MTV или VH1

• Креатор на темата Креатор на темата Steve Ray
  • Време на започнување Време на започнување

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Локација
Скопје
Кој музички канал би бил ваш избор доколку би морале да бирате и зошто?

Јас лично би избрал VH1 затоа што преферирем постара музика и поише се ориентирани на рок музика....

И јас исто VH1. Заради музиката, да, а исто имаат и некои емисиички што ми се свиѓаат. Многу ми беше интересна Pop Up Video (сега не знам дали уште ја даваат), а некогаш ја глеам и Fabulous Life Of...

Пред 5-6 години MTV беше одличен канал. Пуштаа добра музика и имаше пристојни емисии, посебно MTV-2 која што беше 99% ориентирана на гитарска музика.
Но сега работите се поинакви.

MTV не е тоа што беше, почнаа досадни да стануваат со монотоните емисии од типот на dissmised и слично. Музика скоро и да не пуштаат, а и тоа што го пуштаат е толку исфорсирано што и гледачите воопшто немаат удел во тоа што се врти на телевизија. А највеќе ме нервираат рекламите што траат по 20 минути.
VH1 не дека се одлично но барем имаат малку осет и за луѓето. Сепак се работи за музички канал и тоа треба да им биде прв приоритет. Немаат толку емисии, повеќе пуштаат музика и се разбира повеќе се рок-ориентирани што е пресудно за мене.

VH1 дефинитивно,пуштаат музика за секаков вкус и не тупат многу со реклами...MTV веќе заборавија на музика, само некои емисии даваат куќата и фамилијата на овој или оној, башка тоа што даваат само во моментот популарна музика...

bi izbrala VH1 nekako toj kanal mi e neso bolje zaso dodeka ovie emituvaat emisii i dobri pesni(poveketo se), za toa vreme MTV se zanimava so pustanje reklami so ama ic ne me interesiraat ...:toe:

ako treba vh 1 , ama ako treba oti i taa televizija e klon na mtv
- jbg - monopol si e monopol
!
pozZ

Пред 5-6 години MTV беше одличен канал. Пуштаа добра музика и имаше пристојни емисии, посебно MTV-2 која што беше 99% ориентирана на гитарска музика.
Но сега работите се поинакви.

MTV не е тоа што беше, почнаа досадни да стануваат со монотоните емисии од типот на dissmised и слично. Музика скоро и да не пуштаат, а и тоа што го пуштаат е толку исфорсирано што и гледачите воопшто немаат удел во тоа што се врти на телевизија. А највеќе ме нервираат рекламите што траат по 20 минути.
VH1 не дека се одлично но барем имаат малку осет и за луѓето. Сепак се работи за музички канал и тоа треба да им биде прв приоритет. Немаат толку емисии, повеќе пуштаат музика и се разбира повеќе се рок-ориентирани што е пресудно за мене.

Да не се повторувам и јас со истото мислење.

МТВ, Вијеџ 1 за тие од 70 :) Ретко кога дават некоја од поновите песни ..

Mtv. ..порано беа закон сеа ... :\ aма пак се ми е тв то на Мтв

VH1, барем може да се слушне некоја песна од рок н рол времињата. МТВ ми е многу комерцијална и глупа телевизија. Иначе кај можеш да слушнеш некоја песна од Лед Цепелин, Квин, Дип Парпал и слични групи ако не на VH1. Од понудава на програми од кабелскиве оператори сигурно е најдобра музичка телевизија. Али зависи, некој што слуша комерцијална музика нови хитчиња сигурно VH1 му е доста досаден музички канал.

VH1 без размислување, Friday Rocks mmm :)

MTV ептен ја поебаа последниве години, убаво кажа некој погоре веќе и да нема музика од тоа глупавите емисии...

а да стаевте анкета? инаку ја сум за виејџуан - за музика кога станува збор, а за емтиви кога се работи за емисии од забавен (не ретко глуп) карактер. исклучок хбенгерс бал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom