Мининци

Не би рекла возбудена повеќе би рекла разочарана од тоа колку примитивно некој размислува.
Не бе, ти си влезена у некоја еуфорија. Којзнае пред телевизор колку си возбудена за мигрантите на унгарска граница.

Не а и прв пат слушам за терминот и неможам да верувам колку глупи одговори има, даваат карактеристики на личности според бојата на кожата страшно колку примитивно некој размислува.

Всушност сведок сум на расистички размислувања, ептен глупо размишљаат типкава да е Наоми Кембел би ја дискриминирале на пример а ружна а бела женска ок е. :tapp: Или паметен дечко но со темна боја на кожа не чини а бел и да е глуп ок им е Fuck logic
Значи преферираш темнокожи? У случајов ја сум плав, ако ме смуваш ќе потврдам пред сите дека не си расист.

Значи преферираш темнокожи? У случајов ја сум плав, ако ме смуваш ќе потврдам пред сите дека не си расист.

^ Тоа што преферирам дечки со потемен тен е чиста коинциденција у муабетов и е ствар на личен вкус (ако мислеше на партнер) а не на дискриминација кон плавите луѓе.

А добро барем има ли некој што може да ги препознае? Дали тие се самосвесни за својата различност? Или пошто се црни а Македонски имиња носат и ај Мининци се?
Па нормално дека се свесни за својата различност... Иначе сите што знаат да ги разликуваат ги викаат Мининци. Само пред нив никако пошто они се сметаат за наши на некој начин. :)

Тие со српски презимиња се Моравци (Српски Роми), тие и сами се нарекуваат Моравци, знам затоа што имам пријатели, но претпоставувам дека Мининци (прв пат го слушам називов) се оние кои имаат македонски презимиња. Познавам неколкумина такви. Интересно е што скоро сите кои ги познавам имаат дечковци / девојки Роми со муслиманска вероисповед, а тие се христијани.

Имав школски Мининец, нормално они не се кажуваат како такви ама се приметува. Татко му циган, мајка му изгледа мешанка инаку доселени од Србија и нормално Српско презиме..

Можеби се нешто слично ко охридскине Еѓипќани.
Ѓупци муслимани кои се сметаат самите себеси за нешто попаметни и поарни од останатите ѓупци.

@M-1 ај ти како Византиец (и добар познавач на преселбиве од 9 до 15 век на балканов)дај кажи што е разликата меѓу Ѓупци,Мининци,Моравци,Цигани,Роми,Еѓипќани ...
Јас мислам само религијата им е разлика на сите.[DOUBLEPOST=1442840189][/DOUBLEPOST]
Првпат слушам за Мининци, мислиш за Масерманги нели? Во Драчево најавеќе ги има.
Тие Масерманги да не се Ѓупци кои се сметаат за Албанци и сите се муслимани ??

Прв пат слушам. Мининци...има доста црни Срби ама за волја на вистината и Македонци. До сега не сум приметил некој црн човек со модри усни:-)

Најголемиот дел од српската естрада се роми т.е мининци, да не ги редам ама по суратот им се познава.
Нема ништо лошо во тоа ионака ромите се познати по својата музикалност

Ццц све расисти бее опрајте се каде вака? :facepalm:
such equality. wow.
Би сакала твоите мрзливи рачиња да побараа на гугл дефиниција за расизам, ама океј ќе ти направам услуга колку да бидеш попаметна од нас примитивците.

Расизам:
1. Ненаучна, реакционерна теорија по која имавишиинижичовечки раси.
2. Дискриминација на луѓето врз основа на расата.

Темата е отворена да се дискутира потеклото и традицијата на одредена етничка заедница. Дискутирањето за мининци не е ништо поразлично од дискутирање за македонци, срби, индијанци.
Темата не е отворена со цел да ги деградира и да ги навредува нив, туку напротив нуди информации за нив.

such equality. wow.
Би сакала твоите мрзливи рачиња да побараа на гугл дефиниција за расизам, ама океј ќе ти направам услуга колку да бидеш попаметна од нас примитивците.

Расизам:
1. Ненаучна, реакционерна теорија по која имавишиинижичовечки раси.
2. Дискриминација на луѓето врз основа на расата.

Темата е отворена да се дискутира потеклото и традицијата на одредена етничка заедница. Дискутирањето за мининци не е ништо поразлично од дискутирање за македонци, срби, индијанци.
Темата не е отворена со цел да ги деградира и да ги навредува нив, туку напротив нуди информации за нив.

А на пример да ги прочиташе коментарите попажливо пред да ме просветлиш што било расизам? или у превод би сакала твоите мрзливи очиња да препрочитаат али ок јас ќе го направам тоа за тебе.

Најчесто живеат над автобуска. Ама сега има многу иселени во социјалните згради. Се познава дека имаат цигански гени. Мрзливи се за работа, чекаат социјална помош, живеат во мали куќи со по една соба, повеќе куќи во еден двор.

Ич не е расистички коментаров. :pipi:

Ич не е расистички коментаров. :pipi:
Оди врати се во осмо одделение. Што е тука расистичко? Ај да пишам не се мрзливи, не кукаат, работат вредно, создаваат голем капитал.
Што се ова? Податоци или похвални зборови?

Moravci za minici prv pat slusam mozebi vo neki delovi se vikaat taka inaku najcesto vo skopskiot region se vikaat moravci i se naselieni od kosovo poveketo begale radi muslimanite inaku se srpski romi, kako sto ima makedonski taka ima i srpski i se potpisani kako srbi i mrazat da se narekuvaat poinaku, vo sk najmnogu gi ima vo ognjanci. Mnogu se trudat da se vklopat vo opstestvoto i mnogu makedonki se mazat za niv i obratno, i se pravoslavna vera. Patem nemam nisto protiv i se nadevam deka nikogo ne navrediv.
Ги има во голем број во Волково и Орман и тоа презимето на ски им е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom