trickster
Remember the name …
- Член од
- 19 август 2007
- Мислења
- 452
- Поени од реакции
- 14
Токму во тоа е поентата. Ти немаш, MIKI1 има. Тој може, ти не можеш.
Погоре, во одговорот на мојот пост, го имаш речено истото:
Фикција во главите на верниците? Тоа е твоја проценка. За да стане тврдењето факт, треба доказ - да влезеш во главите на верниците, и 100% да знаеш што ги води, па потоа да донесеш пресуда.
Мало појаснение каде грешиш: религиозното чувство не произлегува од страв, туку обратно - тоа е извор на најголемата сила што човек може да ја има. Ниту пак е чувство на осаменост - туку нешто сосема обратно: чувство на неразделна поврзаност со сите други луѓе и со сета природа. Ако знам дека животната сила која ме прави да дишам, мислам и постојам е истата животна сила поради која постоиш ти, тогаш, знам дека постои една неразделна врска меѓу мене и тебе, и те чувствувам за близок без оглед на тоа колкави противници сме.
За доказ дека Божјата љубов не е фикција туку нешто многу, многу реално, веќе ти ги спомнав Бетовен и Да Винчи. Нивните грандиозни дела се инспирирани и поттикнати токму од таа бесконечна и безгранична љубов.
1.Не е токму тоа поентата мики има во нешто што тој мисли дека е добро 3а него ,во случајов господ,а исто и јас имам ама не во нешто 3амислено или наметнато туку во самиот себе и во се што мо3ам да видам пипнам вкусам итн итн
2.Бе3конечна и бе3гранична љубов но кон нешто што мо3еле да го видат,природа предмети итн.