Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Малце настрана од муабетов. Во Четврток не очекува дуелот на месецот. Енди Мареј - Жил Симон. Го честам што било "мажот" што ќе го изгледа мечов од самиот почеток до последниот поен.

:pos::icon_lol:

Novak vo princip ne trenira dva tri dena pred turnir osven kondiciono , ta toa cel teniski svet go znae... ostaj go shto zbori , toa se tie izjavi za novinari , polemiziravme , tempiranje forma , treninzi i dr. Vistinata e deka Novak odkoga stana broj eden generalno ima problem so poslabo rangirani ako odigraat dobar mech ( zdosadiv , dva tri pati go pishuvam toa) . Kosharkarski kazano , se naogja vo ,,foul trouble,, Epten dobro mu ja poznavam igrata i govorot na teloto taka da tvrdam deka toj e problemot . Ima problem so motivot , ne formata ...da beshe denes Nadal ili Federer od drugata strana ke gledavme skroz drug Novak...i toa ne e opravduvanje , naprotiv ,nedostatok koj shto go ebe da bide najdobar of all time , a ima shansi i predispozicii .Federer (barem do pred dve godini) i posebno Nadal ja nemaat taa mana
Те разбирам за проблемот со послабо рангираните тенисер, ете и лани е примет тоа, Цонга, Сепи на Ролан Гарос, али веруј дека изјавава не е за новинари. Глеаш и сам го признава поразот и вели дека нема никаков изговор за тоа, али си кажува и дека не тренирал. Факт е дека доколку не тренираш пред турнирот не си во потребната форма. Тоа пробував да ви го укажам за Надал во Монте Карло али очигледно не ме разбиравте, епа еве денес конкретен пример. Колку сака Новак нека имал проблеми со послабо рангирани тенисери, сепак денес се гледаше дека не е оној правиот Новак, преку 20 неизнудени од бекхенд имаше еееј :eek: неговиот најдобар удар. Тоа се е резултат на каснење на нозете, лошо позиционирање и ред други работи.

Надал и кога победува не се смее а не па кога губи. Ама никогаш не направил нешто лошо при честитањето, едноставно таков е повлечен и срамежлив па затоа така честита. Ноле си има сосем друг начин на честитање и тоа е тоа, јас не го оспорувам тоа, да не ме сфатиш погрешно, ама и другиве двајца си се океј. Можеби не се оклештени кога ќе загубат но се сосема фер. Впрочем на кого му е мило кога ќе загуби?

Не не, веруј ми, едвај погледнува во очи ако е зајаден со противникот или во ситуации како што беше онаа денес...сум приметил убаво, не секогаш ама да речеме на 1 од 3 порази се случува, исто и Федерер.

Федерер и Надал се најголемите фанатици од аспект на тоа колку ја сакаат победата, книња невидени...

Го земавме Psyside од наша, другото небитно, ќе ги прежалиме 140 поени.:D

cp038d

Што да кажам друго освен секоја чест за Гришо. Се виде дека не беше случајна битката во Монте Карло против Рафа, големото водство против Ѓоковиќ пред некој месец во првиот сет, па потоа некако падна... истото се деси и со Мареј. Дефинитивно момчево има гоолем потенцијал, уште од порано го најавуваа како ќе биде новиот Федерер, а сега дефинитивно со мало кондиционо спремање може да дојде и до голем успех. До крајот на годината може да очекуваме дека ќе биде во топ 10... но само доколку продолжи со ова темпо, а искрено не гледам зошто не би.. :)

Иначе кондициски Гришо е далеку од она што треба да биде, треба да поработи доста на ова поле.

Иначе кондициски Гришо е далеку од она што треба да биде, треба да поработи доста на ова поле.

Да да, точно, затоа и го напишав тоа. Јас многу малку мечеви му имам гледано, но знам дека минатата година имаше проблеми против Гаске на Ролан Гарос, против Рафа во Монте Карло, а еве и денеска... но сепак мислам дека се работи за поле кое со мотивација и работа ќе го среди, ќе биде подобар, а најмногу ќе му помогне искуството од големи мечеви. :)

Да да, точно, затоа и го напишав тоа. Јас многу малку мечеви му имам гледано, но знам дека минатата година имаше проблеми против Гаске на Ролан Гарос, против Рафа во Монте Карло, а еве и денеска... но сепак мислам дека се работи за поле кое со мотивација и работа ќе го среди, ќе биде подобар, а најмногу ќе му помогне искуството од големи мечеви. :)
Оваа победа според мене многу ќе значи во неговата кариера, запрати ги само резултатите на Гришо во преостанатиот дел од сезоната и ќе видиш за што зборам. Има момакот топ10 потенцијал, а зошто да не и топ5, само што викаш и ти му требаат повеќе големи мечеви и секако по некоја победа во истите, за да ја среди таа негова лоша психа. Денес пак му се деси тоа, сервираше за сет и ќе го изгубеше сетот, среќа за него што Новак беше доста слаб па успеа да победи. А ова со грчевите е недопустливо, ако го фаќаат грчеви на Мастерс кој се игра во два добиени сета тогаш што да речеме кога ќе дојде време за Грен Слем?

Се океј, ама немојте ве молам муабети со тактизирање. Чим брани толку малку поени и со толкава предност на АТП, ондак може слободно и да не се појави на турнир така? Тоа ви се глупости, муабет што не држи вода. Изгуби, фер енд сквер. Димитров беше подобар денеска тоа е тоа.

Утре ако изгуби Надал, ќе каже некој дека тактизирал пошто се спрема за Рим и РГ? Во некој паралелен универзум можда.

Не не, веруј ми, едвај погледнува во очи ако е зајаден со противникот или во ситуации како што беше онаа денес...сум приметил убаво, не секогаш ама да речеме на 1 од 3 порази се случува, исто и Федерер.

Федерер и Надал се најголемите фанатици од аспект на тоа колку ја сакаат победата, книња невидени...

оди глеај GoT бе! :D

Значи победнички дух е тоа, нема што многу да им се замери, затоа и се таму кај што се, на врвот.

Ноле добро изреагира, малце беше тоа за тие дебили.

И после све тоа, начинот на кој честиташе е импресивен, да честиташ така покрај таква игра, и покрај таква публика е нешто што само Ноле и никој друг не би го направил Федерер не би се насмеал воопшто, Надал не би го погледnaл во очи, Бердих би го удрил :D
Не го спомна Мареј, кој знае да честита победа само на големата 3ка.

poubava snimka i poubav zvuk...
car ! :ROFLMAO:

Dimitrov is the next big thing in modern tennis ...

Со задоволство ги следам мечевите на момаков...
Уплатив на негова победа пред почетоков на натпреварот, во комбинација со Виган 1 и Сити Х...

Психички попушти против Рафа, ама денес какви поени одигра... Со право го викаат baby Federer ...

Можеби е ова мечот кој 2009-та го одигра Ноле против Рафа, и ја најави својата доминација...
На бугарчево му фалат некои работи, МОРА да поработи на кондицијата, зошто скапо го чини, а игра долги мечеви, психата му е лоша работа, успеа medic break-от да го исфрли од колосек...

И мора да биде стрплив и да знае да ги користи сите предности што му се понудени...
Стана да игра со неодморен мускул, додека Ѓоковиќ 10 минути одмори...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom