Набројте барем пет нешта за кои сте благодарни на Господ

Благодарен за животот и што секогаш ми дава утеха кога навистина ми треба.

гарант зад ников се крие Ирена :))

Ufuran, golem pozdrav do tebe. Ah, mi go otkri imeto, a ? Eee....Aj ne se lutam. I onaka nekoi lugje na forumot me znaat od blogerajot kade sto ne sum anonimna. Nego, mnogu ti se fini postovite, potkrepeni ti se so argumenti i prodolzi taka. I sekogas si dobredojden za komentiranje na moite temi.

Jas sum blagodaren na mama i tato, baba i dedo, dugarchinjata i tako dalje..... a na gospod??? God DAmn!

Благодарен сум на Господ, што сум сега, тука, дека постојам..за друго нема што да му се заблагодарувам.

Ufuran, golem pozdrav do tebe. Ah, mi go otkri imeto, a ? Eee....Aj ne se lutam. I onaka nekoi lugje na forumot me znaat od blogerajot kade sto ne sum anonimna. Nego, mnogu ti se fini postovite, potkrepeni ti se so argumenti i prodolzi taka. I sekogas si dobredojden za komentiranje na moite temi.
---------------------------------------------------------
:helou: :)) Crystal castle фала систер што ме испофали толку многу, остани ми поздравена се читаме (се гледаме) во некоја наредна прилика...

Благодатта на нашиот Господ нека биде со Тебе.

Имам повеќе од пет работи за кои сум благодарен но ќе издвојам само една:
Господе ти благодарам што татко ми остана жив после сообраќајката!!!

Господе ти благодарам што татко ми остана жив после сообраќајката!!!
Има проблем со ова.
Гледајќи логички, Господ имал удел во сообраќајката, измислувањето на автомобилот, нафтата, животињите шо умреле за да се створи таа, стварањето на светот.
Значи се претходно се движело кон сообраќајката на татко ти. Како можеш да бидеш благодарен дека направил една ситница а тоа е дека татко ти останал жив кога претходно направил 2000 работи за да татко го доживее тоа?

Има проблем со ова.
Гледајќи логички, Господ имал удел во сообраќајката, измислувањето на автомобилот, нафтата, животињите шо умреле за да се створи таа, стварањето на светот.
Значи се претходно се движело кон сообраќајката на татко ти. Како можеш да бидеш благодарен дека направил една ситница а тоа е дека татко ти останал жив кога претходно направил 2000 работи за да татко го доживее тоа?
има удел тој пијан будала д му еб.. се по список.

За 5 не знам дали ке се 5 може ке се помалку...

Пред се фала за :

Шо сум жива и здрава и неам некои дефекти (психички ни физички)
Шо им дозволил на мама и тато да ме создат... и сега еве ме сега тука сум.. дишамм :)

1. Му благодарам на Бог што ме излечи од ракот.
2. Му благодарам што лесно ги поминав хемотерапиите.
3. Му благодарам што немам никакви последици од нив.
4. Му благодарам што ме научи многу нешта преку оваа опака болест.
5. Му благодарам што уште можам да Му благодарам од земјава.

Чисто инфирмативно; во православието, тешkите болести се нарекуваат „Божја посета„.

Slava Mu na Gospod za Negovoto iscelenie!!!
I niz teskotiite ja gledame Negovata milost. Toj znae opakoto da go izvrte na dobro. Nikoj ne e kako Nego! Ti posakuvam sekoj den da ti bide poradosen i da vidis mnogu ubavini vo zivotot. Sestrinski pozdrav do tebe!

Силна ти душа, брат.

Чисто инфирмативно; во православието, тешkите болести се нарекуваат „Божја посета„.

Мислиш според заслугите, или и од типот на Јов, само искушение?

Силна ти душа, брат.

Мислиш според заслугите, или и од типот на Јов, само искушение?

Не мислев на заслугите, туку пишував начелно, без да алудирам на некого. Кога Бог допушта тешка болест на поединецот, тоа значи дека Божјата намера за негово поправање (поравање на поедниецот), се наметнала како крајна можност за поеднинецот да поверува во Бога и да го прифати и признае Неговото (Божјото) постоење. Тоа (тешката болест) е состојба кога поединецот ја согледува својата немоќ па кон кого ќе се обрати ако не кон својот Создател?

П.С. Праведниот Јона е праслика за Христовиот тридневен „престој„ во гробот и Неговото воскресение, како што и Јона три дена бил во стомакот од китот (или „чудовиштето„) и преживеал во таква средина.

1.Фала му на БОГА што ме создал
2.Фала му на БОГА што сум здрав како дрен
3.Фала му на БОГА што ми даде покрив над глават
4.Фала му на БОГА што ми даде добри пријатели
5.Фала му на БОГА што ги слуша моите молитви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom