На која брзина режите цда?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
pa cd-a za sistem na 4x, a se ostanato na 16x!

И јас режам отприлика на 16x , а кога сум во брзање и да 24x !
Meѓутоа , пред некој ден заборавив да ја подесм брзината и цедето автоматски почнало да се реже на 52x . И за кое чудо кога го пуштив подоцна(се работеше за филм) не приметив никаква разлика , ни сецкање ни ништо:nesvest:

head напиша:
И јас режам отприлика на 16x , а кога сум во брзање и да 24x !
Meѓутоа , пред некој ден заборавив да ја подесм брзината и цедето автоматски почнало да се реже на 52x . И за кое чудо кога го пуштив подоцна(се работеше за филм) не приметив никаква разлика , ни сецкање ни ништо:nesvest:
koma :nesvest:,aj ke probam

A jas na 16x

стално се ебавам на 4x, јебешга

За мене си режам на 12x а за другарите на 52x:pos::pos::pos:

Јас,шизик претежно режам на х 8 ама исто и мене ми се случи со Матрикс,на брзање автоматски беше на мах т.е. на 52 и немаше никаква разлика во квалитетот нити пак сецкање на филмот. Сепак мислам дека има некој врска брзината,побавно=поквалитетно ама не е баш заприметлива. :)

Ако е Maxwell CD-то тогаш режам на 52х, ич не му ја мислам дали е дата или аудио, се живо си чита на секој плеер. Ако е DVD тогаш на 8х, а дата и аудио на полоши CD-иња режам на 12х.

Ја сум си стандард и режам на 4x....ем сегде може да ти го прочита цедето ем квалитетно...студиски :icon_lol:

na 4x koga ne mi se brza, inace najcesto na 12x...

Дата ЦД режам на 16х, аудио 12х, а ДВД на 4х, ма да ќе почнам и на 2х да режам ДВД-а, ми забушава нешто кога се режени на 4х.

Imam ASUS CRW-52X32X52 veke dve godini, rezam so maksimalna brzina koja ja dozvoluva CD-to, obicno so 52-ra

Rezam na 16-ka najbolje e ne e ni brzo ni sporo.Super e sigurno deka nema da ti secka cedeto.Na 52 znae posle da zae*e i da ti secka cedeto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom