Музика и предрасуди

• Креатор на темата Креатор на темата SteF
  • Време на започнување Време на започнување
joki напиша:
nemam predrasudi za vkusot...ali mislam deka turbo folk e neso...nemam zboroj...i takvi luge ...ne mrzam...ali ednostavno me vadet od takt...takva bese sestrami...ali jas...ja smenav:pipi::icon_lol:
И сестра ми беше таква.Сега слуша панк.Тоа е успех да знаеш.

Е сега Gravity Grave дефинитивно ќе се израдува после ова...некој сепак успеал да превоспита (музички) друг.:aplauz:

Со сите најблиски другарки се разликуваме по стилот на музика што го слушаме,така да го почитувам сечиј вкус и немам предрасуди кон никого во однос на музиката што ја слуша.

и јас немам предрасуди, ама воопшто. Но, многу се нервирам кога некои кои слушаат турбо фолк, на други кои слушаат Рок, Панк, Метал и нешто што е различно од турбо фолк-от, го гледаат "под око", за таквите се нервирам. :)

preku qr od takvi so mislat deka rapot e:zeni,pari i koli!!!mislam,eve jas slusam rap kolku tolku,a ni me interesiraat pari,ni koli,a zeni voopsto i da gi nema:)))ovoj stereotip za rapot,go procitav od igor(nnapalen skiner nazi panker)muzikata e da se slusa,a ne da se deli na stilovi.jbg.ja slusam ama bas se,i rap,i hc pank i grindcore i doom metal,i emo,i iscukanici nekoi,i nekoj po pop bendovi(dobro,eden e samo:)toa e lovage:)stereotipi stalno ke ima,a i voglavno se u pravo nekoj.skinerite se nasilni?pa so?ne se????metalcite ne se nosat vo crno?se nosat.(ne site)a,i ja se nosam voglavno u crno,ama ne stalno de:)eve use eden stereotip.za emo decinjata?uf imas miljarda:)ne se furaat na moda,mtv filmoi i secenje veni?ima puno so se furaat,i ja slusam emo,a niso od ova ne me interesira.sea so oni slusaat bullet for my vallentine,a jas bendoi kao mindofasian,children of fall i june paik.ke gi ima tie stereotipi se dur ja koristite muzikata kako etiketa.zatoa edno golemo fuck off na site metalci,raperi,hardkorci,emovci,kremci.get a life

Слушам се каде што можам да го разберам пеачот. Не разбирам како некои ''припадници'' на жанрови слушаат дерење и некои луѓе што празнат фрустрации на микрофони.Тој еден другар што слуша вакви музики го прашав истово и ми даде многу ''бесен'' одговор ''Па ако не ги разберам што пеат си ги симнувaм текстовите од интернет'':toe:Му реков ајде сиктер !!!!

Е како ќе оцениш карактер жити се....баш ме интересира..и јас сум мислел дека е така ама баш малку музиката кажува за карактерот скоро ич

SteF напиша:
Temava sakav da ja otvoram kako posebna po{to primetiv deka mnogu se zabeguva na drugi temi so predrasudite i go kvari muabetot.
Tuka ke mo`e naj fino lepo da si se izjasnite i da padne nekoja dobra diskusija okolu temata, samo bez navredi Ve molam.

Dali imate predrasudi prema lugeto vo odnos na muzikata koja {to ja slu{aat ??

Јас нема да се изјаснувам многу сега за сега, само ке кажам: САКАЈТЕ СИ ГО СВОЕТО, НО НЕ ГО МРАЗЕТЕ ТУГОТО.

Паметно каЖано другар.НЕка си ги гледаат своите работи.А не да серат коа ке видат некој панкер,металец на улица : Уф наркомани ни едни со метли фризури,дома ли имаат овие бе ?Е ова мн ме нервира.Не знаат ништо за особата а одма го праат наркоман.Абе каде со овој памет.Значи ако си панкер, металец мора да си наркоман.Дрогата ја уништува музиката.Ама на кој матори да им објасниш.Тоа обично постарите или неинформираните го зборат.Ама остај тоа сеа забегав сотемава.Него ја не мразам тип што си слуша турбо фолк бе зашто.Негов избор чим така сака.Ама некој што се праи дека слуша нешто а нема врска од тоа етоа ти е ФЕЈК !

itar pejo напиша:
Слушам се каде што можам да го разберам пеачот. Не разбирам како некои ''припадници'' на жанрови слушаат дерење и некои луѓе што празнат фрустрации на микрофони.Тој еден другар што слуша вакви музики го прашав истово и ми даде многу ''бесен'' одговор ''Па ако не ги разберам што пеат си ги симнувaм текстовите од интернет'':toe:Му реков ајде сиктер !!!!
ова се предрасуди. :)

IgoR_ViCiOuS напиша:
Паметно каЖано другар.НЕка си ги гледаат своите работи.А не да серат коа ке видат некој панкер,металец на улица : Уф наркомани ни едни со метли фризури,дома ли имаат овие бе ?Е ова мн ме нервира.Не знаат ништо за особата а одма го праат наркоман.Абе каде со овој памет.Значи ако си панкер, металец мора да си наркоман.Дрогата ја уништува музиката.Ама на кој матори да им објасниш.Тоа обично постарите или неинформираните го зборат.Ама остај тоа сеа забегав сотемава.Него ја не мразам тип што си слуша турбо фолк бе зашто.Негов избор чим така сака.Ама некој што се праи дека слуша нешто а нема врска од тоа етоа ти е ФЕЈК !
ti nemas predrasudi:toe:

слушам повеќе стилови на музика, од сите муабети за музика највеќе ми идат на нерви оние од типот " транс била наркоманска музика, било све исто, немало мелодија, тупенје мозок,..и сл.." ili paк за екстрeмните метали black/death/grindcore ne se razbiralo шо пеале, црканје било...вриштење ..предрасуди на сите страни .

Јас не сакам ич ама ич не сакам турбофолкери и готово-ма нека се фини ко од финска не ме интересира не ги сакам.
После тоа нејќум уфилмани менталци,панкери,драпери, трансери, хаусови, језери итнатаму

abe ja nemam predrasudi za nikoj no najmnogu se nerviram koga nekoj turbofolker ke zeme da objasnuva i da tvrdi deka folkot e najzakon muzika od site e toa ne mozam da go podnesam i tuka duri moze da padne i tepanje:pos::pos:

И јас немам некои предрасуди секој има право да слуша што му душа сака,ама неможам да ги сватам тие луѓе што слушаат турбо фолк што убаво гледаат во таа музика?:toe:

Е па вака
и јас немам никакви предрасуди за музиката ги поштовам сите стилови и сакам и другите да ги поштоваат сите стилови на музика. Скоро секаква музика можам да поднесам освен dead и takvi срања. А гледам се буните за турбо фолк, не дека јас слушам и мене не ми се допаѓа таа музика ама ете некој сакаат да си пеат за кафаните, како шо на вас ви е убаво да слушате метал рок транс попо и слично нив им е убаво во турбо фолк ( балканска работа).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom