Младите и религијата

• Креатор на темата Креатор на темата me4ka
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 април 2008
Мислења
71
Поени од реакции
2
Kolku mladite vo Makedonija se zapoznaeti so pravoslavnata vera.Dali tie gi posetyvaat xramovite i kolky veruvaat vo Boga.

Не сме, може кратка интродукција во оваа за нас чудна религија ?

Kolku mladite vo Makedonija se zapoznaeti so pravoslavnata vera.Dali tie gi posetyvaat xramovite i kolky veruvaat vo Boga.

Темата ти е младите и религијата а ваму пишуваш колку се запознаени со ПРАВОСЛАВНАТА ВЕРА. Дали сметаш дека само православната вера треба да биде проучувана од младите?

Како и да е колку повеќе ги запознавам верите, толку повеќе не им верувам.

da samo pravoslavieto e vera vistinska vo koja treba da veryvame

jas nenam nisto protiv za bil gejts no so pomos na molitvat mnogupati gi imam po4ustvuvano dobrinite od boga

jas nenam nisto protiv za bil gejts no so pomos na molitvat mnogupati gi imam po4ustvuvano dobrinite od boga
Another one..
Абе вас од црква да не ве праќаат на форумов?
Види дечко,еве да не рече некој дека навредувам,да те прашам нешто.
Значи,зошто си ти толку сигурен дека христијанската вера е единствена во која треба да се верува?
Ке речеш дека:
pomos na molitvat mnogupati gi imam po4ustvuvano dobrinite od boga
Но сепак,има луге на светов кои ги почувствувале добрините на Алах,преку молитви.Или оние на Буда,Брама и слично...
Што со тие луге?
Не е вистинска нивната религија за нив?
Верувај си во твојата,никој нема никаков проблем со тоа.Поставувај вакви прашања,како оваа тема на пример,тоа многу во ред.И мене ме интересира односот на младите кон религијата.Докажувај ја вредноста на твојата религија со факти.
Ама не пропагирај догматски реторики на Христијанството,оти доттука ми е од такви.Реченици као:
-Христијанска вера е онаа вистинската,заебете ги останатите
-Јаже за таквите ко тебе(атеистите)
-Немате вие поима од ништо(кон припадници на останати вери и неверници)
не се пожелни и не ги употребувај молимте,оти ке ти ја спамирам секоја тема шо ке ја отвориш у таков случај(ако не оди у канта пред тоа).
Фала многу.

Eden e vistinskiot Bog, pripadnicite na drugite religii ne se omalovazuvani od nas clenovite na Crkvata. vistinata e vo crkvata i nikade na srugo mesto, onie koi se poklonuvaat na Alah,Lama, katolicite idr. verski zaednici, se pokoriteli na demonot i vo niv nema nisto zaednicko so nas osven nasata lubov kon niv, deka pocustvuvale "nesto" i tie za vreme na molitva ne go negirame samo problemot e toa od deka ide toa i kako se maniferstira.

Прво никогаш не ми е јасно, зашто ја правите таа поделба на православни, католици, кога и самите сте свесни зашто дошло до поделба и дека се е заради политика.

Јас сум ХРИСТИЈАНКА! Јас верувам во Бог, во Библијата и верувам во себе и верата е дел од мене.

Не ми требаат поделби, не ми требаат попувања и докази дека не треба да верувам и да читам Библија.

Кој не верува нека не верува и нека ме остави на раат. Мразам луѓе кои попуваат и се трудат да ми наметнат мислење.

Ги почитувам сите религии, ги почитувам и оние кои не веруваат, атеистите, ама НЕ ГИ ПОЧИТУВАМ ОНИЕ КОИ ПРОБУВААТ ДА СЕ ПРАВАТ ПАМЕТНИ И ДА ГЛУМАТ ЛУДИЛО КАО ДЕМЕК НИВНОТО Е НАЈБИТНО И ТОЧНО.

Прво никогаш не ми е јасно,зашто ја правите таа поделба на православни,католици,кога и самите сте свесни зашто дошло до поделба и дека се е заради политика.

Јас сум ХРИСТИЈАНКА!Јас верувам во Бог,во Библијата и верувам во себе и верата е дел од мене.

Не ми требаат поделби,не ми требаат попувања и докази дека не треба да верувам и да читам Библија.

Кој не верува нека не верува и нека ме остави на раат.Мразам луѓе кои попуваат и се трудат да ми наметнат мислење.

Ги почитувам сите религии,ги почитувам и оние кои не веруваат,атеистите,ама НЕ ГИ ПОЧИТУВАМ ОНИЕ КОИ ПРОБУВААТ ДА СЕ ПРАВАТ ПАМЕТНИ ДА ГЛУМАТ ЛУДИЛО КАО ДЕМЕК НИВНОТО Е НАЈБИТНО И ТОЧНО.
Ok. nema problem. Znaci sepak ti go branis stavot deka Hristijanstvoto e vistinska religija poradi i veruvas vo nea, ne go nametnuvas na drugite svojot stav bidejki se praves pameten, tuku od lubov oti sakas site da bidat vo zaednica so vistinata so koja si i ti. Za se e pricina lubovta, iako nekoj e pripadnik na druga verska zednica sepak toj e luben od Pravoslavnite Hristijani. tocno e deka podelbata e zaradi jas ne bi rekolo politika tuku zapazuvanje na dobra sostojba. Podelbata od 1054god, na Pravoslavni i Katolici e oodvojuvasnje na del od vernite na zapad, dokolku istocniot del na crkvat si ostanuva so istite kanoni i nacin na zivaanje, podelbata ne e pricina za d se nama lubov pomegu nas, no treba da sme scesni deka i od takva navodno "lubov" nastana i novata eres "EKUMENIZAM", nekoj delovi od Crkvat toa go smetaat za samo priblizuvanje na dvete strani, no sekako nire ne smeeme da dozvolime nie da se pripoime kon niv tuku oni kon nas. toa ne go velam od gordost, tuku zatoa sto se znae koj izvrsi promeni i vo dogmitei vo zivotot.

Е па јас ти викам,кај мене нема поделба - ЈАС СУМ ХРИСТИЈАНКА и во тоа верувам.
Ги почитувам сите религии.
Тоа е мојата религија,но не сакам да кажувам што е правилно или не.
Секој има свој избор да одлучи како е најдобро.

Е па јас ти викам,кај мене нема поделба - ЈАС СУМ ХРИСТИЈАНКА и во тоа верувам.
Ги почитувам сите религии.
Тоа е мојата религија,но не сакам да кажувам што е правилно или не.
Секој има свој избор да одлучи како е најдобро.
Stom nec se izdvojuvas od nevernicite togas spagate vo ist kos.
Eve gordost i gledanje za samiot sebe, taa evistinskja religija i na nikoj ne kazuvam, samo jas da se spasam, a za drugite me zabole.
Sekoj ima pravo daizbira samo nie sme tuka da mu ja pokazumer vistinata a toj neka bira.:salut:

Eve gordost i gledanje za samiot sebe, taa evistinskja religija i na nikoj ne kazuvam, samo jas da se spasam, a za drugite me zabole.
Sekoj ima pravo daizbira samo nie sme tuka da mu ja pokazumer vistinata a toj neka bira.:salut:

Ti si gi napunil gakite od pekolot , ti kazale nekolku prikazni i op pocna da veruvas vo tipceto ..

Inaku pop - egoist , koj kurot ne go bole za drugite ...
Ebate luzero ...

Слушај, јас верувам, верувам во Бог.
Не треба на никој да се објаснувам и докажувам.
Мене никој не може да ми суди. Мене само Бог ќе ми суди. Немаш право да ми наметнуваш мислење.
Секој има избор да верува во што сака.

Слушај,јас верувам,верувам во Бог.
Не треба на никој да се објаснувам и докажувам.
Мене никој не може да ми суди.Мене само Бог ќе ми суди.Немаш право да ми наметнуваш мислење.
Секој има избор да верува во што сака.
Jas ne ti nametnuvam samo predlagam, a ti kakao sakas.poz.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom