Музика за пиење - DRINKTRACK

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ja mislam deka kafanske pesme se najdobri za pienje..I samo raspolozeno drustvo,bidejki ako nema drustvo nema ni pienje..Sigurno nema sam da pijes kako lud!:)

Абе ако некој сака да се направи ќумур.ќе се направи на било која музика...:pos::pos:

Епа специјално не пуштаме музика кога ке се собереме да пиеме ама ако има не бираме специјални песни на кои се фураме демек на овие ке пиеме.Зависи од атмосфера.Ама дека има песни на кои иде пиење тука не можам да лажам.Мене искрено баш летово кога бев на одмор во Црна Гора и дека секоја вечер дали на плажа или у кафана знаевме да се изнапиеме ама обично на плажа беше тоа.И горе дека покрај плажата имаше онака поише кафани и у сите различна музика.Ама имаше во некои онака црногорска старогратска и народна музика.Е тоа беше топ - ама само за пиење и онака зезанција.е тоа ми се свигаше искрено кажано.И више дека ги вртеа песните секој ден и се научија што да се праи.И дека имав и поголеми другари и многу беше лудо.Ама ова важи само за на одмор кога се пие а во други услови не.Све е до амбиентот.Иначе не можам да смислам таква музика.Епа така ај сеа поздрав и внимавајте со алкохолот :vozbud:

Ја не пијам,уживам у музиката

Ѕвер напиша:
2 Антологии од Тома, алкохол во изобилство и може да почнеме....Дотако сам дно живота, Дал је могуче, Тамбураши, Киша је падала, Тужно лето, Одлази одлази, Изгубљене љубави и тако даље:pop:
Тужно лето е закон за пијанка , има уште некоколку на пр.
Испод палме на обали мора
Устај сине мајка зовее
Остала си увјек иста
Не кунига мајко
Сви су ту
Емина
Један човек једна жена
Кукавица
Ти си ме чекала
Нема ништо мајко од твога весеља
Мадзарица
Не кажвај либе добра ноќ
Покрај вази
Ако не те сакав
Сите ми велат ти не си за мене
имаа многу поарно да престанам оти долг ке стани постов

ragazza напиша:
Тужно лето е закон за пијанка , има уште некоколку на пр.
Испод палме на обали мора
Устај сине мајка зовее
Остала си увјек иста
Не кунига мајко
Сви су ту
Емина
Један човек једна жена
Кукавица
Ти си ме чекала
Нема ништо мајко од твога весеља
Мадзарица
Не кажвај либе добра ноќ
Покрај вази
Ако не те сакав
Сите ми велат ти не си за мене
имаа многу поарно да престанам оти долг ке стани постов

zapalicu pola grada
Nije htela
Krivo je more
Jesen u meni
Ramo ramo
Secas li se one noci.....

Gledam deka poveketo pijat na turbo folk. Jas najcesto pijam na YU rock i na bilo kakov metal. Ama pred nekoj den konecno ja najdov vistinskata muzika za pienje - FOLK METAL. Na albumot "Voice of Wilderness" od finskiot folk metal bend Korpiklaani ima pesna koja se vika "Beer Beer". Pesnata e super za pienje. I samiot naslov go kazuva toa.

Кафана songs :))))

епа овде сакам да пишувате за песните кои најмногу сакате да ги слушате кога сте излезени на пр. во некоја кафеана или во домашна атмосфера кога треба да се пие...:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
односно кој песни најмногу ве погодуваат од ју и мк просторите...
ако може да направиме една листа на најдобри песни со кои најлесно оди пиењето,за кревање на притисокот...:zver:
па повелете....

Temava si ja pogodil(haha): :zlo:

1. Muharem Serbezovski - Rastajemo se mi
2. Toma Zdravkovic - Tuzhno leto
3. Kissmi - Na svadbata tvoja
4. Opus - Dve solzi mi kapnaa
5. Saban Saulic - Sve na svoje
6. Vlado Janevski - Crno tikvesko
7. Alpina - Sega kasno e
8. Goran Bregovic - Mesecina
9. Stanisa Stosic - Vranjanka
10. Dino Merlin - Kad zamirise jorgovani
i taka nataka...
gi narediv po brojki cisto da ima nekoj red, ako saka nekoj da mu pratam nekoja pesna neka kaze :wink:

мене ми се допаѓаат
1.ceca-beograd
2.zdravko colic-se od tipov zakon e
3.onaa "ona je pricaaaa,zivota moga,a ja u njenu srcu samo epizodaaa...(ako ja ima nekoj neka praka odma...)
4.kico slabinac-zbog jedne divne crne zene
5.gorge balasevic-jesen stize dunjo moja
.
.
.
.
ne mi tekinat drugi...no ne se sramete da napisete nekoja pesna...use malku mi e rodenden pa sakam da napraam edno cd pa da im daam tamu da roka cela ve4er...:)))

Retko slusam neso vakvo.. Kao epten sum pijana..
Sasa Matic - Maskara

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom