Otishla Fata na randevu so intelektualec. Doagja doma i Mujo ja prasuva: Kako si pomina so intelektualecot? Fata mu vika: Pa znaes, bevme vo kino, pa na proshetka, pa na vecera, pa otidovme na edna pijacka vo kafic, pa pak se proshetavme, i kaj nego doma na uste po edna pijacka, i mnogu ubavo si pominavme, mnogu e zabaven, interesen, i na kraj go izvadi toj negoviot penis! Mujo i vika na Fata: Fato, a sho e toa penis??? Fata mu vika: Epa Mujo vidi, toa imaat intelektualcite, lici na kurac ali malecko!
Fatil Mujo zlatna zhaba, i zhabata mu vika: Ako me pustis ke ti ispolnam edna zhelba. I Mujo se misli se misli se misli, i i vika: Sakam da prestanat site vojni vo svetot! Zhabata mu vika: Abe ne sum jas zlatna ripka, teska mi e ovaa zhelba, daj nekoja polesna! I Mujo pak se misli se misli se misli, i na kraj i vika: Epa, sakam Fata da ja naprais ubava! Zhabata se misli se misli se misli, i mu vika: Aj prvata daj ke ti ja ispolnam!
Otishol Mujo u New York, i se kacuva na Empire State Bulding i pie kafe. Glea eden pije tekila, se dzitka od krof i pak se kacuva. I mu doagja na Mujo i mu vika: Znaes tuka u New York e cuden vozduhot, i tekilite se cudni, eve ke se napies tekila ke se dzitnes od krof, i ke pagjas ke pagjas ke pagjas, i tamu od kaj prviot sprat ke pocnes da se kacuvas. I Mujo vika: Aj be ke probam! Ide na shank i mu vika na shankerot: Daj edna tekila takva kakva sho pie gospodinot sho se kacuva nagore, mi kaza deka cudni bile tekilite i vozduhot. A, shankerot na toa mu vika: Abe ne se budali, toa e Superman si igra so turistite!