MSN Messenger vs Yahoo Messenger vs Skype

• Креатор на темата Креатор на темата Devilking
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате?

• MSN Messenger

Гласови: 132 69,8%
  • Yahoo Messenger

Гласови: 42 22,2%
    Гласови: 35 18,5%
  • Ниеден од нив

Гласови: 5 2,6%
  • Некој Друг

Гласови: 1 0,5%

• Вкупно гласачи
    189
msn-ot e nekako polesen za navigacija i sve ti e tuka na glavnoto meni. samo stiskas dugme i ti se pravi toa so sakas. a na yahooto mnogu po komplicirano e a i ne e smeneto vekje so godini nemaat nova verzija. ustvari oni pravat novi verzii ali site im se isti, staromodno e epten. a i plus na sekoe konektiranje imash default opcii namesto da ti se zacuvat opciite shto si gi ostavil vo prethodnoto uklucuvanje, ti moras sve od pocetok da pocnis, kako font, backgrounds i takvi gluposti. taka da msn mi e bolje ali i yahoo go koristam cat pat ali epten retko.

Јаху месинџерот е ХаЦе месинџер, има и тој опциии и тоа колку сакаш, и попрегледен е при чат, и смајлијата се оние дифолт плус неколку сокриени. Не може ко на МСН да ти акнат смајли со резолуција 200х200 пиксели и како што иам мала резолуција на мониторот на работа, пола екран да ми покрие едно смајли.
Јас почнаф да користам МСН од проста причина што гледам дека многу од луѓето го користат па решив ај и јас да се стаам и на тоа чудо.
ДИФОЛТ ми останува ЈАХУ!!!

Користам мсн,а yahoo mesenger немам и не ми ни треба :icon_lol:

KORISTAM MSN ZASTO E PODOBAR OD SITE A ZA ZEZANJE NAJDOBAT E SKYPE ZATOA STO SE JAVUVAS NA KOJ SAKAS BEZ $

мсн

На хот меил е подобар бе каков јаху..Мсн си користам и супер е а воедно што е важно важно зборам со луѓето но јас повеке сум на кајгана....:kajg: :kajg: :kajg: :kajg: :kajg:

Кога збориме за смајлиња и персонализација - Јаху
- Имате многу скриени смајлиња и можете да си направите аватар
Плус добра е опцијата кога си скриен да можеш да збориш со другите.
Mail: Yahoo - 1 GB Hotmail:2 MB a koga gleame taka Gmail:2.7 GB+:pishtoldz

Гласам за Yahoo оти има појаки смајлинја (зрачат со позитивна енергија) Хаххахахах и Yahoo mail е подобар

Marlboro-light напиша:
Sto gledas dobro vo Skype ? :)

Се. Една од подобрите работи е војс конференција со девет души во исто време :wink:

Сакав да елаборирам "Зошто МСН?" ама не сакам да се повтарам. Значи, гласав за МСН.

Princ напиша:
Сакав да елаборирам "Зошто МСН?" ама не сакам да се повтарам. Значи, гласав за МСН.

Ке го сторам тоа за тебе : Princ e 24/24, 7/7, 56/56, 365/365 на МСН.

Само јас би елаборирал зошто Skype а не другите два :

• Аудио конференција со девет души во исто време и секој со секого те слуша
  • Оставаш порака на некој што е офлајн и сигурен си дека ќе ја добие
  • Другите два се монотаскинг
Е па сеа види ти то таму.

И то.

Користам SKYPE и МSN, на првиот имам повеке контакти, но некако MSN ми е подобар. Гласав за MSN. Има многу cool работи. Yahoo messenger го имам инсталирано, но сега воопшто не го користам.

И Yahoo дава можност за offline пораки, одличен е, има инегрирано радио, временски извештај и прогноза, игри како што е pool, dominoes... сосема стандардни и добри емотикони, voice conversation кој функционира беспрекорно... YAHOO messinger дефинитивно, многу е подобар!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom