Милчо Манчевски ги направил лом...

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Bravo!za Milco..Navistina e zalno koga imas imot vo Egejska Makedonija,ne vo Grcija,bez razlika kolku imas,da ne mozes da pojdes,i da go molis nekogo(po ambasadi-kako porano da cekas od denes za utre) i da ne ti dadat viza.

Да. И јас давам зеленко за Милчо. Потполно се сложувам дека во преговорите треба да се изексплоатираат гревовите од блиското минато и сегашноста. А ги имаат направено еден куп.
Александар Македонски е погрешна карта. Непотврдлива. Џабе фрлена.

ima makedonija i takvi sinovi kako milco mancevski,goran pandev,tose,simon,no za zal preovladuvaat i pobeduvaat spionite i kodosite so koi makedonija e prokolnata uste od vremeto na car samoil,so ubistvata na nasite najpoznati vojvodi a prodolzuva do den denesen kade i kulminira.
KOGA KE SE NAUCIME DA GI ELIMINIRAME VAKVITE IZRODI OD MAKEDONIJA
:tapp: :tapp: :tapp:

Кога?

Еве конкретно ќе има избори во јуни. ;-)

Кога?

Еве конкретно ќе има избори во јуни. ;-)

Игзекли... само нешто ми вели дека Грмо ќе ти рече “епа за кого да гласам бе? Другиве поарни да не се?“ :tapp:

Пигмеите (ми се чини они беа) од Африка, во својот начин на броење знаат да стигнат само до два. Значи бројат, еден, два, повеќе. Мислам дека македонскиот народ по истиот систем гласа. Нема трета партија.

Овие луѓе како Милчо, и слична македонска интелигенција се веројатно иструени од wосите стwанци кои ги научиле да мислат.
:icon_roll: Не, не се... македонците знаат да мислат, но сосема нормално како и во целиот свет, масата ја сочинуваат лесно манипулативни мали мозочиња кои гласаат за кого каже ТВ екранот.

............................. Не, не се... македонците знаат да мислат, но сосема нормално како и во целиот свет, масата ја сочинуваат лесно манипулативни мали мозочиња кои гласаат за кого каже ТВ екранот.

A sto da pravat tie zagubeni FYR-ovcicki???? Gi imaat samo tie dve alternativi: Gwujo i Sekerlemata .................( dobro i ako bide taa ..., a zamisli nekoj smrdez..:) ) ................. .....................toa ti e mal pazar ..mala ponuda.. :)

Od sekogas se voodusevuvav na intelektot na Mancevski..Koga go slusav kako zboruva,sekogas sum se trudela da ucam od nego.I sega istoto .Kamo sreka da imame poveke vakvi mozoci..i kamo sreka da naucime site NIE nesto poveke od vakvite luge.
So pocit ,sekoja cest.

Od sekogas se voodusevuvav na intelektot na Mancevski..Koga go slusav kako zboruva,sekogas sum se trudela da ucam od nego.I sega istoto .Kamo sreka da imame poveke vakvi mozoci..i kamo sreka da naucime site NIE nesto poveke od vakvite luge.
So pocit ,sekoja cest.
Интелектот е неспорен за Манчевски , сепак во овој случај се работи за нешто друго. Он е единствена јавна личност која отворено им кажа на грците отворено во сред грција за вистината на Македонија .Иако сигурно се одразува на неговата приватна добивка , тој ги посрами сите политичари кои за овие 17 години , гледајки ги сопствените провизии во бизнисот не најдоа за сходно ни да ги спомнат македонците бегалци .Тоа е големината на овој човек кој со право и гордост може да се нарече македонец .

Интелектот е неспорен за Манчевски , сепак во овој случај се работи за нешто друго. Он е единствена јавна личност која отворено им кажа на грците отворено во сред грција за вистината на Македонија .Иако сигурно се одразува на неговата приватна добивка , тој ги посрами сите политичари кои за овие 17 години , гледајки ги сопствените провизии во бизнисот не најдоа за сходно ни да ги спомнат македонците бегалци .Тоа е големината на овој човек кој со право и гордост може да се нарече македонец .

A go slusas li onoj Handziski na TV vo Atina...SRAMOTA BE..CEL ZIVOT ZEMA NEKOJA DRZAVNA PARA...AMBASADOR DEMEK...ZBORUVA ANGLISKI KO POSLEDEN CIGOJNO.... toj be i da saka nesto da kaze go kazuva taka da NIKOJ NE GO SLUSA... :)

Точно!

Јас целата се наежив кога ја прочитав изјавата. Единствено нешто паметно што го прочитав во врска со грците.

Браво Милчо. Алал да ти е.

едно големо :bravo: за Милчо.

Ташлак не ми ја вреѓај интелегенцијата. Ако не ми се свиѓаат неговите филмови, сто посто имам подобри аргументи од тоа дека не ги разбирам!

И мене не ми се бендисуваат неговите филмови макар што овде муабетот не е за филмовите.

A go slusas li onoj Handziski na TV vo Atina...SRAMOTA BE..CEL ZIVOT ZEMA NEKOJA DRZAVNA PARA...AMBASADOR DEMEK...ZBORUVA ANGLISKI KO POSLEDEN CIGOJNO.... toj be i da saka nesto da kaze go kazuva taka da NIKOJ NE GO SLUSA... :)
Тој дибек е во класа на Амди Бајрам , не може ни под прозор да му плукне на човек како Милчо.:nenene:

A propos дискусијава за Милчо, читам денес Време, и ова ми падна во очи. Многу течно и логички речено, онака како што треба да биде:

"...Без сарказам сакам да укажам на позитивните страни и во тврдењата на Караманлис и на Бакојани. Суштинската цел на преговорите што тие ја споменаа е да се најде решение во кое нема да има ниту победени, ниту победници. Токму тоа е најдоброто и единственото правилно решение. Нешто со што нема да биде повредено македонското достоинство, а Грција нема да се чувствува поразена. Тоа решение, секако, треба да го содржи името Македонија со неограничена употреба од наша страна, и дома и надвор. Сите други решенија би значеле пораз за Македонија, па со тоа би биле спротивни на декларираната заложба на грчките политичари.

Она што би требало да биде извлекување на Грција без пораз е можноста да не го употребуваат нашето име, туку да не нарекуваат поинаку, за што ќе треба да се постигне договор. Таквото решение може да се најде во новата иницијатива за преговори. Посредникот во спорот треба наскоро да излезе со нов предлог.

Нашата Влада не смее да ја повтори грешката со предвременото истрчувањео со двојната формула. Работата на нашите претставници е да ја изнесат јасно нашата позиција, а тоа е дека имаме едно име и дека не сакаме никакви пакети, туку негова слободна употреба.

Грците треба да си кажуваат во што е нивниот проблем. Не е наше ние да предлагаме решение за него. Работа на г.Нимиц е да предложи решение кое ќе ја задоволи и другата страна. Тоа уште од самиот почеток и беше цел на посредувањето. Како што рече амбасадорката Нуланд, ова решение треба да биде најдено за неколку недели. А, за неколку недели може да се утврди само едно вакво просто и јасно решение.

Од Премиерот не се очекува да ислушува стотици експерти од различни подрачја и да прави детални анализи, туку точно и јасно да го искаже својот став по ова пресудно прашање. До Велигден. Ова води до уште една позитивна страна на предвремените избори. Имено, тие ќе треба да бидат референдум за тоа што нашата Влада дотогаш ќе го прифати како решение на долгогодишниот спор со Грција.

Најпосле, најмногу се согласувам со претседателот Буш. Македонија треба да влезе во НАТО. Не како некоја безимена држава, туку токму како Македонија. ..."

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1371&ArticleID=89030

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom