Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
еден другар има тапани, нови му се сега брзо ги купи акустични сонор се. Басот е 22 инчи, и сега сакаме да направиме дупка на басот, но не знаеме колкава треба да биди т.е дијаметарот на дупката и каде треба да биди дали на средина или десно. Ако знае некој да ми објасни. Фала од напред
Е фала многу, го дупнавме 4 инчи супер излезе, фалаЈас не би ти препорачал на средина, повеќе се губи тој длабок звук што го дава басот бидејќи нема резонирање на звукот напред-назад помеѓу кожите. Малку десно/лево (тоа не е толку битно) и долу е најдобро да ја направите.
А за големината, од 4 до 6 инчи. Поголема од 7 веќе ја губи смислата на имање на предна кожа.
Еве пример само да видите одприлика кај треба
![]()
Дали знаете некој што продава/прави народни дувачки инструменти како шупелка и кавал?
Провери кај Гиевски во чаршија. Би требало да има кај него.
Shorty напиша: ↑
Извините дечки ми треба помош. Го има ли некој бројот од Гино (Архангел)? Ми треба за да ми направи сетап на гитарата[/q
A da probas sam da si napravis udri harmonic(flazolet) na 12 pole pa pretisni so prst na 12 i ako odgovaraat ok ako ne vrti na kobilicata dodeka ne ti zvucat priblizno ok.... ne e tesko ima na youtube bitno e koga ke sviris od 1 do 21 pole otprilika da drzi stim gitarata e sega ne baraj perfekcija ipak gitara e ne e nuklearna raketa
Дали знаете некој што продава/прави народни дувачки инструменти како шупелка и кавал?