На повидок нова војна на Балканот

• Креатор на темата Креатор на темата malesh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
smetam deka ovaa prasanje e mnogu pobitno, i istoto dobiva na tezina so poslednite slucuvanja.
prvo edna od mnogubrojnite mutacii na uck izjavuva deka ete ke imalo vojna so srbite ama tie isto taka bile spremni za totalna vojna so Makedonija. negde na forumov napisav deka bez razlika na statusot na kosovo, Makedonija ke bide vovlecena vo voeni sudiri, sto poleka se pokazuva kako tocno. deka gospodata od uck, ne tresat zeleni zboruva i faktot sto sad pobarale od hrvatska da bide podgotvena da primi begalci, a toa znaci deka mozno e kaj nas da pocnat nekoi vooruzeni presmetki, bidejki istoto ne e pobarano od nas. spored mene ne e prasanje dali ke ima vojna, tuku koga ke pocne i koj ke bide pobednik?
no sepak toa se moi razmisluvanja, a mene me interesiraat vasite.

На пролет може сеа ладно ке фати ... да не настине некој ке се почека бар до пролет

Моментално котелот врие а дали ке зоврие не се знае еве АНА се спрема на Косово за нова војна,кај нас пронајдено оружје некако ова ми личи на веке видено сценарио.

Moje da ima voina vo ex-Jugoslavija somo ako Albancite pobaraat nezavisnost i obedinenie vo Golema Albania ... No tova nema da bide Balkanska voina, a vnatreshen konflikt vo ex-Jugoslavija .....

можно е да има нова војна на балканод единствено ако се добие независност на Косово веке во западна Македонија се формирани кампови за обука на војници од учка

a dali mislite ako kosovo ne dobie nezavisnost nema da ima vojna, pa momentalno sad se na nivna strana i otvoreno se zalagaat za nezavisnost na kosovo, a dokolku po nekoja slucajnost eu ne se odluci za nezavisnost istata nema sili da ja spreci vojnata vo kosovo bez podrskata na sad, a sad ke ja dadat poddrskata na albancite, za da ja izvojuvaat konecnata pobeda odnosno da dobijat nezavisnost. vo ovie uslovi sigurno e deka albancite ke izvrsat napadi vo presevskata dolina a golema e moznosta da ima i vooruzeni presmetki so RM posto oni ne ja priznavaat megunarodnata granica na RM so kosovo.
rusija ovde slobodno moze da ja stavite na stranata na albancite bidejki na rusija im odgovara kosovo da proglasi ednostrana nezavisnost bidejki tie toa bi go iskoristile za svoi celi, odnosno za resavanje na problemot so juzna osetija koja momentalno e pod kontrola na gruzija.
toa sto imaat kampovi za obuka e samo uste eden dokaz, pred koj lugeto vo RM zadolzeni za bezbednosta zamizuvaat odnosno ne sakaat da si ja zarabotat platata, deka oni se spremaat za vojna

NEMA DA IMA VOJNA
Mozno e da ima pak studena vonja no vojna so ubivanje ne.
Ами и тоа е војна. Мислиш дека психолошката војна не е толку опасна како "обичната" војна?! Човек само од ладно оружје може да погине, а од стрес и мозочен удар не може?!

smetam deka ovaa prasanje e mnogu pobitno, i istoto dobiva na tezina so poslednite slucuvanja.
prvo edna od mnogubrojnite mutacii na uck izjavuva deka ete ke imalo vojna so srbite ama tie isto taka bile spremni za totalna vojna so Makedonija. negde na forumov napisav deka bez razlika na statusot na kosovo, Makedonija ke bide vovlecena vo voeni sudiri, sto poleka se pokazuva kako tocno. deka gospodata od uck, ne tresat zeleni zboruva i faktot sto sad pobarale od hrvatska da bide podgotvena da primi begalci, a toa znaci deka mozno e kaj nas da pocnat nekoi vooruzeni presmetki, bidejki istoto ne e pobarano od nas. spored mene ne e prasanje dali ke ima vojna, tuku koga ke pocne i koj ke bide pobednik?
no sepak toa se moi razmisluvanja, a mene me interesiraat vasite.
od kade vakvi soznanija? i pomegju kogo nova vojna ? srbija makedonija albanija kosovo? kade ? pomegju kogo?

Ами и тоа е војна. Мислиш дека психолошката војна не е толку опасна како "обичната" војна?! Човек само од ладно оружје може да погине, а од стрес и мозочен удар не може?!

moze moze taka najmnogu se gine.mnogu makedonci zaginaa tokmu taka bez ispukan metak:):nesvest:

Ако би решила нешто таа војна, пеки нека има, ама се плашам дека нема ништо да реши.

od kade vakvi soznanija? i pomegju kogo nova vojna ? srbija makedonija albanija kosovo? kade ? pomegju kogo?
takva e momentalnata situacija na teren druze, pa nemoj da mislis deka vo 2001 lugeto koi se zadolzeni za bezbednosta na RM(AR, MO i MVR) doznaa sto se slucuva vo tanusevci od A1, tie znaeja uste od porano ama site sto prijavuvaa od teren gi pravea budali, i im objasnuvaa kako toa decata od skoloto si igrale, a oni samo preuvelicuvale vo izvestaite.
a za vojnata ne veruvam deka ke bide pomegu francija, italija i germanija

Dali ke ima vojna?
Dobro prashanje no prvo treba da se analizira koj saka vojna vo MKD.

Војна во Македонија сакаат само воените профитери од кој барем 90% седат во Македонскиот парламент.:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom