Музички вести!

• Креатор на темата Креатор на темата +_Inception_+
  • Време на започнување Време на започнување
Преку другар, кој што живее во Прага, дознав дека Сепултура во Април за концертот кој што го спрема, како предгрупи ќе ги има, никого друг освен Шако Полумента и Сања Џорџевич.
Изворов ми е релевантен, не би ме лажел овој човек никад, а ми вети дека прочитал за ова, а башка и живее и во Прага. Е уште ова требаше да го слушнам, и то је то.

Како и да е, он исто така ми спомнува, дека постои мала, сосема мала можност чешките репортери да сјебале нешто пишувајќи го текстов.
Значи, ќе почекаме до април, како и да е.
И да, ваљда нема да е прво априлска шега, темава сигурно не е.

Ај така

Лезбејките од Т.А.Т.U, ќе се соблечат за машко списание

sps_tatu-goli-za-maski-magazin.jpg

Лена и Јулиа, пејачките од популарната група T.A.T.U. од самиот почеток фураа некој лезбејски имиџ, а меѓувремено е потврдено дека овие две кукли не се хомосексуалки.

Но тие и понатаму си тераат по свое па овој пат снимија неколку секси фотографии за најпознатиот машки магазин FHM.

- Не знаеме зошто машките се запалени кога гледаат лезбејска љубовна игра. Ние едноставно го правиме она што сакаме да го правиме и она што нас не прави среќни - објаснуваат и двете.

Навика им е додека работат да се пипкаат/чачкаат, со што секогаш ја возбудуваат целата екипа што работи за нив - пишува еден таблоид.​

tatu-goli-za-maski-magazin.jpg

Не можат да одолеат една на друга, па мораат да се пипкаат!

Памела и Pussy Cat Dolls ја запалија сцената

sps_pam_and_pussycatdolls.jpg

Бившата плејбој зајачица овој викенд им се придружи на групата Pussy Cat Dolls со што би ја зголемила нивната популарност (а може и нејзината), на првата нивна турнеја.

Девојките настапуваа во ноќниот клуб на хотелот Цезар Палас во Лас Вегас, и ја развеселија публиката во малку чудно издание.

Иако бившата ѕвезда од "Baywatch" се ближи кон својата 40-та година, и понатаму не и недостасува сексипил кога е во прашање нејзиното тело, па така Памела на подиумот се појавила во многу жешки бикини, предизвикувајќи вистински оган на сцената.

Судејќи според реакциите на публиката, во која некои среќници добија прилика и нешто да "чачнат", и да закачат по некое доларче во газето на Памела, баш како што се прави во стриптиз клубовите.​

pam_and_pussycatdolls-01.jpg

pam_and_pussycatdolls-02.jpg

pam_and_pussycatdolls-03.jpg

pam_and_pussycatdolls-04.jpg

pam_and_pussycatdolls-05.jpg

pam_and_pussycatdolls-06.jpg

pam_and_pussycatdolls-07.jpg

pam_and_pussycatdolls-08.jpg

pam_and_pussycatdolls-09.jpg

pam_and_pussycatdolls-10.jpg

pam_and_pussycatdolls-11.jpg

dajdo напиша:
i da konechno se sluchi ona shto jas najiskrajno nesakaf da se sluchi!!!
zaprena i zabraneta e maicata na YOUNG JEEZY SNOWMEN
jeezy.jpg
eve vaka izgleda!!!
inaku ovaa maica vsushnots pretstavuva KOKAIN!!!site znaeme koakainot e bel i taka da ima nadimak snowmen!! jeezy podnese zalbi deka snowmen Tshirt e samo imigot no beshe odbien !! deneska i oficijalno e posledniot den od prodavanjeto na ove maici!!!

хахахахаха знам чоек и нас на школо ни ги забранија пошто ептен ги носевме. вака нешто рекоа: "due to the drug conotation of the snowman character made popular by a contemporary rapper, all snowman t-shirts are not to be worn in school"
ние додека да укопчаме што сакале да кажат, пола школо го суспендираа. ебате демократијата

StormAngel напиша:
"People are fed up with us-and so are we. We won't see you for a long time. I mean it. It's going to be years before we have the chance to say this again" Chris Martin

Не знам колку е точно, ама крај е веста.

Не е точно, не се распаѓет, ама малце ќе се одмореле..

Зошто оваа тема не фиксна на врвот?
Мислам дека таму и е место,да биде видлива,бидејќи е информативна,секој ќе мозе да види што има ново,а да не ја бара по подфорумов???
Само сугесрирав.Фала

20 ГОДИНИ НА ОПЕРСКАТА SВЕЗДА

Спектакл на Борис Трајанов!

На концертот на 27 овој месец ќе учествуваат едно чудо sвезди од оперската ,етно, поп естрада, фудбалски интернационалци, Кантона и Папин , гости од УНЕСКО, а со Македонската филхармонија ќе диригира славниот Фабрицио Карминати.

{E5906B21-E107-4DAD-93B1-EF0CDD14676F}_boris-2.jpg

Македонската оперска sвезда со интернационална кариера Борис Трајанов одбележува јубилеј: 20 години од уметничката кариера. Баритонот, од неодамна Артист на мирот на УНЕСКО, овој настан ќе го одбележи, како што беше најавено на вчерашната прес конференција, со мега концертен спектакл кој ќе се одржи на 27 овој месец во Универзалната сала во Скопје.
На концертот ќе настапат многу уметници или : "Сето она што е највредно на македонската музичка сцена, од етното, преку класиката се до поп музиката", рече слевеникот.

Возбуден сум што прославувам 20 години од кариерата, но концертот е помалку славје, а повеќе прилика да се појавам и покажам пред македонската публика која почесто за мене слуша и чита, отколку што ме гледа во живо на сцената".
Концертот ќе го диригира славниот Фабрицио Карминати, директор на Верона Арената, со кого нашиот баритон соработувал и е личен пријател, а екслузивен гостин од странство ќе биде познатиот италијански оперски пејач Никола Мартинучи. Сето ова ќе го придружува Македонската филхармонија.

-Режисерот на концертот Дејан Пројковски најави дека тој ќе биде поделен во три дела. Во првиот дел е 10-минутен документарец со ретроспективата на кариерата на Терајанов.
-Во вториот дел Борис ќе пее македонски народни песни, со Есма.
-Третиот дел е класичниот, со оперски арии и две балетски точки.

Како домашни ексклузци ќе настапат дивата Весна Гиновска - Илкова, групата "Синтезис", хорот "Св. Злата Мегленска". Трајанов за свои гости ги зеде и К15 со кои Трајанов ја изведе нивната "Химна", а за крај со дваесеттина познати македонски поп пејачи концертот ќе го финишира со заедничка изведба на Хорот на Евреите од "Набуко".
Како специјални гости на славеникот ќе бидат многу познати хуманитарци и претставници на УНЕСКО, меѓу кои и фудбалерите Жан Пјер Папин, Ерик Кантона,Кристијан Карембу... Беседа за Борис Трајанов ќе одржи нашиот претставник на УНЕСКО во Париз, екс амбасадорот Јордан Плевнеш.

НОНЕ ГО ПРОМОВИРАШЕ ПРВОТО ЦЕДЕ
Свирка во живо за албум без спонзори

None3.jpg

- Деби албумот на Ноне е издаден без ниту еден спонзор. Таа го сними првото цеде за неполни шест месеци на естрадната сцена. Не сакам оваа споредба да биде сфатена погрешно, но тоа му се нема случено ниту на Тоше Проески", рече Антонио Димитриевски од "Премиер продукција" на завчерашната промоција на првиот албум на Ноне "Јас или таа", во скопскиот ресторан "Ден и ноќ".

Промоцијата почна со видео материјали и фотографии од детството на младата велешанка, нејзиното прво појавување на изборот на нови поп sвезди "Идол", влезот во финалето, изјави од Калиопи и Лидија Кочовска и првите видео спотови. Ноне ги поздрави пријателите со три песни од албумот, испеани во живо во придружба на "Браво бенд". Премиерно го видовме и новиот спот за насловната тема "Јас или таа".

На цедето има осум песни, и како бонус српската верзија на "Лесно ко два и два". Осум песни се од Јован Јован, една од брат му Иван, а сите текстови ги напиша Елвир Мекиќ. Целиот материјал е снимен во студиото "Јованови."
Цедето е веќе распродадено во тираж од 5.000 примероци, а следните планови на Ноне се настапи на домашни и балкански фестивали.

TOTO во Белград!

15 August 2006 Hala Sportova , Belgrade (Serbia/Montenegro)
Би сакал да одам ама зависи од обврски и од пари на располагање!

Повеќе информации на http://www.stevelukather.net/ConcertGuide.aspx

јас ќе ве известам дека вчера бев на Маssive Attack и закон беше , нема што визуелните ефекти беа аааааа..... абе трип..

Флик...алал да ти е што го спомна вчерашниот концерт од Масив Атак...и јас бев на концертот и навистина беше одличен концерт и свирката и визуелните ефекти...типците стварно НЕ СЕ НОРМАЛНИ кога можеа сета таа музика да ја исвират во живо и да звучи исто како на ЦД...мислам дека ова беше најдобриот концерт одржан во Македонија и еден од најдобрите на кои што јас сум бил а сум бил на неколку концерти на светски музички ѕвезди

NOVOTO CD NA CECA / FOR SURE ? (=

Novotooooooo Cd moze da se simne na

www.radiomk.com (=

- Download MP3 - YU 2006 - Ceca 2006 NEW

E sega mora da e taaaa (= ne sumljam ! lol barem ne ko ke se raboti so mali i negovata strana ..

се надевам дека ова ке биде вистинското!!!:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom