Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

• Креатор на темата Креатор на темата rossoner stefan
  • Време на започнување Време на започнување
Аха, а со што ти е ставена гитарата у компјутер ? Директен џек или преку миксета ти иде?
Пошто имам пробано со миксета и имам дилеј од секунда-секунда ипол у свирење што страшно ме иритира и неможев да го поправам.
Гитарава прво е поврзана во аудио интерфејс(така мислам се викат) Lexicon alpha па после во компјутер.а за то со каснењето не знам шо мојт да е проблемот.

Се бара гитарист, а воедно и вокал(по можност) за кавер бенд(на почеток). Ќе се свири шарло акробата, електрични оргазам, булдожер значи главно нови вал, ако има некој заинтересиран-ПП.

Atmospheric/Death/Doom метал бенд бара простор/гаража за изведување на проби, просторот да биде фин највеќе за уво оти тоа ни е моменталниот проблем, а и за другите сетилни органи. 4 члена сме, може и да допринесеме и со опрема,па ако има некои други луѓе на кои им требаат уште луѓе за изнајмување на простор, некој што знае некои такви, или па некој што изнајмува простор, нека пише :)

Atmospheric/Death/Doom метал бенд бара простор/гаража за изведување на проби, просторот да биде фин највеќе за уво оти тоа ни е моменталниот проблем, а и за другите сетилни органи. 4 члена сме, може и да допринесеме и со опрема,па ако има некои други луѓе на кои им требаат уште луѓе за изнајмување на простор, некој што знае некои такви, или па некој што изнајмува простор, нека пише :)
Па ја таков барам бе друже......иаме гаража кај Центар за странски јазици....дупла гаража е..одличен саунд....на никој не смета..ако сте заинтересирани....пиши ПП

како се вика една песна последно време многу често ја слушам на радио вака се пеј:
марија бесеже, марија бесеже ...

Гитарава прво е поврзана во аудио интерфејс(така мислам се викат) Lexicon alpha па после во компјутер.а за то со каснењето не знам шо мојт да е проблемот.
Не могуче на лексикон алфа да касни звукот. Провери се од драјвери до приклучоци. Line/Mic/mono/mon Mix/input/pc/line/guitar...се комплет и пиши дали си го решил проблемот :)

Не могуче на лексикон алфа да касни звукот. Провери се од драјвери до приклучоци. Line/Mic/mono/mon Mix/input/pc/line/guitar...се комплет и пиши дали си го решил проблемот :)
:D немам јас таков проблем. на Misery му каснел звукот а јас му кажвев како ми е поврзана гитарава со компјутер :D погрешно имаш сфатено :)

:D немам јас таков проблем. на Misery му каснел звукот а јас му кажвев како ми е поврзана гитарава со компјутер :D погрешно имаш сфатено :)
Ааа ок ок ондак се извињавам :icon_mrgr:

Ima li nekoj da mi dade kontakt broj so Gino od arhangel, ili da preporaca nekoj drug dobar majstor za da mi nasteluva gitara? Fala odnapred.

Да не знае некој дали има и колку пари се одприлика усни хармоники во онај кинескиот музички шоп на плоштад во Скопје? Итно ми е.

Да не знае некој дали има и колку пари се одприлика усни хармоники во онај кинескиот музички шоп на плоштад во Скопје? Итно ми е.
Мислам дека се од 100 до 150 ден ама мислам дека сите се со иста интонација од C

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom