Милка vs Нестле?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Milka vs Nestlé

• Вкупно гласачи
    397

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Кои производи ги купувате повеќе односно ви се повкусни, тие на Милка или на Нестле?

3_2_2_Milka%20Logo%20neu%203D.jpg

Vs

NESTLE%20Chocolove%20Logo.jpg

Споредбата е како цитроен и мерцедес

Nestle. Ако мислите дека Milka е најдоброто чоколадо што некогаш сте го пробале, тогаш сигурно одамна немате јадено Nestle и време е да се потсетите на префинетиот чоколаден вкус.

Milka се поприфатени поради интересните реклами (пред се') и поради разновидноста. Има барем 15 видови на чоколади кои ги имам забележано... Интересни се и привлекуваат внимание. Ама, пак ќе речам, ако збориме за класично млечно чоколадо - Nestle рулз.

Нестле има вкус на грд лешник, воопшто нема млечен и „префинет“ вкус како Милка. Плус, милката најубаво се топи во уста...ммм.

Порано ми беа подеднакво вкусни и двете ама после се случи некако пад на Нестле и престанав да го купувам.Така да за мене дефинитивно Милка.

Кога мора да одберам меѓи овие две тогаш нека биде Милка иначе најдобро чоколадо за мене е Тоблероне

dvete mi se ednakvi, si imaat svoi karakteristiki

Nestle дефинитивно најдобро после колумбо и сникерс

Ги сакам сите продукти на Craft Foods, меѓу нив и Милка :) Нестле некако баталиф откако престанав да пијам Нес кафе.
Милка и Јакобс.... мм фантазија, ух се настрвиф.
Море како ме израдува тоа малечкото чоколатце во Дневник, таман стигнаа весниците кај мене на работа во 9 и пол, и прво што направив е го изедоф малечкото Нестле :) и ми тргна весело ноќната смена :)

Nestle!!! Мммм..... Сакам и Милка, ама не колку Nestle-то :) а и некако ми се премногу тешки

Nestle. Ако мислите дека Milka е најдоброто чоколадо што некогаш сте го пробале, тогаш сигурно одамна немате јадено Nestle и време е да се потсетите на префинетиот чоколаден вкус.
и јас сум за нестле!поубав шмек ми имаат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom