Chombe_United
Да ми бричите ташаците!
- Член од
- 14 декември 2007
- Мислења
- 8.809
- Поени од реакции
- 452
Има една народна песна Игоре ти ме изгоре, друга не знам
Имењачки а :back:Постојат ли песни во кои се спомнува вашето име? Ако постојат, како ви се допаѓаат и дали си ги посветувате на себе? Или, посакувате ли во некоја песна место туѓото име да се пееше за вашето?
Се викам Кристина. Песна АПЛА за моето име е онаа од Здравко Чолиќ- Једна зима са Кристином. Многу ја сакам песнава. Ама, ептен! Обавезно ја пеам на цел глас ако се пушти негде, и многу ми е мило што Здравко се наканил да пишува песна за мене :pos2: Друга песна за Кристина не ми текнува...
Ме викаат Тина и заради тоа кон песни со моето име ќе си ги придодадам и оние во кои се спомнува Тина:
Тинке Катинке - од не знам кој народњак - не ја сакам
Lou Bega - Mambo number 5 "...a little bit of Tina's what I see..." - ми годи, ми годи секако
...Не ми текнуваат други, а имаше уште некоја сигурно
Баш пред некој ден мрчев како никој не се инспирирал од моето име да напише песна :nesum:...а баш е долго и не му требаат други зборови, може да фати цел рефренСлабо...никој не пее за Александра.
Има една за Никола Груевски.Единствено онаа детската Никола, Никола нешто чудно ми се случува... Друга немам слушнато. Ако знае некој нека кажува