Митологијата за Исус Христос

• Креатор на темата Креатор на темата nikola.b
  • Време на започнување Време на започнување
Токму во тоа е поентата. Ти немаш, MIKI1 има. Тој може, ти не можеш.

Погоре, во одговорот на мојот пост, го имаш речено истото:

Фикција во главите на верниците? Тоа е твоја проценка. За да стане тврдењето факт, треба доказ - да влезеш во главите на верниците, и 100% да знаеш што ги води, па потоа да донесеш пресуда.

Мало појаснение каде грешиш: религиозното чувство не произлегува од страв, туку обратно - тоа е извор на најголемата сила што човек може да ја има. Ниту пак е чувство на осаменост - туку нешто сосема обратно: чувство на неразделна поврзаност со сите други луѓе и со сета природа. Ако знам дека животната сила која ме прави да дишам, мислам и постојам е истата животна сила поради која постоиш ти, тогаш, знам дека постои една неразделна врска меѓу мене и тебе, и те чувствувам за близок без оглед на тоа колкави противници сме.

За доказ дека Божјата љубов не е фикција туку нешто многу, многу реално, веќе ти ги спомнав Бетовен и Да Винчи. Нивните грандиозни дела се инспирирани и поттикнати токму од таа бесконечна и безгранична љубов.

1.Не е токму тоа поентата мики има во нешто што тој мисли дека е добро 3а него ,во случајов господ,а исто и јас имам ама не во нешто 3амислено или наметнато туку во самиот себе и во се што мо3ам да видам пипнам вкусам итн итн

2.Бе3конечна и бе3гранична љубов но кон нешто што мо3еле да го видат,природа предмети итн.

[/b]

1.Не е токму тоа поентата мики има во нешто што тој мисли дека е добро 3а него ,во случајов господ,а исто и јас имам ама не во нешто 3амислено или наметнато туку во самиот себе и во се што мо3ам да видам пипнам вкусам итн итн

2.Бе3конечна и бе3гранична љубов но кон нешто што мо3еле да го видат,природа предмети итн.

1. За среќа, има и други кои мислат дека е „нештото„ добро, на сум само јас. Кога јас би бил изолиран случај, би се залажувал сам себе дека, ете, има „нешто„...во таква изолирана состојба, би наликувал на неизлечив пациент.
2. „..ако Ме љубите, држете ги Моите заповеди...„ им вели Христос на своите Апостоли. И токму во тоа е „штосот„, да веруваш во она кое не го гледаш, а во кое се надеваш и кое треба да дојде. Полесно е да сакаш видливи работи, тоа е сигурно.

1. За среќа, има и други кои мислат дека е „нештото„ добро, на сум само јас. Кога јас би бил изолиран случај, би се залажувал сам себе дека, ете, има „нешто„...во таква изолирана состојба, би наликувал на неизлечив пациент.
2. „..ако Ме љубите, држете ги Моите заповеди...„ им вели Христос на своите Апостоли. И токму во тоа е „штосот„, да веруваш во она кое не го гледаш, а во кое се надеваш и кое треба да дојде. Полесно е да сакаш видливи работи, тоа е сигурно.

Многу добро, баш добро си се и3ра3ил 3А СРЕКА, ама ако веке гледаш така и атеистот не е и3олиран случај така да уште едно објаснување кое пропага во вода.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom