На повидок нова војна на Балканот

• Креатор на темата Креатор на темата malesh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Војна нема да има тоа ви гарантирам!

Зошто? Бидејки дури тогаш Косово нема да добие независност...

Иако така не изгледа, ама на американците преку к*р му е дојдено од албанците...

Иако така не изгледа, ама на американците преку к*р му е дојдено од албанците...

More kako mi se gleda vojna ke ima , kusa,tivka i efikasna ................... i nekogo ke nema , AMA TOA KAKO MI MIRISA NEMA DA BIDAT ALBANCITE......

Dur ne dobijat praven osnov za nesto poveke Kosovarite vojna nema da ima posto ke bide zaludna, nema da mozat da si legaliziraat divogradbata. Ama ako ja legaliziraat davam plus 6 meseci maksimum deka ke ima sporadicni pukanja ako ne i malce poveke koike traat 3 meseca i posle kud koji mili moi.

Грешка си брат та американците се тие шо ги бранат белите капи

Ако би решила нешто таа војна, пеки нека има, ама се плашам дека нема ништо да реши.

Кога некоја војна решила нешто? Те молам игледа незнаеш што е војна и што се решава.:helou:

Кога некоја војна решила нешто? Те молам игледа незнаеш што е војна и што се решава.:helou:
po definicija vojnata e prodolzuvanje na politikata so nasilni sredstva, istata ja pocnuvaat politicarite, ja zavrsuvaat politicarite, ja dobivaat politicarite, a koga se gubi za toa se vinovni vojnicite.

Aj be preku k.r od site vas!
Vojnata po defoult e trosenje na pari...:toe:
a nie nasite si gi potrosivme...taka da nemame u narednite 40-50 god extra pari za gubenje i vojna nema da ima.
E jebi ga...:vozbud: ako nekoj mnogu nepismen resi deka nejke da dila droga,oruzje,organizira prostitucija i mu se skurcilo vise da dejstvuva u sklad so sistemot i opsto prifatenite pravila na igra...:toe:
davam ispod 10% posto za moznost za vojna koja sto gore spomenatite...hehehe...i te kako ke ja izgubat!

Aj be preku k.r od site vas!
Vojnata po defoult e trosenje na pari...:toe:
a nie nasite si gi potrosivme...taka da nemame u narednite 40-50 god extra pari za gubenje i vojna nema da ima.
E jebi ga...:vozbud: ako nekoj mnogu nepismen resi deka nejke da dila droga,oruzje,organizira prostitucija i mu se skurcilo vise da dejstvuva u sklad so sistemot i opsto prifatenite pravila na igra...:toe:
davam ispod 10% posto za moznost za vojna koja sto gore spomenatite...hehehe...i te kako ke ja izgubat!
so taka odednaska se premisli pa neli spored tebe srbite ne se otkazuvaat od kosovo ili da ne mislis deka albancite ke im kazat eve povelete vase si e zemete si go, i ke si bide se kao sto bese od porano

Војна - хе-хе-хе

Споко војна нема да има, зашто и едните и другите могат само против жене и старци да пукат, и кога и едни и други видат права војска - бегат као луди. А кога нема војска - то е мали конфликт со слаба препуцнјава...

Кога бе Србите бегале како луди и кога се судриле со права војска ???

што сереш бе ?

Искомплексирани пушачи у сите војни сте Вие , лижигзовци и мењате страни ко пички бетер од жени сте ти најде да збориш бруко една

Хитлер заслабе му свртевте грбот, СССР заслабе сеа сте демек најкапиталисти , дудлате кај стигнете и војно и политички и секако тоа Ви е у ген

takva e momentalnata situacija na teren druze, pa nemoj da mislis deka vo 2001 lugeto koi se zadolzeni za bezbednosta na RM(AR, MO i MVR) doznaa sto se slucuva vo tanusevci od A1, tie znaeja uste od porano ama site sto prijavuvaa od teren gi pravea budali, i im objasnuvaa kako toa decata od skoloto si igrale, a oni samo preuvelicuvale vo izvestaite.
a za vojnata ne veruvam deka ke bide pomegu francija, italija i germanija

jas negledam deka sostojbata na teren da etolku losa da site pokazateli vodat kon vojna na balkanot:(.licno nemise veruva toa e pregolem zalog za site nas na balkanot.se se toa del od sporavicni prepukuvanja .mislam deka albancite ili kosovarite se tolku pametnis to ne bi napravile los poteg a toa e vojna sto nikako nee vo nivni prilog.vakvata sostojba uste dolgo vreme ce si bide .kosovo nema da bide nezavisno srbija nema da go ima kosovo se dodeka celiot region nevleze vo evropska unija .

Споко војна нема да има, зашто и едните и другите могат само против жене и старци да пукат, и кога и едни и други видат права војска - бегат као луди. А кога нема војска - то е мали конфликт со слаба препуцнјава...
Доколку нема да има вооружена војна тоа ќе биде поради стравот на Србите од нови бомбардирања и враќање на Србија 50 години назад. Србија веќе нема никаква улога на Балканот, не е никаква сила каква што до пред 10-тина години се мислеше дека е. Политиката на Америка, наспроти желбите на Србија се 100:1. Има ли шанси српската мравка наспроти американската мечка?!? И, да не ја мешаме тука Русија, таа си има свои интереси и баш и' е гајле за Србија.

Значи, војна веќе има - психолошка војна.
Доколку има и вооружен конфликт, тоа ќе биде изрежиран, со поддршка од Америка за што побрзо остварување на целта - независно Косово.

Ние овде, балканциве сме само пиунчиња на големите сили. На чичко НАТО, т.е. тетка Америка не и одговара нова Војна овде (травестит :pos:). Ќе се загуби целиот углед,кредибилитет кој го имаат. Иако Балканов од секогаш бил место за војни и препукувања, неговата иднина не ја гледам во војна, барем не со оружје/убивање. А и мадр Раша се враќа како влијателна сила, благодарение на г-динот Путин, па тешко дека ќе се пука кога на некој ќе му светне нешто.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom