На која брзина режите цда?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Обични CD-а режам на 8 или 16, само некад кога ептен се брзам ги режам на 32, CD-RW режам на максимална (или 4 или 8 зависи од CD-то), DVD режам исто така на максимална, а тоа е 8

C c cc c pa zaso izmisluvaat 52x rezaci i CD-a bre za da na 16x rezete :pos::pos:

На 16x режам, досега никој не се пожалил на сецкање или неквалитет. На 4x или 8x ме мрзи да чекам а 52x знам дека може да сецне или да зафркне работа, затоа сигурно си е сигурно:)

Што ако имаш само едно CD и ти треба нешто итно да снимиш и го ставаш на 52 и ти се расипува (ти сецка, ти се скрши при режење...) а велигден е и ништо не работи.
Што ќе правиш тогаш?
Затоа посигурно си е на поспоро. Од искуство ти кажувам. Првото CD што го режав го ставив на 52 и ми се скрши внатре во режачот и делчињата кога ги составив после беа како мозаик. од тогаш никат немам режано на толку!

Па добро сега и вие претерувате сакате со принко на 52х да режате. Имате две принко оние „нови” сребрени со бело што се шкарт голем и знаае да пукнат и на х16 и х24, а со оние бели, златни, кремави или какви и да се со тие сум нема никогаш проблеми до х32 режање

Ja rezam na 24-ce ako se nameneti za PC ili 16ka ako se audio ili za na DVD

Ja sekogas rezam na 52x i ne sum imal problemi(dosega sum rezal okolu 20 CD). Znaci moze da se skrsi CD-to od 52x? I koi bi bile drugite posledici od 52x?

12x големи цд-а и 2x мали цд-а. ДВД не режам

16x, 24x или 32x, ако ме мрзи да чекам.

CDa na 40x, DVDa na 16x i koristam Verbatim il druga marka, samo ne princo oti najnovite diskovi im se za nikade. Koga rezam Audio CDa rezam na maksimum 16x za moze sekoj sistem da go cita, a DVD Video na 4x za da moze sekoj DVD Player da go procita.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom