МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам, можеби некој напишал ама некој да ми каже што ќе биде ново на МТВ, само логото или?

Битола јас на лцд неможам да фатам мтв хд
не е на цела територија то можно освен ако си на макс тв

Не е на Макс Тв без Макс без ништо,мислам дека овде фаќа некако сигналот од куманово не ми е јасно баш како,али ке го има наскоро низ цела Македонија како и да е.

Незнам, можеби некој напишал ама некој да ми каже што ќе биде ново на МТВ, само логото или?
Комплетно нова програма.
150378_525637957449973_1818878427_n.jpg

150378_525637957449973_1818878427_n.jpg

Вакво ли ќе биде новото лого ?
Гледам дека иделе според боите на знамето, и не е така лошо иако сите очекувавме кујзнае што. Само кај кецов малце да се поправи. (*ако биде ова)

Сител милион години напред ? хаха ма дај, по крш проекти немам видено. Лила! Канал 5 добро почнаа на времето, па мислев после ликвидацијата на А1 ќе им тргне на уште подобро, ама се испречија турските серии...
Мислев според сериите друже, а не политика да мешаш. Сител ќе даваат 3,4 серии од нетурско и неиндиско потекло, а Канал 5 според најавите само 1. Инаку и двата канала ми се исти, зашто и да ги дадат тие серии ќе ги бутнат во термин кој не е соодветен за гледање како 1 по полноќ, така да исто ти е. А за Лила и остала багра не коментирам. :)

Жолтиот квадрат со единицата е малку преголем и непропорционален. Да го намалат малку и навистина фино и стилски ќе биде. Убаво што им текнало да ги користат националните бои, сепак се работи за национална телевизија. Само ме плашеше да не стават лав на логото. :D

Жолтиот квадрат со единицата е малку преголем и непропорционален. Да го намалат малку и навистина фино и стилски ќе биде. Убаво што им текнало да ги користат националните бои, сепак се работи за национална телевизија. Само ме плашеше да не стават лав на логото. :D
да и jас тоа заприметив, вака би било подобро:
nDHuu.png

боите дречат многу нека намалат малку на боите , другото се е супер
mrt1.png

Добро ајде сега, секогаш може да се најдат грешки. Добро е што после незнам колку време ќе го сменат.:)

Не е на Макс Тв без Макс без ништо,мислам дека овде фаќа некако сигналот од куманово не ми е јасно баш како,али ке го има наскоро низ цела Македонија како и да е.
Ја на обична антена ни основното мтв не го фаќам, само мтв 3 некад, кога не врне :D

МТВ во чекор со врвните спортски ТВ канали

Македонската телевизија го следи чекорот на врвните спортски телевизиски канали и утре за првпат во Македонија, но и на Балканот, на националниот сервис ќе можеме да проследиме комбиниран пренос од домашните фудбалски натпревари по теркот на бројни европски телевизии како Скај Спорт, кои комбинирано ги пренесуваат натпреварите од домашните шампионати.

mtv-407.jpg

Со овој чекор, националната телевизија во соработка со ФФМ се обидува да придонесе за поголема афирмација на домашниот фудбал и да ги заинтересира гледачите најпрво преку малите екрани да ги следат возбудувањата од ПМФЛ, а зошто да не и постепено да се зголеми бројката на гледачи на стадионите, која последниве години е значително мала.

Со натпреварите од седмото коло викендов, македонската телевизија ќе започне со популарните комбинирани преноси, односно еден натревар ќе оди во директен пренос, а при секој гол ќе има вклучување во живо уште на неколку други стадиони.
Овој одличен потфат на МТВ и ФФМ, како што информираат од јавниот сервис ќе стартува утре од Кратово со мечот помеѓу Силекс и Вардар од кој ќе има пренос, а при постигнат погодок комбинирано ќе има вклучувања и во Битола, Тетово и Штип каде играат Пелистер-Ренова, Шкендија Тетекс, и Брегалница -Работнички.
Исто така, пред стартот на натпреварите во новото модерно студио на МТВ ќе има посебна емисија во која ќе гостуваат познати имиња од македонскиот фудбал, кои преку посебни анализи ќе се обидат дополнително да ги анализираат и прогнозираат натпреварите од домашниот шампионат.
Преносите на натпреварите од домашниот фудбал на МТВ, кои стартуваа минатиот викенд, предизвикаа низа задоволство кај голем број на љубители на фудбалот низ нашата земја, па се очекува заедничкиот потфат на јавниот сервис и ФФМ за комбиниран пренос од натпреварите дополнително да го привлече вниманието на вљубениците во најважната споредна работа на светот.
kurir.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom