Моето име во песна

Има една народна песна Игоре ти ме изгоре, друга не знам :toe:

Мене обично ми ја пејат Кој да ти каже Ивана од Кемал Монтено, иако едно време многу ја замразев бидејки ме имаа предозирано со песната на една факултетска екскурзија.... но сепак посветена ми била и во многу убави моменти.....

Сигурна сум дека постоеја и други ама сега во моментов не ми текнуваат????:toe:
Ако некој има да додаде некоја песна слободно....

Постојат ли песни во кои се спомнува вашето име? Ако постојат, како ви се допаѓаат и дали си ги посветувате на себе? :) Или, посакувате ли во некоја песна место туѓото име да се пееше за вашето?

Се викам Кристина. Песна АПЛА за моето име е онаа од Здравко Чолиќ- Једна зима са Кристином. Многу ја сакам песнава. Ама, ептен! Обавезно ја пеам на цел глас ако се пушти негде, и многу ми е мило што Здравко се наканил да пишува песна за мене :pos2: Друга песна за Кристина не ми текнува...

Ме викаат Тина и заради тоа кон песни со моето име ќе си ги придодадам и оние во кои се спомнува Тина:

Тинке Катинке - од не знам кој народњак - не ја сакам

Lou Bega - Mambo number 5 "...a little bit of Tina's what I see..." - ми годи, ми годи секако :pos:

...Не ми текнуваат други, а имаше уште некоја сигурно :)

Имењачки а :back:

Има уште 1 песнa за Кристина покрај таа од Здравко Чолич :)
Kristina - Sergej Cetkovic

Кога ќе ја слушнам песната од Цеца - ДРАГАНЕ МООООЈ КАД ДОЏЕШ ТИИИ :pos2:
друга песна моментално не ми текнува каде спомнува Драги, Драган :)

Ивица...ме има во една песна...што сам ја напишав за себе.

Мене ме има во две.. колку што знам..
Едната е од Деспина Ванди.. “Ипоферо“,
Другата неам појма од кого е, се вика “Боро, Боро“ :)

E mene me ima vo cela edna pesna kolku sto znam jas Sneg je opet Snezana i ne se gordeam mnogu so pesnava ama mi ja peat so da pravam ne znam:)

Слабо...никој не пее за Александра.:(

Simona-Gorgi Krstevski
1973-James Blunt
I bratucetka mi kako mala mi ja peese ovaa samo neli modificirana: Simonce bonbonbonbonce te gledam gledam i se mislam, simonce bonbonbonbonce ne ke izdrzam da ne te gricnam:)

Слабо...никој не пее за Александра.:(

Баш пред некој ден мрчев како никој не се инспирирал од моето име да напише песна :nesum:...а баш е долго и не му требаат други зборови, може да фати цел рефрен:pipi:

Единствено онаа детската Никола, Никола нешто чудно ми се случува... Друга немам слушнато. Ако знае некој нека кажува :)
Има една за Никола Груевски.
Николаааа Груееевскиии, мајка го роди земја да води...Македонијааааа!:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom