MTV се гаси - крај на една ера

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Да не беше розев знакот т.е. беше пишано Канал 3 со розеви букви? :) Имам касети од братучеди кои преснимувале песни тој период од 91 до 94та, па се прашував кој канал бил тој :icon_mrgr:
Не ми текнува на бојата, ама пишуваше К3, и беше стилизирано така да изгледа како срце. Спомна некој горе МТВ3 - ова е многу пред МТВ3. Канал 3 се викаше каналот. МТВ3 мислам дека стана дури по 2000, ако не сум грешка.

Не ми текнува на бојата, ама пишуваше К3, и беше стилизирано така да изгледа како срце. Спомна некој горе МТВ3 - ова е многу пред МТВ3. Канал 3 се викаше каналот. МТВ3 мислам дека стана дури по 2000, ако не сум грешка.
Не.
Уште твСкопје кога се викаше у СФРЈ имаше трет канал. Не се користеше скоро за ништо, ама го имаше.

Тоа е тој К3 со срценце...кога ќе имам време ќе го сликнам од касетите, чисто да те удри носталгија:D

Спомна некој горе МТВ3 - ова е многу пред МТВ3. \
Не може да е многу пред МТВ3. РТВСкопје 3 постоеше уште у СФРЈ, кога имаше само РТВС1,2,3. МТВ3 е истиот канал со РТВС 3.

МТV секако одамна не се на тоа ниво.

Како прво се гасат само музичките канали тој основниот MTV канал со ријалити и музички награди си останува.

Порано паметам јас растев со германскиот MTV и потоа со VIVA каналот.

На MTV имаше емисии како TRL на кој музичките артисти изведуваа песни во живо, имаше документарци за познатите, MTV Cribs каде познатите музички артисти ги покажуваа нивните домови, Pimp my Right со Xzibit, на времињата имало MTV Umplugged Nirvana и ред други. Сега тоа ништо нема некој глупости се емитуваат.

Не може да е многу пред МТВ3. РТВСкопје 3 постоеше уште у СФРЈ, кога имаше само РТВС1,2,3. МТВ3 е истиот канал со РТВС 3.
Трет канал на МТВ постои уште од пред 1990, само не се викаше МТВ3, се викаше Канал 3. Логото му беше стилизирани букви К и 3 кои личеа на срце, зашто ротираа за 90 степени. Канал 3 стана МТВ 3 некаде пред почеток на новиот милениум. Ете сега е ваљда појасно, ко да си заборавил да читаш се понашаш.

1000023035.jpg1000023035.jpg
Ќе останат само порничите да се плаќаат 200 денари секој месец, штета што ги исклучуваат, одлични беа да се пуштат на тв во позадина. Инаку еве едно искуство со МТВ во 90те на брдовитом и ратном балкану. https://www.tportal.hr/komentatori/...t-pa-istrunuo-na-smetlistu-povijesti-20251015

Трет канал на МТВ постои уште од пред 1990, само не се викаше МТВ3, се викаше Канал 3. Логото му беше стилизирани букви К и 3 кои личеа на срце, зашто ротираа за 90 степени. Канал 3 стана МТВ 3 некаде пред почеток на новиот милениум. Ете сега е ваљда појасно, ко да си заборавил да читаш се понашаш.
Значи ТВСкопје 3, мтв 3 и тоа што го кажувате К3 се истата телевизија?

А инаку, мене кога ќе ми ја спомнат МТV прво нешто ми иди е:

Оваа песна ме враќа во времето кога го гледав квизот "Досетко" на МТВ и на крај девојчињата од "Ритам плус" играат на песнава :pos:

Оваа песна ме враќа во времето кога го гледав квизот "Досетко" на МТВ и на крај девојчињата од "Ритам плус" играат на песнава :pos:
Еххх, замисли кај сме биле, а кај сме сега...Жалосно!

Ауу квзиов, па и на памет да ги учеле децата одговориве пак е за пофалба.

Ептем сме заглупавиле од тогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom