На кого му е потешко?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто е битно кој го боли повеќе, битно е дека и двајцата ве боли.
Сосема се согласувам.

Значи не збориме за обични мув-мув врски од две недели до месец. Чим во врската се внесуваат и двајцата партнери, нормално е при евентуалното раскинување и на двајцата да им биде тешко.
Има милион варијанти и сценарија во кои некогаш му е потешко на оној кој раскинува, некогаш на оној на кој му раскинуваат.

Генерално земено сепак, мислам дека повеќе боли ако ти раскинат. Сепак, другата страна имала време да размисли, да се подготви па дури и соочи со фактот дека не функционираат како пар.

има повеке начини на раскинување,а од нив зависи и болката.
Кога некоја би ми раскинала,на ладен начин,значи не сум и интересен,веке сум досаден.па затоа нема што да и се молам да се врати,или да*умрам*од болка по неа.
исто и обратно!
А незамислива болка е кога несакаат ни двајцата крај,а според околностите се свесни дека се ближи крајот или МОРА ТАКА,и двајцата со солзи во очите се разделуваат.
-НИ СТО КУРШУМИ НЕ БОЛАТ КАКО ДУШАТА-

Постои болка и кај едниот и кај другиот.Меѓутоа тоа целосно зависи од личностите и од тоа каква им била врската.Затоа што постојат различни карактери.

Тоа зависи од ситуацијата.
На пример ако јас видам дека на партнерот му се оладени чувствата према мене , би раскинала , иако ќе ме боли и ќе ми биде тешко.
А пак друга ситуација е партнерот да ја раскине врската , а вие секако го сакате , имате чувства за него , нормално е дека вас ќе ве боли повеќе и ќе ви биде потешко.

neznam no jas mislam deka ima poveke slucaevi vo koi:i dvajcata ne gi boli bidejki raskinuvaat(pocesto toa e koga e bez emocii),i dvajcata gi boli no sepak poradi drugi faktori koi vlijaat vo nivniot zivot pa moraat da raskinat,koga edna od stranite e povredena(bidejki drugata strana ne pokazala emocii).Mene iskreno mnogu potesko mi e da raskinam odosto da mi raskinat.No sepak ako zasluzila toa nema da prestavvuva problem

Добро, нормално дека и двајцата ќе ги боли (зборуваме за врска во која претходно се сакале, така?). Може ќе му биде многу тешко на оставениот, но и тој што остава ги има истите спомени, и и него ќе му биде тешко, меѓутоа на оставениот му е потешко, барем јас така мислам :wink:

Абе мислев дека е најтешко кога ти раскинуваат,а дека на тој шо раскинува не му е воопшто тешко,напротив,му олеснува.
Сепак,кога првпат го направив тоа,кога раскинав на девојче,осетив голема тешкотија.Едноставно,не ми се веруваше дека нејзината реакција толку ми го раскина срцето и мене.
Мислиш дека нема да ти биде тешко ако раскинуваш која не ја сакаш вистински,ама сепак,кога гледаш каков бед си направил,воопшто не е сеедно,посебно кога и ти си бил на нејзино место претходно,и точно знаеш како се чувствува.
Осекаш вина.
Барем мене ми се случува ова,али сепак,чувствата се индивидуални и затоа неможам да генерализирам...

На двајцата им е тешко. Само соочувањето со фактот дека повеќе нема да биде со таа личност е потешко за оној на кого му се раскинува.
Сепак оној кој одлучил да стави крај на една врска размислил за својата одлука и се соочил со фактот дека работите ќе се сменат.
Потребно е време за стабилизирање и прифаќање на новонастанатата ситуација на оној на кого му раскинале.

Ја ќе кажам само една реченица...
"Cuando algiuen se va, el que se queda, sufre mas..." :pipi:

Па чим раскинува значи дека не му тешко....Мое мислење е дека многу потешко му е на оној на кој му раскинуваат...Барем јас знам како се осеќав кога сум раскинала, а до сега фала му на Господ не ми се раскинале и не сакам да го осетам тоа чувство оти мислам дека ќе ме повреди ако ми значи...

Неможе да се генерализира на кого му е потешко...ако имало чувства нормално дека и на двајцата ќе им биде тешко,до прекин на врска може да дојде од најразлични причини така да и ова неможе да се одговори со прост одговор...:toe:

Па не може баш да се одреди, тоа мислам е секогаш различно, зависи. Тој што ја прекинува врската може да му биде полесно затоа што можеби не чувствува веќе ништо кон другата личност но, можеби причината за раскинувањето не е љубовта која не постои туку може е е нешто сосема друго па така да во тој случај и на двете страни би им било многу тешко.

На тој што искрено сака му е најтешко , иако истиот можеби и мора да биде тој што ке раскине поради X разлози

колку паметно кажано....меѓутоа секогаш е фер на тој што му раскинуваш да му ја кажеш причината....не да заминеш со чудни исприки...е тоа е нај лошо....и да е нај нај нај грдото кажи....макар си бил со тој човек една недела.....

И на двајцата ке ги боли а сепак може да не го искаажат тоа. Иначе тоа зависи од карактерот на секој од паровите како секој посебно би го издржал раскинувањето... и нормално зависи од чуствата можеби кај едниот чуствата се оладени.. или пак зависи од околината.. сакат да се заедно сепак неможат.. тоа би било најтешко мислам ...

Zavisi.Sepak mislam deka na toj sto mu raskinuvaat mu e potesko,zasto toj sto raskinuva sigurno ima pricina za toa i procenil deka podobro bi bilo ako se razdelat,a dodeka drugiot ili ne e svesen za taa pricina ili ne mu smeta tolku ili ima uste pojaka pricina za da ostanat zaedno.Mene,licno,mnogu mi bilo potesko koga mi raskinale..Ima luge sto nemaat hrabrost da stavat kraj na vrskata,pa cekaat da im raskinat..i sigurno niv im e polesno.Tesko e da se generalizira,ama kaj pogolem broj slucaevi mislam deka potesko mi e na toj sto mu raskinuvaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom