Insomniac
Evil Macedonian
вистина, додуша тоа е индивидуално
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не не не , дај жити се , која ти е таа стручна литература, дај сврти таму и види од која година ти е таа литература, тоа се некои застарени информации, од време комунизам и ренесанса,тоа ти е исто ко да си нашол некоја книга од пред 200 години и сеа ми викаш мене дека сонцето се врти околу земјата,и ја ти викам тебе , Глупости , а ти ми враќаш со реплика, не бе така пишува , жими се?!?!?!?!Најсигурни информации - во стручна литература читав дека користиме само 6-7% од мозокот, а човекот има капацитет да користи 10%, но ако сите би ги користеле тие 10% би биле генијалци!!!
ЗНачи нормален просечен човек користи само 6-7%.
nie koristime golem del od mozokot ako ne i 100%. samo problemot e vo toa sto ludjeto ne pravat razlika pomedju delot za skladiranje i aktivniot del t.e. slicno kako i kaj kompjuterite imame dva dela hard disk(prostor za skladiranje na podatoci) i ram memorija(rabotna prostor). znaci iskoristenosta na nasiot mozok e vo red. eve i samite probajte da operirate so podatoci koi gi imate skladirano vo vasata memorija ke vidite dek e nevozmozno isto kako i kompjuterot. ima 100 gb hard disk no vo momentot rabotime samo so 2gb ram memorija.
Од каде тогаш доаѓаат новите идеи? Ако сите ние го користиме до максимум, би било логично сите да бидеме исти, исто паметни, исто креативни... мини монотони клончиња. :wink:
Според мене: тоа е мит! Користиме 100% од мозокот. Но се зависи од нашиот капацитет.
Како ова почнало според она што го имам читано. Алберт Ајнштајн ја изучувал дејноста на Пјер Флоренс. Ајнштајн некои работи малку лошо ги разбрал и потврдел дека користиме само мал дел од мозокот. Тоа продложило со годините, за сега, скоро секаде да слушаме: Ние не користиме 100% од мозокот, туку помалку од 10%.
Или што имаше Бада на една друга тема кажано: