Mutua Madrid Open 2016 (29 април - 8 мај)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои машкиот дел од турнирот?

• Ѓоковиќ

Гласови: 10 38,5%
  • Надал

Гласови: 11 42,3%
  • Мареј

Гласови: 1 3,8%
  • Федерер

Гласови: 1 3,8%
  • Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Тием

• Нишикори

• некој друг

Гласови: 3 11,5%

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Vcera ne bese de koga imav igrano na Almagro, denes 18.5 over me pagja ...

Sent from my SM-G900I using Tapatalk
И јас го имав овер 18.5 :D
Вчера не ни имаше потреба да игра, све што можеше Алмагро избаци надвор од терен. Форхендот му е мизерен удар, ми се повраќа кога го гледам, јас имам боље техника од него.

И Рафа и Ноле во ложата на Сантиаго Бернабе.

be91db2c9ee2aa19579e8f72ad377140.jpg

ed6a43503d546d0ccdd4b5ac2606921e.jpg

Ајдааа отишле сите на тенис...

Osim Đokovića, u loži Santjago Bernabeua su i sve važnije teniske ličnosti poput zakletog pristalice Reala, Rafaela Nadala, potom Nik Kirjosa, Stana Vavrinke, Huana Monaka, Žoaa Souze, Bopane, Dimitrova…

А Делпо ги колне организаторите што го ставилe во вечерен термин [emoji16]

Последно уредено:
Каква сестра има Надал, и ебам тоа. :D

Му се нафура Цонга на Рамос, нешто у стил "што ме гледаш бе" му префрли на пола на втор сет. Ваљда не знае дека овој е ококорен цело време и изгледа дека сака да те боде со виљушка, па при срце си зема.

И јас го имав овер 18.5 :D
Вчера не ни имаше потреба да игра, све што можеше Алмагро избаци надвор од терен. Форхендот му е мизерен удар, ми се повраќа кога го гледам, јас имам боље техника од него.

Ок, слободен си сега.

Ако имате некој душман во своето опкружување и сакате некако да му наштетите, слободно препорачајте му да го гледа дуелот Мареј-Симон.

Томич :pos::pos:
I don’t care about that match point – would you care if you were 23 and worth over $10 million?

Последно уредено:
Баутиста до сега одличен, ако ја повтори таа игра од УС опен лани против Новак, може добро да го намачи.

Името на првиот патник во полуфиналето на овогодинешниот Мадрид е актуелниот шампион, Енди Мареј кој го декласира Бердих во четвртфиналето. Се уште не е завршен мечот, 6-3 5-2 и сервис за меч, меѓутоа шансите да победи Бердих се 1:100000.
Следува Нишикори - Киргиос, потоа Рафа - Соуса и за крај во 20 часот Ноле против Раонич. Во секој случај се надевам на полуфиналиња : Енди - Рафа , Ноле - Кеи. :)

Кај жените Цибулкова против Чирико и Халеп против Стосур во битка за финалето.

Против Симон и Бердих, Мареј се соочи со 0 брејк топки. Овие два меча ги игра како по ноти. @Stefan-kobe беше во право, оваа сезона Мареј на ниеден турнир на земја нема да игра ни полуфинале (засега 2 од 2 :D ).

Кога постојат пички мртви како Бердих ќе игра, јбг.

Новак - Надал можно 1/4 финале во Рим :D

846aeec95e2f33fa0d1f6aa84e085ba1.jpg

Ако не го освои Мадрид, тешко Рафа да стигне до 4то место пред РГ...

Според досегашниве игри на Рафа и Енди во Мадрид, 1.50 е премал коефициент за Рафа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom