МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Hip.Hop_MKD, jas te poddrzuvam :)
--- надополнето: 24 септември 2012 во 21:39 ---
Е па ондак што мрчиш за МТВ 1, кога МТВ 2 е таа која “треба да ти ги исполни загарантираните права“?
Pa deckoto plaka radiofuzna taksa ne plaka taksa za MRT 1 .

Имаш РТС САТ на сите оператори бе :D.. шо очекуваш мтв да ти спреми на Српски посебно
мислам дека на Влашки, Ромски, Српски, Бошњачки има по еднаш месечно програма
на Турски е од 3 до 6 и пол ако не се лажам
све друго е на Албански
РТЦГ ми ја исклучија тоа ме накурчи, иначе нема нешто на РТС Србија нешто посебно. А највеќе би сакал да се емитува за сите исто на МТВ 2 според време или да се исклучи на албански јазик програмата и на сите три сервиси МТВ 1, 2 и Сообраниски Канал да се емитува само програма на македонски јазик. Мене не ми пречи програмата на македонски јазик, туку што тоа на албански јазик им се дозволува толку многу кога реално гледано не се ни 17% население.

Andobt Мешан сум..

Hip.Hop_MKD, jas te poddrzuvam :)
--- надополнето: 24 септември 2012 во 21:39 ---

Pa deckoto plaka radiofuzna taksa ne plaka taksa za MRT 1 .

Не знам како да ти објаснам, ама ако јас не сум задоволна со програмата на МТВ 1, нема да плукам и да мрчам за МТВ 2. Си има посебни редакции, таму тие жалби и поплаки. И јас не бев долго време задоволна со МТВ 1 и нивната програма, па не зборував за МТВ 2 со која јас лично немам допирна точка.

Сите поплаки и жалби во дадената редакција и уредници, а ако тие не реагираат проблемот е во тие таму...

Мора од некаде да се почне, до вчера кулминација беше ако ја пуштат Тропски горештини, а сега очигледно е дека се вложило труд.

Не, најискрено хип хоп мкд, и да стават нешто на српско хрватски, сакаш да кажеш дека ќе го гледаш?

Има другар што е Чех по татко и не се буни што нема ништо на чешки на мтв, напротив, најрадосен е за променава.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Ја само можам да констатирам дека крај не им се наоѓа на луѓево.

Студиото било ко од 62 (а и беше од 62), ете ново.
Немало филмови, ете филмови.
Немало серии, сега имате еден куп.
Уште емисии им фалат и толку треба за една телевизија.

Сериозно, што е проблемот не можам да ве разберам.

Ја само можам да констатирам дека крај не им се наоѓа на луѓево.

Студиото било ко од 62 (а и беше од 62), ете ново.
Немало фимови, ете филмови.
Немало серии, сега имате еден куп.
Уште емисии им фалат и толку треба за една телевизија.

Сериозно, што е проблемот не можам да ве разберам.

Класичен македонски синдром, хејтај го своето без разлика дали е основано тоа или не. :D

Класичен македонски синдром, хејтај го своето без разлика дали е основано тоа или не. :D

Hey Donna, how you doin'? ;)

Он топик: битно има на Твитер денес што да се збори. О је. (y)

За програмата на националностите не знам, ама знам дека после којзнае колку време гледав серија на ТВ. И тоа Gossip Girl.

За програмата на националностите не знам, ама знам дека после којзнае колку време гледав серија на ТВ. И тоа Gossip Girl.

Кој ѓаол те натера бе дете, женцки серии да гледаш?:icon_mrgr: Менталист кога ќе почнат да ја даваат знае некој?

Како што го викате овде „српски јазик од ијекавското наречје“ ( црногорски јазик ) или повеќе програма на Српско-Хрватски јазик. Затоа што јас идев во македонски паралелки во школо, нигде немаше на Српско -Хрватски настава така да мајчиниот јазик не го знам толку добро колку што го знам македонскиот јазик како и што забележавте повеќемината овде. :P
Kолку што сум запознаен и во бившите ју републики (Србија, Хрватска, Црна Гора) каде што живее македонско население во процент сличен на народите од тие држави што живеат тука, на нивните телевизии има една (или пак ниедна) емисија на македонски која ја даваат еднаш неделно (ова сум го забележал на ХРТ).
Инаку ако дојде време ти да се жалиш што не си можел да гледаш ништо на тв на твој мајчин јазик, па погледни ги само кабелските , ги пренесуваат сите балкански тв, преводите на Дискавери, Фокс и слично во голем дел сеуште се на српско-хрватски, така да не си за жалење;)

Кој ѓаол те натера бе дете, женцки серии да гледаш?:icon_mrgr: Менталист кога ќе почнат да ја даваат знае некој?
Петок и недела од 21:30. :oops:
Не, најискрено хип хоп мкд, и да стават нешто на српско хрватски, сакаш да кажеш дека ќе го гледаш?
.

Да, нема да се мрдне од телевизор гарант, по цел ден МТВ 2 ќе гледа...:rolleyes:

Hey Donna, how you doin'? ;)

Он топик: битно има на Твитер денес што да се збори. О је. (y)

tumblr_m732q1CMbu1qf18uko1_500.gif

Абе океј, разбирам дека не е совршено, ама немора да се хејта без причина. Прават почетнички грешки и овие од МТВ (ко тоа со звукот на фудбалот) но се поправа тоа, верувам ќе го средат. Еве за вестите и ја се согласувам, катастрофа се оти е 100% партиска пропаганда. Но настрана вестите, МТВ има огромен напредок.

Сеа логото нечинело, тикви големи е логото, големиов фактор. Плус ме нервира она, што многумина го споменуваат: „Ја не глеам телевизија“ - а кога има нешто за хејтање увек се први за тоа. Па барем не викај дека не глеаш...

Едниствена забелешка за мтв е зезнацијата со звукот, нервира тоа. Али ај, кај да е ќе средат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom