Placebo ги слушам откако за првпат ми беше скршено срцето, некогаш во средно

Првата песна што ја слушнав беше
Pure Morning, кратко потоа ја симнав цела дискографија, а се` уште не можам да одлучам дали поомилен ми е Meds или Without You I'm Nothing. Омилени синглови ми се
Every You Every Me,
Protège Moi (францускиот на Брајан

), и
Pierrot the Clown. Се согласувам со коментарите погоре, бојата на гласот на Брајан не е сечија шолја чај, но дефинитивно е моја голема шолја топло чоколадо за врнежливи денови.
Покрај музиката и вокалот, уште една работа што ми се допаѓа кај Placebo се текстовите. Пред неколку лета секоја вечер одев во парк со група другари, сите Placebo фанови, и секој ден имавме предизвик да научиме текст на различна Placebo песна. Така денес ги знам текстовите на повеќето нивни песни напамет, со
Blind како омилена lyric-wise (If I could tear you from the ceiling // I'd freeze us both in time // Find a brand new way of seeing // Your eyes forever glued to mine).
Да не ми биде пусто мислењето, еве малку видео поддршка
Confession за крај, се` уште го немам преслушано Loud Like Love. Го симнав веднаш кога излезе, ама поим немам зошто не ми е преслушан, веројатно се` уште не му дошол редот. Еве давам чесен збор дека ќе го преслушам до крајот на неделава