Немам читано ништо за тоа но кажувам мислење од искуство зависи од адреналин и сконцентрација и желба можеби грешам вие начитаните кажете ми поправете ме ... Имав неколку ситуации такви што ни јас не верував дека сум јас ... Како дете со другарите одев по бетонски ѕид тенок колку моите стапала и одевме по тој ѕид полека зошто една грешка паѓаме 4-5 метра на бетон ... И така ојме ојме полека тетеравење но имаше проблематични деца поголеми од мене што им беше слатко да ме закачаат и коа ме видоа и јас нив после нивното урлање изгледа им беше намерата да паднам доле и јас се враќам назад и гледам овие почнаа да мрдаат многу не знам што точно правеа но ми се чинеше како да бараа камења и си викав овие ќе ме маваат со камења а јас си викав леле ќе ме утепаат и почнав да трчам полека па спринт и така поминав едно 40 метра по што тие метри гледав како летаа каменчиња пред мене од нивни обиди па стигнав до пошироко место скалила имаше но следуваше пак тој бетонски ѕид тесен но пред да стигнам до тој тесен ѕид некој ме допре по главата мислев ме стигнаа а после заболе главата па слушам како камен да паднала на тие скалила и коа гледам беше камен малце помала од мојата глава се зачудив зашо не паднав на место и така врескајќи отидов до тој тесен ѕид и стигнав до крајот па се симнав и гледам ги нема овие па застанав да си земам воздух ... Сега како што поминаа 10-15 години уште ги памтам и ги гледам ги гледам сеа и се вреѓам зошто уште не сум им вратил да добијат животен белег од мене ...