На кого му е потешко?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Od sekogas mu bilo polesno na onoj koj ostava...
I vi gi citam postovite i se prashuvam :dali stvarno postoi nekoj sho silno saka a go ostava sakaniot??? povredeno ego, povredena maskost, gluposti na kvadrat se toa!

Што е факт?

Дај образложувате ги мислењата. Од еден збор, никој не може да разбере што сакате да напишете ниту е ефективно. Не пишувајте колку да пишете нешто, а меѓудругото за тоа постои и репутацијата.

Najmnogu go boli toj sto saka,bilo dali da e toj sto raskinuva ili toj sto go ostavaat.Jas sakav i raskinav zasto nemozev poveke.Za dzabe jas sakav,koga toj si igrase so mene na nekoj nacin,i nemase nikakva osnova da bidam so takva osoba.Znaci mu raskinav i veruvam deka me bolese mnogu poveke od kolku nego.

На тој што е оставен му е потешко.Не дека не му е тешко на оној што остава али Одувјек је лакше оном који оставља.... =)

Па, зависи од ситуација. Ако тој/таа што раскинува е приморан од некои причини односно раскинувањето на врската е неопходно, тогаш би требало и на двајцата да им е тешко. Ама ако раскинува личноста која не е заљубена во партнерот, се разбира, оној кој е оставен е повреден во тој случај.

И сум раскинувала и ми раскинувале и двата пати ми било тешко.
Имам раскинувано и кога го сакам партнерот ама ако не оди врскава подобро да ја прекинеме.Типот океј го прифаќа тоа и јас дома после се скапвам од плачење иако јас сум раскинала:icon_lol:
Кога ќе ми раскинат пак исто така ми е тешко.Имало и лесни раскинувања и тешки зависи од личноства и од чувствата.Јас сепак би ги ставила некако на исто рамниште.:toe:

Imam i raskinuvano a i mi raskinale... koga sum raskinuval voopsto ne mi bilo tesko posto sum raskinal bidejki ne sum sakal poveke da bidam so taa licnost... a koga mi raskinuvale a ne sum cuvstvuval nisto kon nea ne mi bilo tesko i bas mi pravi usluga so toa :).. a koga sakas i da ti raskinat e stvarno tesko i neopislivo..:S

Кај најдов сега да пишувам на оваа тема,ајде веќе почнав.А бре тешко е кога сум раскинувал, а за обратната ситуација не знам пошто ми се нема случено.

zavisi,sto sakam da postignam,nekoja devojka poveke ke ja boli ako i raskinam,a nekoja ako ja namestam ona da mi raskine.ima i mnogu varijacii.ama sepak zavisi od okolnostite.moze da bide sekoj odgovor tocen.

Ова нема точен одговор. И да има, не би ог зел предвид бидејќи ќе биде апсолутно субјективен. Не може објективно да се даде оценка дали мене коа сум бил оставен/оставил ми било потешко или пак на оставената/шо ме оставила бидејќи моите емоции не се и нејзини исто ко шо не се ни на петко, ни на станко...

definitivno mio bese potesko koga jas ja raskinav vrskata, seuste go sakam ali poradi nekoi okolnosti i greski sto se slucuvaa vo minatoto bev prinudena na takov cekor. za nas nemase idnina toa se gledase a bevme dosta vreme zaedno pa sega iako ne bi sakala pak da sum so nego gledam deka toj polesno go prebrodi ovaa za eden mesec si fati devojka i sega si odi ozbilno so nea, a jas seuste nemozam da se oporavam od sokot. No sepak site na razlicni nacini gi dozivuvame rabotite :toe:

Нормално дека е потешко кога ке ти раскинат. Бидејќи најчесто тоа и не го очекуваш од партнерот. А кога ти раскинуваш ке ти биде полесно бидејќи си подготвен за тоа, е ако после сватиш што си направил а не си сакал ке биде лошо..:tapp:

Ова се зависи од тоа на кој му била поважна врската.

На пример: Кога ми раскина мене една, неа ништо не и значеше, а ја бев депресиран цел месец.

Се надевам дека ете ти го одговорот, краток, едноставен и најдобар!!!

:zver:

Незнам која философија е да му е потешко на тој што раскинува. Факт е дека не е така.
На партнерот што ја прекинува врската му е полесно, иако мисли дека тоа раскинување е резултат на некои надворешни фактори и е приморан да раскине. Мал дел од него не ја сакал таа личност со која е.

Не е оправдување дека опстојувањето на врската не зависи само од двајцата. До некаде тоа можеби значи, но мислам дека не е целосно оправдување.
Зборувам за сериозна врска, не за еднонеделно влажнење гаќички.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom