Мобимак или Космофон?

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување

Mobimak ili Cosmofon

• Mobimak

Гласови: 83 55,3%
  • Cosmofon

Гласови: 67 44,7%

• Вкупно гласачи
    150
јас имам една друга преност над мобимак, ама имам и риспект за момакот во билинг дипартментот ко што кажа мистичен

Не знам кој ти е тој момак. Ја користам PRE-PAID, немам никаква намера да им отворам можност да ме крадат континуирано и систематски!

ок ок..

афтер ПП, малку ми е појасно :)

mobimaaaaaaak i ta4ka.
ne go menjam brojov za ziva glaa:lud:

moTaro напиша:
Диме, ја не ги бранам ни двете. Све се тоа лопови мамата...
Али пошто сите па мои пријатели се на космофон, таму имам вработени пријатели, имам предности за броеви, бла бла.. Само од тој аспект.

Значи само ради "Техничката подршка".

инаку ја гласам за Vodafone

И јас гласам за Vodafine или one2one :)
-Додека не се појави и трет оператор, не гласам за ниеден. И двата како по договор не дерат невидено. Не што имаме најскапа фиксна, туку и мобилната телефонија ни е меѓу најскапите!:icon_mad:

Abe isti kurac ti se i dvete!!!
Od ednoto na drugoto da vrtis e isto skapo,a vo ramkite na mrezata e poeftino.Razlika ima samo ako nekoj od niv dade bonusi za nesto plus,inace skoro isto e-I tie i tie se LOPOVI!!!!!!!!

pa mobimak.......ne se karam mnogu za toa,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

iam kosmofon.....
lesno e za objasnuvanje zosto....
od priroda sum takov da ne se razpravam so bogatasi i wannabes taka da sekoj pat se odlucuvam za alternativata u know underground style.......

Аман бе Acid, си реплицирал на сите точки од мислењето! Ко да сум ти сторил нешто лошо па си ми се намерачил и сега со задоволство ми враќаш! А нели ти ги дадов сликите од Камелија :)

ПС Кај мене мајка ми е на Космофон па од таму сум запознат со услугите на Космофон. И да, мислев на “репарирани“ а не “препарирани“, sorry моја грешка :)

Тоше напиша:
Мобимак се милион пати подобри од Космофон.
1. Кога некој ми праќа ММС од Космофон (јас сум на Мобимак), сликата не ми се прикажува веднаш туку ми дава да одам на некакаква си страница па од таму да ја земам. И ќе ти ги земе парите а ќе ти прикаже 404 Page Not Found!

Toa inaku ne e poradi cosmofon tuku poradi politikata na mobimak, a isto taka zavisi dali telefonot ti e kodiran od mobimak za taa rabota.

Tоше напиша:
2. Космофон наплаќаат прескапо за разговори кон Мобимак!

mene mobimak me odraaa i uste koga izleze cosmofon si se prefrliv tamu sega mi e prekrasno i smetkite mi se namaleni za 30 - 50% a razgovaram i mnogu poveke od porano inaku bev i sum post-paid pretplatnik.

Тоше напиша:
3. Имаат некакви безвезни наградни игри кои не знаеш од кога до кога траат ниту дали си добил нешто.

imaat nagradni igri i te izvestuvaat so poraka ako dobiesh neshto i imaat vo vesnici izdadeno za site dobitnici ne si bash zapoznaen so nastanite inaku.

Тоше напиша:
4. Немаат опција да ти прикажат уште колку пари имаш на кредит, туку треба да се јавиш на тој бројот за да провериш.

ZA post pejd pretplatnicite se javuvash za da proverish kolku imash izgovoreno do momentot na brojot 124 i toa e fenomenalno, a za pre paid vi kazuva tetkata koga vi e prikraj kreditot ne me zamoruva posle sekoe javuvanje nekoja glupa poraka.

Тоше напиша:
5. До едно време се наплаќаше за да ги провериш гласовните пораки!

ama sega ne :icon_lol:

Тоше напиша:
6. Не отруја со Тоше Проески како главно рекламно лице (а нему претходно спонзори му беа Мобимак) - Тоше аман веќе!

go sakaat site zosto da ne!

Тоше напиша:
7. Наводно продавале препарирани телефони (еднаш скршени па фабрички преправени)
hmmm...nema vrska muabetot...imav telefon od mobimak kupeno koj posle eden mesec rikna i ne mozea da go popravat...a nebeshe padnat cuknat i slicno samo nekakva si fabricka greshka i go frliv...inaku telefonite shto gi nabavuvaat i mobi i cosmo se od isti generalni distributeri vo mk...taka da ne e bash taka muabetot.

Jas sum na cosmofon i nikogash poveke nema da se prefrlam na mobimak edinstveno ako gi namalat cenite duplo sho nema shansi i koga ke prestanat da pravat finti od tipot vie go dobivate ova, a so mali bukvi nekade *ama samo.....+18% ddv:icon_lol: i se zaeba...

Mene ne mi se svigat ni ednite ni drugite

1. Mobimak-(nasi luge) go cedat narodot kako so ke im prdne
&
2.Cosmofon- (grcki LeShperi) so sakaat da ja uste poveke
da ja kontroliraat Makedonskata ekonomija

Glasav za Mobimak zaso koga nekoj ke mi prate poraka od
Cosmofon ne ja dobivam zaso Cosmofon i drzavata vo koja sum
nemaat skluCheno dogovor no ne mi se bas sviga ni Mobimak

Јас се извинувам за се што напишав контра Космофон.
Изгледа дека морам да подистражам повеќе околу нашите ценети оператори!

Тоше напиша:
Јас се извинувам за се што напишав контра Космофон.
Изгледа дека морам да подистражам повеќе околу нашите ценети оператори!
Ма дунда им материна, ама додека не дојде некој подобар или не се подоправат, „добри се”.

Мене повеќе ме нервираат АД Македонски Лешперации.

poraka_do_mtnet.jpg

Glasaf za Mobimak , deka letoska vo Cosmofon deckite bea tolku sposobni koga mi go odkodirvaja telefonot mi ja izbrisaja cela memorija i cela lista na kontakti , mnogu bef "srekna "i sega nema nikogas poveke Cosmofon za mene
Inace tuka imam unlocked i post paid na Comviq deka mrazam da grebam karticki sekoj den i da vnesuvam kodovi , na nerva mi odi to..

bibika напиша:
-nemaat seuste mreza dovolno razviena (mozes da puknes,ama so kosmofon stranstvo nema da fatis i toa blisko stranstvo,pr. Hrvatska),[QUOTE]

Не само што не е развиена, и немаат воопшто мрежа и роаминг со повеке од половина држави во светот.

Мобимак Закон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom