Пинокио, пак, на 6 милијарди луѓе во светот им е измислица.
Пинокио измислица???? :nenene::nenene::nenene:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пинокио, пак, на 6 милијарди луѓе во светот им е измислица.
Да де сигурно преку Фармутиј праќал. Што демек ако лично му прател Господ храна, свештеников ќе си ги кренел акциите? Тоа ли сакаш да ми кажеш?Читај го малце житието. Бог му праќал храна, ама за да не се возгордее, тоа го правел преку Фармутиј.
Јас лично не знаев дека во Македонија имало пустини.
Луѓе, ова е нов момент во географијата.
Celta tie si ja ispolnile ja zazedoja desnata strana od Gospoda. A nie?....
Celta tie si ja ispolnile ja zazedoja desnata strana od Gospoda.
Друже, забегуваш во елитизам.Не знам што да додадам на ова. Можам само да кажам: "Прости им Боже, не знаат што пишуваат!"
Celta tie si ja ispolnile ja zazedoja desnata strana od Gospoda.
Оставете ги ингиренциите и природата на Христос, тоа е друга тема. Акцентот на мојот коментар беше на вас кои се дрзнувате да судите и пресудувате кој е поставен од десната страна на Христос, иако Христос рекол дека тоа единствено Бог Таткото го решава. Ама изгледа некој тука се возгордеал дека е на исто рамниште со Бог.... хммм знам еден што така се возгордеа, името му беше Луцифер, а сега му е Сатана.
epa izgleda deka e mozno da neznae nesto ubavo e napisano a isto i za sudniot den koj sto samo Tatkoto znae koga ke se sluci...inaku vo pravoslavieto mi e mnogu glupo sto gledate primer od zivotite na svetcite kako da se zivee hristijanski zivot,iako treba da gledame primer kako Isus ziveel i navistina koja e celta sto umrel na krstotДо Чорбаџијата:
Еве што јас би додал кон твојот пост:
- повеќе е од очигледно дека толкувањана на библиските ствихови ти се промашени барем 100%, пошто твоето и светоотечкото толкување немаат блага врска едно со друго.
- кога се толкуваат Исусовите збориви, треба да се види КОЈА Христова природа зборува во дадениот момент-човечката и Божјата. Од стиховите кои ги напомена, јасно е дека во нив, Христос зборува како ЧОВЕК па затоа и вели дека незнае кој ќе биде седнат левоо или десно од Него. Но, кога во тој момент, Христос би зборувал како Бог, јасно е дека би знаел кој ќе биде од Неговата лева или десна стра. Како е можно за Бога нешто да НЕЗНАЕ?