Мујо и Хасо

Doagja Mujo od Germanija pun pari, kupil BMW, naprail kukja i pun pari. Ne znae sho da im prai. I taka si ide po ulica so edno kuce, go srekava Haso i mu vika: Abe Mujo, od kaj tolku pari naprai? Mujo mu vika: Epa, go gleas kucevo? Ke mu kazam Fifi pusi! I Fifi ke im go ispushi za 50 evra. Haso go glea, go glea i mu vika na Mujo: Aj neka mi go ispusi mene ke ti daam 50 evra. I Mujo mu vika na kuceto: Fifi pusi! Fifi nekje. Fifi pusi! Fifi nekje. I Mujo mu vika na kuceto: Slusaj, posleden pat ti pokazuvam, nareden pat da si znaes!

Na Mujo i Fata neshto ne im odelo u SEX-ot, i ide Mujo na lekar, i mu vika: Ne ni odi SEX-ot so Fata. Lekarot mu vika: Probaj so oralen SEX. Mujo mu vika: Ne zafrkavaj gadno e toa. Lekarot mu vika: Pa, probaj namackaj ja so med, eurokrem, sheker, ke ti bide podobro. I pominalo nekoe vreme ide Mujo kaj lekarot pak, i lekarot go prasuva: Kako e Mujo? Mujo mu vika: Se e OK, samo moram da staam naocari za skijanje. Lekarot go prasuva: Zasto naocari za skijanje? Mujo mu vika: Epa, Fata koa ke prdne mnogu sheker mi ide u ocite.

Go videl Mujo, Haso kako cita nesto u park i mu vika:
Mujo: Sto citas ?
Haso: Nisto, eve LOGIKA citam.
M: E sto e toa Logika
H: Epa vidi vaka, ti imas doma akvarium?
M: DA.
H: Epa toa znaci deka gi zakas ribite, a ako gi sakas ribite znaci gi sakas i lugeto, toa znaci deka gi sakas i zenite i deka ne si peder.
M: Ej super, aj daj ja da ja pocitam malce.
H: Aj ti citaj ja da idam da mocam negde.
I ovoj cital,cital i mu dosol nekoj covek i mu vika: Abe Mujo sto citas ?
M: Eee, LOGIKA citam.
Covekov: Sto e toa ?
M: Epa glej sea, Imas ti akvarium doma ?
Covekov: Nemam.
Mujo: MMMrrrrsssss be PEDEERRRISSSTTEEE !!!!!!

Хасо му е љубоморен на Мујо зошто заработил 20 евра од умпрофорците:

- Добро де Мујо како ти дадоа дваесет евра.
- Им продадов 500 лигњи.
- Абе Мујо неаме ние лигњи овде.
- Е многу знаат умпрофорци што е тоа сурат!

Си бил Мујо и паднал у некоја огромна дупка кај шо имало јака пичка...
И сеа така двајцата си се засвиѓале и по некое време му дала. И се така секој ден, ја дупел, ја дупел, ја дупел и више му се смачило по некое време, седел тажен и само ќутел. По некое време и рекол на типката:
-Ај мори собери ја косата у репче.
Оваа ја собрала.
-Ај сеа поваљај се у калта малце да изглеаш ко сељак.
И го напраила тоа.
-Ај сеа стаи си бркови со калта.
И оваа си стаила.
И таков Мујо целиот возбуден вика:
-ЛЕЛЕ ХАСО КАКВА ПИЧКА СУМ ЕБЕЛ ЕЈ, АУУУ!!!

si bile mujo i haso.
haso vlecel nekoj pop
go dovleckal do vrvot na nekoja zgrada go frlil i mu vika na mujo:
- Ti rekov deka ne e BATMAN

Хасо: Мујо ај да ми помогнеш да ги исечам дрвјата!
Мујо: Не можам имам полова болест!
Хасо: Е што ти е бе?
Мујо: Ме боли кур за твоите дрвја.

Иде мујо во Америка ама појма нема англиски. Спие во некој хотел и гледа во собата глушец. Се мисли како да објасни, и се јавува со рецепција:
- Tom i Jerry you know?
- Yes, I know!
- ЕПА ЏЕРИ !!!!

Си имал Мујо пит бул, а Хасо волчјак. Се здавиле кучињата и пит булот го изел волчјакот. Отишол Хасо и купил дога. Пак се степале кучињата и пак пит булот победил. Хасо отишол по третпат и купил шарпланинец, но пит булот и него го победил. Ептен налутен Хасо отишол по ново куче и после два дена се вратил со пекинезер. Мујо се згазил од смеење кога го видел пекинезерот. Отишле кучињата позади една грмушка да се тепаат. После некое време се вратил пекинезерот носејќи ја главата на пит булот. Мојо кога видел што се случило почнал да плаче:
- Знаеш ли бе ти колку пари јас платив за тој пит бул?
- А ти знаеш ли јас колку платив пластична операција за ова крокодолов да ми го направат пекинезер?

Отишол Мујо на лекар и се жалел на болки.
Докторут му рекол дека треба да ја прегледа урината:
- Ене на орманот шишенце јас ке се вратам за неколку минути.
- Се враќа докторот и гледа шишенцето празно.
- Мујо, ме слушна ли што ти реков? Зошто не го наполни пишенцето?
- Докторе јас пробав но високо е неможев да дофрлам.

Doagja Mujo vo New York i iznajmuva stan. No koga vlegol vo stanog gleda - gluvci. Saka da se zhali kaj gazdata, ama ne znae angliski, pa mu veli:

- Mister, you know Tom and Jerry?

- Yes, I know of Tom and Jerry, veli gazdata.

- E pa Jerry. ;-)

Logicno objasnuvanje

GO prasuva zenata mazot:Dali mu rece na sefot deka nie dvajca ne mozeme veke da ziveeme od tvojata bednaa plata!?Mazot:Da.Zenata:i sto ti rece?Mazot:Da se razvedam!:pos2:

Отворил Мујо тековна, па почнал да троши чекови на сите страни. После некое време го викаат во банка и му кажуваат:
- Господине Мујо, дали знаете дека сте во толкав минус што можете во затвор да одите?
- Леле, стварно??? И што да правам сега???
- Ќе треба да ги вратите сите пари назад.
- Уф бре, ме преплашивте. Еве, сега ќе ви пишам чек.

[FONT=Arial, Helvetica]Pričaju Mujo i Haso i pita Mujo Hasu:
• Šta bi bolan napravio da si u pustinji, voziš se džipom i lovi te lav?
Misli haso, misli pa mu reče:
• Dao bih levi žmigavac, a skrenuo desno!
[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica]Došao Mujo jedan dan na posao i svi se zadiviše kad su videli da Mujo izgleda 20 godina mlađi. Nijedne sede dlake, nema bora, mlada koža, ma blista od mladosti.
• Kako si to uspeo? - zapitaše ga svi koji su se okupili oko njega.
• Ma izmislio sam mašinu za podmlađivanje, ako hoćete, doneću je sutra na posao pa neka se podmladi ko god hoće.
I tako doneo Mujo mašinu sledeći dan, svi stoje u redu na ulazu u mašinu, Mujo pita koliko godina se hoće podmladiti pa onda ukuca nešto u mašinu i stvarno svi koji su ušli izađoše mladi, lepi i zdravi. Došao red na direktora.
• Daj, mene podmladi da mi bude 18 godina - reče direktor.
Mujo, koji je inače mrzeo direktora, pokaza direktoru put u mašinu pa nešto ukuca na monitoru, mašina zazuji i bum! Otvara vrata, kad direktor izlazi u pelenama, nema mu ni tri meseca.
• Šta ovo uradi, idiote jedan! Rekao sam ti da me podmladiš da mi bude 18 a ne da budem novorođenče!
• Budi srećan, mamu ti jebem, što mi se mašina baš sad pokvarila, jer tebe sam hteo poslati u pičku materinu!
[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica]Žali se Mujo doktoru da uvek sanja kako igra za Želju. Kaže doktor:
• Nema problema, samo pre spavanja popij vina.
• Ma jesi li ti normalan, doktore? Pa večeras igramo protiv Sarajeva!
[/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom