Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolku mladite vo Makedonija se zapoznaeti so pravoslavnata vera.Dali tie gi posetyvaat xramovite i kolky veruvaat vo Boga.
Да, а мене Бил Гејтс прв братучед ми е :baeh:da samo pravoslavieto e vera vistinska vo koja treba da veryvame
Another one..jas nenam nisto protiv za bil gejts no so pomos na molitvat mnogupati gi imam po4ustvuvano dobrinite od boga
Но сепак,има луге на светов кои ги почувствувале добрините на Алах,преку молитви.Или оние на Буда,Брама и слично...pomos na molitvat mnogupati gi imam po4ustvuvano dobrinite od boga
Ok. nema problem. Znaci sepak ti go branis stavot deka Hristijanstvoto e vistinska religija poradi i veruvas vo nea, ne go nametnuvas na drugite svojot stav bidejki se praves pameten, tuku od lubov oti sakas site da bidat vo zaednica so vistinata so koja si i ti. Za se e pricina lubovta, iako nekoj e pripadnik na druga verska zednica sepak toj e luben od Pravoslavnite Hristijani. tocno e deka podelbata e zaradi jas ne bi rekolo politika tuku zapazuvanje na dobra sostojba. Podelbata od 1054god, na Pravoslavni i Katolici e oodvojuvasnje na del od vernite na zapad, dokolku istocniot del na crkvat si ostanuva so istite kanoni i nacin na zivaanje, podelbata ne e pricina za d se nama lubov pomegu nas, no treba da sme scesni deka i od takva navodno "lubov" nastana i novata eres "EKUMENIZAM", nekoj delovi od Crkvat toa go smetaat za samo priblizuvanje na dvete strani, no sekako nire ne smeeme da dozvolime nie da se pripoime kon niv tuku oni kon nas. toa ne go velam od gordost, tuku zatoa sto se znae koj izvrsi promeni i vo dogmitei vo zivotot.Прво никогаш не ми е јасно,зашто ја правите таа поделба на православни,католици,кога и самите сте свесни зашто дошло до поделба и дека се е заради политика.
Јас сум ХРИСТИЈАНКА!Јас верувам во Бог,во Библијата и верувам во себе и верата е дел од мене.
Не ми требаат поделби,не ми требаат попувања и докази дека не треба да верувам и да читам Библија.
Кој не верува нека не верува и нека ме остави на раат.Мразам луѓе кои попуваат и се трудат да ми наметнат мислење.
Ги почитувам сите религии,ги почитувам и оние кои не веруваат,атеистите,ама НЕ ГИ ПОЧИТУВАМ ОНИЕ КОИ ПРОБУВААТ ДА СЕ ПРАВАТ ПАМЕТНИ ДА ГЛУМАТ ЛУДИЛО КАО ДЕМЕК НИВНОТО Е НАЈБИТНО И ТОЧНО.
Stom nec se izdvojuvas od nevernicite togas spagate vo ist kos.Е па јас ти викам,кај мене нема поделба - ЈАС СУМ ХРИСТИЈАНКА и во тоа верувам.
Ги почитувам сите религии.
Тоа е мојата религија,но не сакам да кажувам што е правилно или не.
Секој има свој избор да одлучи како е најдобро.
Stom nec se izdvojuvas od nevernicite togas spagate vo ist kos.
Eve gordost i gledanje za samiot sebe, taa evistinskja religija i na nikoj ne kazuvam, samo jas da se spasam, a za drugite me zabole.
Sekoj ima pravo daizbira samo nie sme tuka da mu ja pokazumer vistinata a toj neka bira.:salut:
Stom nec se izdvojuvas od nevernicite togas spagate vo ist kos.
Eve gordost i gledanje za samiot sebe, taa evistinskja religija i na nikoj ne kazuvam, samo jas da se spasam, a za drugite me zabole.
Sekoj ima pravo daizbira samo nie sme tuka da mu ja pokazumer vistinata a toj neka bira.:salut:
Jas ne ti nametnuvam samo predlagam, a ti kakao sakas.poz.Слушај,јас верувам,верувам во Бог.
Не треба на никој да се објаснувам и докажувам.
Мене никој не може да ми суди.Мене само Бог ќе ми суди.Немаш право да ми наметнуваш мислење.
Секој има избор да верува во што сака.