевизија која глобално и во суштина си работи по стандарди строго утврдени и правила кои само тие си ги разбираат. Во глобала настојуваат да обезбедат програма за сите категории на гледачи.

За АЛСАТ од програмски аспект не можам да дадам мислење затоа што не ја гледам таа телевизија. Но, она што можам да го забелажам патем додека ги менувам каналите е дека од технички аспект изгледаат феноменално. И за воља на вистината тоа е единствена ТВ куќа која во Македонија произведува програма паралелно на два јазика. Се разбира за тоа е заслужно моќното бизнис и јакото партиско лоби кое стои позади телевизијата-телевизија која во суштина е правена по модел на DW.

И на крај, МТВ гледам дека почнаа да работат доста амбициозно. Со нови емисии и со нов кадар. Она што не ми се свиѓа а деновиве го дознав е дека Ефтим (екс. суперишка) е главен и извршен продуцент на првиот програмски сервис на МТВ, што искрено ми ги руши сите надежи дека и ние ќе добиеме квалитет јавен сервис кои во суштина и е потребен на секој држава. Така да без разлика на партија или на тоа кој е на власт мораме да направиме напори МТВ да заличи на вистинска национална телевизија, или нешто слично на горе-споменатите а и многу подобро.

Слабо гледам телевизија но најмногу гледам А1 поради Англиското Првенство.

Торбеш ТВ А1 е најдобра филмови,серии,фудбал најнови и најквалитетни овде ама кај и да е МТВ ке се крене пак па ке видиме

Единсвено А1 според мене, но сепак сите можат да бидат најдобри. Да даваат емисии од сите области, нешто од спортот ( фудбал, кошарка итн ), цртани за мали деца, филмови за сите возрасти, па така ќе имаат гледаност, а не како МТВ во 7:30 навечер даваат цртани, Телма скоро цел ден даваат спотови од песни, Сител филмови стари од пред 20-30 години, добро Канал 5 малце се подобри во тоа, но воглавно не се нај нај. Ама, и А1 не е нај нај бидејќи многу реклами даваат. :)

да А1 даваат супер серии, фубал... ама сето тоа кога ке го помножам со сите рекалами на 5мин во филм, нон стоп за време на фудбал или интервјуата на газда Велјиа сам со себе, папагалските новинари што пред и по репортажа ни објаснуваат што ке каже репортерот или дописникот...
ахх ми се оди по втора од нашиве телевизии!
во поглед на квалитет отскокнува тв телма. друг никој. мртвила.

A1 taka e najmoderna i najubava televizija...Saega kaj nas vo Sv.Nikole ja iskucija(ne znam zosto)i sega nekako mi e dosadno bez A1.

Според мене А1 во последно време почна да забушава, ги укина Еднооки и Чуму, а наместо тоа ние сега ќе си гледаме Боки 13. А за филмови не можам да кажам нешто посебно бидејќи филмовите што ги даваат се за различни вкусови

Канал 5 (особено вестите) се прекомунистички ориентирани, а нивните емисии се повеќе просрпски. За филмови се солидни (освен Црниот Грујо, што мислам дека ја дадоа заради Груевски), а како емисија највеќе ми се допаѓа онаа на зевзекот и Еднооки.

Сител е пак нешто провмровски ориентирана, добри се филмовите но техниката им е многу застарена.

На МТВ ми се допаѓа само спортот и Пирамида.

А за останатите телевизии немам некој посебен коментар освен да си ја подобрат програмата

Kanal 5 i sitel u posledno vreme A1 nemoes da gleas ka cuek film so tra 45 minuta ima pola saat reklame dadeno edino gi gleam zaso imaa dobro serie kako CSI i LOST inace katastrofa a od stranskite NOVA i HRT imaa dobri programe za filmoi sekako HBO

Кај нас нај нај телевизија е А1, само рекламите што траат 2-3 саата. Премиерлига даваат, ЦСИ, Лост, тоа е добро, даваат и некои глупости како Маѓепсани, Забранета Љубов и тие цртани за ретардирани, Јагоди, Ајнштајни и уште некои.

На Канал 5 ми се свиѓаат вестите едино и ништо друго...уствари и Зевзекманија.

Сител не ни гледам, освен Латас кога ги води вестите :) Хахахаха

Телма не сум погледнал 5-6 месеци. Гледав порано оној квиз Енигма изгледа беше..

ТВ Морис е закон телевизија, колку што прочитав и слушнав, ама требало да се види...штета, не сум од Охрид :(

Другите телевизии се дупка! Уствари можда има уште некоја добра...Ал Сат за некои можда, ама јас го избришав каналот и така..

Ааааааа МТВ како ја заборавив бе? МТВ е просечна телевизија, ама да не е била она, немавме ни ние да постоиме! Затоа респект за нив!
Единствено спортот што го даваат, ЛШ (сепак гледам на ХРТ2), Олимписки игри и такви заебанции и ракомет, ова, она..кога игра Македонија. И да, ми се допаѓа и К-15 и толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom