Fabullous_178
Psychonautics:.
- Член од
- 21 февруари 2007
- Мислења
- 2.987
- Поени од реакции
- 190
- Веб-сајт
- www.mesaja.blog.com.mk
Eden e vistinskiot Bog, pripadnicite na drugite religii ne se omalovazuvani od nas clenovite na Crkvata.
Хм....интересно.vistinata e vo crkvata i nikade na srugo mesto, onie koi se poklonuvaat na Alah,Lama, katolicite idr. verski zaednici, se pokoriteli na demonot i vo niv nema nisto zaednicko so nas
А од кај сте сигурни дека вашето не потекнува од демонот,туку нивното?deka pocustvuvale "nesto" i tie za vreme na molitva ne go negirame samo problemot e toa od deka ide toa i kako se maniferstira.
Како шо пишуваш сам,и ѓаволот може да направи да се осеќаш убаво,нели така се случува со нив,според тебе?
Можеби ѓаволот прави ВИЕ да се чувствувате убаво,а они се вистинските верници?
Таква како вашата?no treba da sme scesni deka i od takva navodno "lubov"
Чисто колку шо знам,поделбата се случила поради поделувањето на Источно и Западно Римско Царство,во кое тогаш христијанството била официјална религија.Podelbata od 1054god, na Pravoslavni i Katolici e oodvojuvasnje na del od vernite na zapad
И второ,Ватикан е прилично помоќен од Православието,така да,не веруам дека они ке сакаат некогаш да се спојат со вас,туку дека на крај,вие ќе ги молите нив.
Соочи се,црквата е политика.Сите случувања во неа,се водени од политички побуди,а вистинските идеали(кои се навистина добри),скоро и да не постојат.А тоа дека поделбата не е од политички причини,можете да си го кажувате меѓу вас и да се тешите.Другите се доволно свесни да ја знаат вистината.
Wаu,witwe Ewic i scawed and he`s swearing.He might go to Hell:pos2:A ti odi i jadi GOMNA.
Ко прво,ако верувале атеистите дека ке горат во Пеколот,немало да бидат атеисти,туку мали испрани мозочиња како тебе.Со нагласок на МАЛИ.jas znam deka ke goram vo pekolo a sto brat so ateistite, kade ke odat oni?
Како второ,ако знаеш дека ке одиш во пеколот,зошто уопште се трудиш?Мислам,која е поентава на сево ова?Секако ке гориш...

И на крај,мал совет.
АКо си ги викаш другарчињата од црква,да проповедаат на форумов,барем викај некои попаметни.
Вака само ке предизвикате понор,и дури и ако сака да стане некој Христијанин,читајќи ве вас,ке се премисли.Ти го кажуам воа со најдобра намера,бидејки знам дека ви требаат членови.Мислам,да се соочиме,православната вера има се помалку од нив.Луѓето ви бегаат по секти,стануваат Католици,дури и некои стануваат свесни и ја сваќаат целата заблуда(мада се ретки).Значи,напрајте нешто,и тоа брзо,пошто стварно несакам народот да отиде по секти у стил Јеховини Сведоци,оти тие се и бетер од вас.На Православието барем сме навикнати.
Само,пред да почнете да проповедате,едуцирајте се,бидејки,како шо гледам,претставнициве на другите религии,ве прелетуваат со начитаност,начин на логика и слично.
Можеби мислиш дека го кажувам воа со иронија,ама веруј ми,комплетно сум искрен.Сменете нешто подитно,вака ништо не праите.
...