Мистеријата за сателитот 'Црн Витез'

Не ја носете темава накај Вонземјани и НЛО, има тема за тоа

Јас мислам дека денес се што и да гледаме и слушаме за НЛО, Непознати објекти се дел од нашата планета... Можеби пред нас биле некои мн понапредни цивилизации за коишто не ни знаеме. Можеби тогај се случила некоја масивна катастрофа и некои ја имаат напуштено нашата планета во потрага по други планети, и сега пуштаат некои летала за да ја надгледуваат состојбата на нашата планета или па се обидуваат да комуницираат со нас на некој непознат јазик со непозната технологија. Можеби сакаат да не предупредаат за нешто...
Е да, тоа е. Не знаеш што е вистина, а што е лага...:cautious: Ама добро, интересно е да се дискутира, и стварно за вонземјани, нло..., има друга тема.

15 тона сателит.... Можно ли е на вести да се најавува како астероид кој е близу до земјата, но секогаш не промашува за малку (тогаш кога има можност да се види со помалку опрема) а всушност цело време е овде и не набљудува, можеби комуницира со СЕТИ, НАСА или некоја слична институција, а толку едноставно прикриен (прикажан на јавноста) како астероид. Мислам дека следната година Земјата ќе се „размине со астероид“ кој може да ја уништи и но само ќе прелета близу, дали ќе можеме да го видиме Црниот Витез со помалку опрема, во неговата вистинска форма, за која јавноста не е спремна да свати и се соочи со фактот дека сме набљудувани од друга интелигентна форма на живот, па затоа гледаме „Астероиди“

Не ја носете темава накај Вонземјани и НЛО, има тема за тоа

И таа тема е се , освен дискусиија за Вонземјани. А една од суштинските работи за мистеријава е дека се работи за вонземски сателит. Сосема очекувано е да ги има во дискусијата.

15 тона сателит.... Можно ли е на вести да се најавува како астероид кој е близу до земјата, но секогаш не промашува за малку (тогаш кога има можност да се види со помалку опрема) а всушност цело време е овде и не набљудува, можеби комуницира со СЕТИ, НАСА или некоја слична институција, а толку едноставно прикриен (прикажан на јавноста) како астероид. Мислам дека следната година Земјата ќе се „размине со астероид“ кој може да ја уништи и но само ќе прелета близу, дали ќе можеме да го видиме Црниот Витез со помалку опрема, во неговата вистинска форма, за која јавноста не е спремна да свати и се соочи со фактот дека сме набљудувани од друга интелигентна форма на живот, па затоа гледаме „Астероиди“

Па овој, VG 1991 е доста чуден за астероид, и има периодични прелети каде само близу се доближува до нас, во циклуси.

Гледам тоа, ама проблемот е што се пробегнува кон општење

In "Disneyland of the Gods", by John Keel, he reports in depth on this satellite:
"In February 1960 the US detected an unknown object in polar orbit, a feat that neither they or the USSR had been able to accomplish. As if that wasn't enough, it apparently was several sizes larger than anything either country would have been able to get off the ground.
And then, the oddness began. HAM operators began to receive strange coded messages. One person in particular said he managed to decode one of the transmissions, and it corresponded to a star chart. A star chart which would have been plotted from earth 13,000 years ago, and focused on the Epsilon Bostes star system.
On September 3, 1960, seven months after the satellite was first detected by radar, a tracking camera at Grumman Aircraft Corporation's Long Island factory took a photograph of it. People on the ground had been occasionally seeing it for about two weeks at that point. Viewers would make it out as a red glowing object moving in an east-to-west orbit. Most satellites of the time, according to what little material I've been able to find on the black knight satellite, moved from west-to-east. It's speed was also about three times normal. A committee was formed to examine it, but nothing more was ever made public.
Three years later, Gordon Cooper was launched into space for a 22 orbit mission. On his final orbit, he reported seeing a glowing green shape ahead of his capsule, and heading in his direction. It's said that the Muchea tracking station, in Australia, which Cooper reported this too was also able to pick it up on radar traveling in an east-to-west orbit. This event was reported by NBC, but reporters were forbidden to ask Cooper about the event on his landing. The official explanation is that an electrical malfunction in the capsule had caused high levels of carbon dioxide, which induced hallucinations.[1]"

Сателитот на Бетмен.

Но малце поозбилно добра тема, ќе видам да најдам време за сите клипови и артикли во врска со сателитот.

"Лебдечка извиткана тенекија од распаднат сателит? Quick, run for your lives!!!"

0/10

"Лебдечка извиткана тенекија од распаднат сателит? Quick, run for your lives!!!"

0/10

Процесот на анализа објасни го молим те, со се прикажано до сега.

Но овие слики се наводно од 1998 година кога имаше куп работа на ISS и куп опрема меѓу која и аргентинска а и беше пуштен воен сателит покрај работата на ISS така да многу е лошо што не кажуваат дали се сликите направени од шатлот и неговата познатамеханичка рака, дали од ISS или од подоцна пуштениот воен сателит, значи само се тврди дека се одв 1998 така да ако тогаш објектот бил тука се поставува прашањето како и зошто заминал поточно ме интересира неговата траекторија и емисиите ако имаш нешто плус да видиме посебно за траекторијата и циклусите бидејќи ако не се повторуваат тогаш би било добро да претпоставиме дека го управуваат пријателчињава далеку од нас па имајќи предвид дека тоа не го можат во реал тајм како што ние не можеме со роверот на Марс па според delay-от се определува приближно од каде е командуван ако веќе е командуван и доста интересно е што нема никаков знак за производство на сопствена енергија барем нема панели така да останува прашањето колку енергија има а ако произведува тогаш како??

Во секој случај ова е пример за како треба да изгледа отварање на тема...ако веќе некој се одлучил барем има свеж пример.

Здраво конечно нешто интересно .....:) Браво за Темава имам нешто друго може да се каже во склоп со ова .... Нло . можеби...
Чул ли некој нешто за Планетата Фејтон .....:) и кај се наоѓала ... ? помеѓу Марс и Јупитер
Цивилизација која усепеала да се насели на друга планета или војна помегу цивилизации??

погледнете го Клипов
8a32803e.jpg

Зелена светлина, Green lanthern, Watch tower, кинези, руси (наведи раса или нација) што не шпиунираат? Се може да е ова ама ај нека се нафати некој да го простудира повеќе. Јас се мислам дека мачкање очи е сателитов, можеби е руски или американски пуштен одамна ама тогаш било тајна која со тек на растот на технологијата се открила. Дај боже да е сателит од некои далечни цивилизации или некој вонземјански.

Поим немам. Пренесувам како што беше пишано. Освен ако немале некаква технологија со која зумирале во доволна мера за да утврдат такво нешто, што за тоа време не ми е баш сигурно. За чудни работи околу Спутник 2 има повеќе отколку за Спутник 1. Само не знам како увиделе и кај Спутник 2 некој неидентификуван објект.

Па ова не само што е чудно, туку е и скоро невозможно. Да ја предизвика сенката каде двата објекти постојано се менуваат во однос на сонцето и таа да биде детектирана од Земјата е скоро немозможно.

Не, не, тоа што кружи околу Касини не беше дека е следен од некој објект, туку дека со Касини фатиле некаква си трансмисија за која се мисли дека е емитирана од Црниот Витез (не знам од каде им е заклучокот - немаше објаснение зошто, ама дека имало некаква аномалија, имало, само некои ја атрибуираат на дивата радиација и електромагнетни прстени со одзив на неговите месечини, прави чудни емисии :). Има нешто, ама не знам дали е поврзано со Црниот Витез.
Па за да испрати аналоген сигнал (како што комуницираат deep space сондите) би требало да има голема антена. Дури и да ја испрати, таа порака би требало да е јасна доколку е уловена од Касини. Најверојатно се работи за аномалија предизвикана од Земјините радио предаватели...

Па астрономи и работеле на проективе. За да ги плаќаат помалку, работеле баш со астрономи аматери. Наводно објектов има елонгирана елиптична орбита, каде орбитира некое време околу Земјата, па се префрла на друга траекторија која го носи надвор од Астероидниот појас, и се враќа назад кај Земјата повторувајќи го тој процес во интервали (кои мислам дека не се еднакви), и се очекува да го има повторно во 2016/2017 година. Можеби е потребен моќен телескоп, или можеби го помешуваат со некој астероид (има неколку кои се сметаат за астероиди, иако имаат невообичаени карактеристики). Аматер лесно може да погреши :).

Па аматер може да го фотографора објектот, тоа е најбитно. Постојат огромен број аматерски слики на ИСС, шатлите и многу други сателити. Не е лесно, но е изводливо.
Инаку за крајно елиптичната орбита... малку е чудно како би ја одржувал таа орбита на подолг временски период. Без употреба на гориво, тоа е дефинитивно невозможно. Со употреба на гориво, таа орбита не би ја задржал долго време. Без директна контрола, исто. Директна контрола е невозможна.
Што води до следните заклучоци:
1. Ако сателитот е од наводните антички предци, нема шанса да постои во таа орбита.
2. Периодот на орбити би бил крајно ограничен заради огромната елиптичност (грацитациите на Марс и Јупитер ќе го растргнат.
3. Потребна е директна контрола ако сателитот припаѓа на вонземјани, но не и доколку има некаква вештачка интелегенција.

Значи ова со орбитава ебава се... Доколку се работи за некоја стабилна орбита, тогаш поверојатни се многу објаснувања..

Па аматер може да го фотографора објектот, тоа е најбитно. Постојат огромен број аматерски слики на ИСС, шатлите и многу други сателити. Не е лесно, но е изводливо.

Дознав дека сликите што се објавени овде, поточни тие со облаците, се официјални НАСА слики. Единствената причина што не се retouched е - или бидејќи излегоа релативно брзо на интернет и се раширија низ многу страници, па тргањето нивно ќе нема смисла и ќе си фрлат сомнеж на себе, или се рабти за објект кој постои во официјални извори негде, само не е опишан на сликата, и не се работи за нешто вонземско па да го кријат.

Инаку за крајно елиптичната орбита... малку е чудно како би ја одржувал таа орбита на подолг временски период. Без употреба на гориво, тоа е дефинитивно невозможно. Со употреба на гориво, таа орбита не би ја задржал долго време. Без директна контрола, исто. Директна контрола е невозможна.

Проблемот е што размислуваме премногу човечки за целава работа, од човечка перспектива. Ако ова е наводно дел од некаква вонземска технологија која припаѓа на некоја вонземска цивилизација од некоја планета во Изар системот, не мора да значи дека би биле ограничени како нас во однос на нивните можности со технологијата, нити дека го следеле истиот правец на развој како нас, во однос на технологијата. Евидентно бидејќи се работи за соларен систем кој е околу 205 светлосни години далеку, а успеале да испратат сателит точно до нашава планета, кој е се уште активен. Сигурно имаат подобар систем на одржување, извор на енергија и погонски систем, не гледам зошто би се сомневал во други аспекти на нивнава технологија.

Што води до следните заклучоци:
1. Ако сателитот е од наводните антички предци, нема шанса да постои во таа орбита.
2. Периодот на орбити би бил крајно ограничен заради огромната елиптичност (грацитациите на Марс и Јупитер ќе го растргнат.
3. Потребна е директна контрола ако сателитот припаѓа на вонземјани, но не и доколку има некаква вештачка интелегенција.

Значи ова со орбитава ебава се... Доколку се работи за некоја стабилна орбита, тогаш поверојатни се многу објаснувања..

Можеби користи поинаква рута, можеби погрешно го дефирираме како сателит, а всушност е летало кое е способно да менува правци и сл

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom