Моето второ ЈАС

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување

Моето второ ЈАС

• Го чувствувам,постои

Гласови: 86 79,6%
  • Не,нема такво нешто

Гласови: 22 20,4%

• Вкупно гласачи
    108
ne znaev deka postoi kaj sekoj vtoro jas se dodeka ne mi se slucija nekoi raboti vo zivotot pa svativ deka sekoj ima vtoro jas...a inace prvo zabelezav kaj nekoi drugarki...se cudev sto im e...ne se toa oni...i po dolgo razmisluvanje svativ deka toa e nivnoto vtoro jas...pa pocnav i sebe da se fakam kako praam netipicni raboti za mene....
sega svakam deka vo sekoja situacija mora se ponasas razlicno,zatoa tuka ti e vtoroto jas koe e prisposolivo na se...a prvoto jas si vsusnost ti samiot...samo jas si znam kakva sum navistina,i mislam deka prvoto jas ne izleguva na povrsina...samo malite deca imaat edno jas...oni ne znaat da se prepravaat...ama deca rastat i moraat da go koristat svoeto vtoro jas....da se prisposobuvaat na se...za zal...ama ubavo mi e da znam deka nikoj ne me poznava,jas sum si jas samo za sebe:)

Мислам дека постои длабоко во нашата потсвес и некогаш може да изигра голема улога во некоја нетипична и несекојдневна ситуација со самата одлука што сме ја донесле. Значи мислам дека постои но делува независно од нашите мисли и има некакво непосредно влијание.

Второво понекогаш ме плаши:многу е експлузивно и се почесто го има.И Второво влијае многу комплексно врз Јас како целосна личност.А Првово и Второво порано беа многу добри другари ,ама сега се скараа заради една пи*ка!!!

Никогаш не сум почуствувала такво нешто. Можеби затоа што сум многу реална личност и го гледам светот каков што е, значи не живеам во облаци и верувам само во она што го гледам, а не во некои внатрешни гласови. :toe:

јас мислам дека самиот мој ник си го кажува своето...

Vtoroto JAS?! definitivno POTSVESTA:) otkako ja procitav "Mokta na potsvesta" se smeniv 360 stepeni i do sea (pu pu da ne urocam) se neam zaebeno:) ednostavno...so potsvesta vo fevruari 2007ma go pominav najlosiot period od mojot zivot (sto mozese da zavrsi i smrtno) AJ BILIV IN MAJ SEKND MI :)

Твоето второ јас е потсвеста? А надсвеста, космичката свест, свеста на водата, аминокиселните? :P

Vtoroto JAS?! definitivno POTSVESTA:) otkako ja procitav "Mokta na potsvesta" se smeniv 360 stepeni i do sea (pu pu da ne urocam) se neam zaebeno:) ednostavno...so potsvesta vo fevruari 2007ma go pominav najlosiot period od mojot zivot (sto mozese da zavrsi i smrtno) AJ BILIV IN MAJ SEKND MI :)

Си свртела полна кружница и пак си се вратила на исто...

Инаку, нормално дека имам второ* јас... па не сум луда да зборам сама со себе..:pipi:

*имам и трето, четврто... се до Нате 14.. (пошо сум боља од Боки 13)

гласав за не бидејки јас сум тој не сум дволицен тој сум и добриот илосиот и убавиот мислрев грдиот

гласав за не бидејки јас сум тој не сум дволицен тој сум и добриот илосиот и убавиот мислрев грдиот
Добро, на што си(дрога, алкохол) кога пишуваш постови?

Сериозно, обрати малку внимание на правопис и на некој логичен след у постовите.
Или па, ако учителката уше не ве научила на сите букви, почекај да ја увежбаш добро азбуката, па пишувај:nesum:

Alter Ego a. Hmm moeto Prvo Jas e Rock i Metal, a moeto Vtoro Jas e Prodigy i Psytrance. Moze i obratno e :)

Shala na strana ama ne sum siguren deka imam poveke "Jas". Ama neznam sve e moguce, moze imam a neznam...

Mala zabeleska koa nekoj se menja 360 stepeni se vrti u krug znaci ova e veke eden vid na dobar primer na oksimoronizam. Dont mind me ova go zbori moeto treto jas duri cetvrtoto vika sarmi za rucek

Секој од нас има свое второ ЈАС кое некогаш успеваме да го доловиме некогаш не.Некогаш сме свесни за неговото постоење, некогаш сосема го забораваме. Моето второ ЈАС го поистоветувам со она "вистинското ЈАС". Всушност тоа е онаа личност која во суштина сакаме да бидеме меѓутоа не сме свесни за тоа затоа што таа информација сме ја вметнале некаде длабоки во потсвеста не знаејќи за тоа. Да, успева да доплива до површината без наша наредба и желба доведувајќи не до момент кога всушност и ќе забележиме за постоењето на тоа второ ЈАС. Со други зборови кажано, не го сфаќам второто јас како потсвест туку како онаа личност која во суштина сакаме да бидеме меѓутоа поради свесноста, одговорноста и самоконтролата која ја поседуваме успевама таа личност да ја скриеме и поттиснеме некаде длабоко во себе во просториите на потсвеста.

Ова што сега ќе го напишам и мене малце чудно ми звучи и изгледа, ама тоа е тоа... Значи станав од спиење пред 3 саати, сите салтанати ги поминав, пиев кафе, муабет по телефон, седнувам на Кајгана и оп... Темава првпат ја отварам! И ми текнува од кога го прочитав првиот пост од Ружа и тој на Дивајн дека сонував прилично чуден сон кој ми се врати дур ги читкав постовите, претходно не ми ни текна дека сум сонувал такво нешто... не е нешто обемно, не се секавам многу ама на тоа што се секавам ми прави прилично чудна атмосфера у главава :)
Значи се наоѓам во ситуација каде јас се гледам самиот себе, а уште сум јас, јас... Значи не има двајца... Како да лежиме еден до друг и праиме муабет и едниов цело време ме прекорува... Јас стварно се осеќам уморно(во сонот), и си збориме... Неможам да не приметам дека другиот јас е полн со ентузијазам, исполнет, одморен, делува среќно и весело и само што помислувам на тоа како да се префрлам на местото на другиот и почнувам да осеќам што он чувствува и мисли (како е спремен безкомпрмисно да донесува праавилни одлуки, како да има нешто поразлично во него... некоја чудна исполнетост и свежина)..... Толку....повеќе не се сеќавам, и неможам да си објаснам... Дали тоа беше некое друго јас?!? ВТФ?!? Треба промена или..?!? Фак, збуњен сум :):toe: А и баш ми е некој преиод од животов коа се наоѓам на раскрсница... Најверојатно треба да му дадам шанса на тој другиот во мене :) интуитивно да најдам солуција на проблемчињава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom