Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
Во солидарност со заборавените кај Идомени, против нови нееднаквости!
Левичарското движење „Солидарност“ остро ја осудува неодамнешната одлука на земји долж балканската рута да го користат државјанството како критериум за премин и пристап до право на азил. Во услови на експлоатација во рамките на еден глобален економски и политички систем, арбитрарните одлуки за тоа кој има пристап и право да поднесе барање за азил се причината за создавањето на нови неправди и нееднаквости.

Ги повикуваме македонските граѓани да се солидаризираат со мигрантите и бегалците заборавени на границите, потсетувајќи дека глобалниот економски систем кој ги создава е и причината поради која илјадници наши сограѓани ја напуштија нашата држава. Македонија, како земја која и самата е предмет на периферализација и нови колонијални практики, и македонските државјани кои и самите „бегаат“ поради социо-економски и политички причини од земјата, во голема мера споделуваат слична судбина со луѓето од Блискиот Исток и Африка кои сега се заглавни пред нашите граници.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: :гомце:

Какви кретени, абе за вас само стрелање јавно на плоштад у скопје. Ги споредуваш криминалците орките дивјаците кои насилно криминално варварски уриваат граници, каменуваат полиција и така натаму и така наваму.... со лугето како мене што со години се мачеле, потрошиле еден куп пари време и енергија да си го најдат своето место по сонцето во некоја друга земја од економски причини и сето тоа по легален законски и цивилизиран пат...

Мислев дека само Скандинавците и западно европјаните се зоофили, хомоси,и што ти ја знам други изопачени верзиии на човештвото ама очигледно дека и патријахална Македонија полека го губи својот идентитет...

Мислев дека само Скандинавците и западно европјаните се зоофили, хомоси,и што ти ја знам други изопачени верзиии на човештвото ама очигледно дека и патријахална Македонија полека го губи својот идентитет...
Moра да се навикнеме на европските вредности ...

Moра да се навикнеме на европските вредности ...

Izgleda nemora :D

Peter Van Hut: "Makdonskiot mentalitet ne bil kako evropskiot"
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=46AD6B758A0D37419D5093B0773CE911

Ne nego Grcite, Bugarite i Romancte imale poevropski mentalitet od nas, abe begaj tamu ubi se. Fala bogu Rusija se vrakja poleka na Balkanot za Inat na Turcite sega uste pobrzo i so toa ke zajaknat Pravoslavnite zemji. Poleka se blizi denot na golemata cistka. Evropskata perspektiva za Balkanot e da ne drzat kako robovi sto i sme momentalno tuka nema dilema. Treba da se oslobodime!!!

Izgleda nemora :D

Peter Van Hut: "Makdonskiot mentalitet ne bil kako evropskiot"
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=46AD6B758A0D37419D5093B0773CE911

Ne nego Grcite, Bugarite i Romancte imale poevropski mentalitet od nas, abe begaj tamu ubi se. Fala bogu Rusija se vrakja poleka na Balkanot za Inat na Turcite sega uste pobrzo i so toa ke zajaknat Pravoslavnite zemji. Poleka se blizi denot na golemata cistka. Evropskata perspektiva za Balkanot e da ne drzat kako robovi sto i sme momentalno tuka nema dilema. Treba da se oslobodime!!!
Ај да го видам овој шупак дали мисли дека и Полска, Унгарија, Чешка и Словачка имаат европски менталитет што не ја ебат Немачка 2 % кога им збори дека треба да се воведе квота за мигранти.

Денес цел ден ми помина во расправии кој ми го расипаа денот, па го побарав линкот и ја изгледав емисијата.
Од старт се гледа дека е по нарачка, за состојбата во Македонија за да се заплаши населението, но јас сум уморен од вакви глупости.

Доколку е вистина 50%, еве во овој момент цел имот со возила го продавам за 1 милион евра, пошто се толку дарежливи, и се селам во некоја од државите на Јужна Америка, Нов Зеланд или на Хаваи и не сум во план да се замарам пошто цел живот ми помина во срања од типот: војни, кризи, рамноправност, знамиња на малцинства и триста други срања што не сум во план и во иднина да си го губам времето со прост и глуп народ како што имаме во државава па уште да доаѓаат да живеат тука морони и да живеам со нив, и се одново да тераме и да биде реприза. Повторно ќе ни биде наметнато наместо да збориме за спорт, култура и сите убави нешта, ќе треба да се замараме со кретени кои прошле илјадници километри за да создаваат нови држави и да наметнуваат вери и традиции.

Фала јас не сум дел од таков филм, и ме боли к... за државава ако дошло ред јас да ја бранам кога други ја уништија и се напунија со наши пари и фамилиите им се прселени во други земји, викајте ме предавник и како сакате но не се замарам веќе кога преку 20 години стоиме во место додека другите одат напред.

Ај да го видам овој шупак дали мисли дека и Полска, Унгарија, Чешка и Словачка имаат европски менталитет што не ја ебат Немачка 2 % кога им збори дека треба да се воведе квота за мигранти.

Germanija do godina ke imame primano preku 1mio migranti. 75% od tie se "unskilled" ne znaat jazik niti imat blaga veza kade tocno se naogjat. Se sto znaat e nivnata fantasija za nekakov Raj koj im go imat raskazano doma deka treba da bide vo Germanija. Tie Lugje ke bidat smesteni vo stanovi ili kukji i ce primat paradoksalno pari od drzavata bidejki nemozat da najdat rabota. Pari koj gi plakja Germanecot so danok se razbira. E sega sto se slucuva imame scenario kade povekje od pola milion lugje sedat doma primat plata od drzavata koja e nemokjna da gi integrira site. Integracija kako process traje 10-15godini. (Licno izkustvo sboram) Tie lugje ke pocnat da se osecat izolirani ili nesakani satoa sto se muslimani i drugite nemuslimani gi otvrluvat radi nivniot parasitski status. Mentalitetot na imigrantite od 20g. nagore nema da se smene sto znaci tie nema da bidat asimilirani od Germanskata populacija sekako. Mozam sega da napisam uste 100 strani ali koj ke me cita. Deneska ziveeme vo vreme na socialni mrezi kade mnogu raboti i vistini izpagjat sekako. Samo Edna rabota koja e mnogu bitna ke kazam, golem del se mazista preku 70% od koj pak golem del nema da najdat zeni za da ragjat po 100 deca.. takvite se tie sto posle ke siluvat devojcin i se sto nemoze da se brani samo. I toa e atomska bomba vo racite na desnopartijcite vo germanija koj veruvajte znaat da go izkoristat.

Germanija do godina ke imame primano preku 1mio migranti. 75% od tie se "unskilled" ne znaat jazik niti imat blaga veza kade tocno se naogjat. Se sto znaat e nivnata fantasija za nekakov Raj koj im go imat raskazano doma deka treba da bide vo Germanija. Tie Lugje ke bidat smesteni vo stanovi ili kukji i ce primat paradoksalno pari od drzavata bidejki nemozat da najdat rabota. Pari koj gi plakja Germanecot so danok se razbira. E sega sto se slucuva imame scenario kade povekje od pola milion lugje sedat doma primat plata od drzavata koja e nemokjna da gi integrira site. Integracija kako process traje 10-15godini. (Licno izkustvo sboram) Tie lugje ke pocnat da se osecat izolirani ili nesakani satoa sto se muslimani i drugite nemuslimani gi otvrluvat radi nivniot parasitski status. Mentalitetot na imigrantite od 20g. nagore nema da se smene sto znaci tie nema da bidat asimilirani od Germanskata populacija sekako. Mozam sega da napisam uste 100 strani ali koj ke me cita. Deneska ziveeme vo vreme na socialni mrezi kade mnogu raboti i vistini izpagjat sekako. Samo Edna rabota koja e mnogu bitna ke kazam, golem del se mazista preku 70% od koj pak golem del nema da najdat zeni za da ragjat po 100 deca.. takvite se tie sto posle ke siluvat devojcin i se sto nemoze da se brani samo. I toa e atomska bomba vo racite na desnopartijcite vo germanija koj veruvajte znaat da go izkoristat.

Bas ova se mislev pred nekoj den.Zamisli imas 700.000 nezadovoleni mazi, koi nemozat da se integriraat i nemaat partner.Ne velam deka site se siluvaci, ama od tolkava brojka sigurno del ke se oddade na silovanje.
Zaebana rabota.

Од старт се гледа дека е по нарачка, за состојбата во Македонија за да се заплаши населението, но јас сум уморен од вакви глупости.
Тезата ти е дека на Југослав Петрушиќ му е платено за ова да го каже во нашите медиуми?
Кој би му платил и зошто?
Според што заклучи дека интервјуто е по нарачка? Може да посочиш за и ние да видиме?

Тезата ти е дека на Југослав Петрушиќ му е платено за ова да го каже во нашите медиуми?
Кој би му платил и зошто?
Според што заклучи дека интервјуто е по нарачка? Може да посочиш за и ние да видиме?

Не сакам да излегувам од темата може да комуницираме по пораки, моабетот ми беше во врска со антетатите, настаните во куманово и итн, исто така и со мигрантите што ќе откупуваат имоти, а за плаќање му платиле тие на кои им одговара ваква состојба за населението да биде во страв и да се држи до тоа што му е познато.

Во Македонија па и на балкан сите се експерти и раззузнавачи ама самонаречени.
Од тој тип на експерти и раззузнавачи е и синоќешниот гостин кој во центар на Васко Евтов изнакажа глупости кои ниедна вага неможе да ги измери.

Ако овој што беше кај Ваасета брзозборкава е експерт ја сум Академик Старделов. Од сите овие шанкуриња едно вреди да се слуша тој другиот србин шо беше незнам кај Миленко гостин и Тјери Мајсон. Се друго е на тешки дроги

Последно уредено:
На граница дневно се примаат одприлика по 1200 луѓе од Сирија... економските мигранти не се пропуштаат. Инаку стивнаа гласините за тоа дека Македонија ќе мора да прими 30 и кусур илјади бегалци на привремено сместување. Голем дел е ова ради поставувањето на ограда на граница, со што драстично се намалија влегувањата на мигранти во земјава плус тука ќе го сместиме и ладното време кое допрва зема замав.

Гејциве добиваат милиони и милиони за справување со бегалците, затоа сега на нив паѓа товарот што ќе прават со економските мигранти. Македонија убаво направи со оградата, и сега не ни чуе за нив.
Во меѓувреме Јапонија и донираше на Македонија 2 милиони евра за справување со бегалците (y)

Тензии на граница - мигранти се обидуваат да ја прескокнат оградата

Протест на мигрантите на македонско-грчката граница 01.12.2015
JwLRsSW.png

Како оваа активистка 5 дена однапред знаела дека денес ќе има протест на македонско-грчка граница? Кога таа го напишала ова луѓето што денес протестираат веројатно уште биле во Иран и поима немале дека границата е затворена.

Тензии на граница - мигранти се обидуваат да ја прескокнат оградата

Протест на мигрантите на македонско-грчката граница 01.12.2015
JwLRsSW.png

Како оваа активистка 5 дена однапред знаела дека денес ќе има протест на македонско-грчка граница? Кога таа го напишала ова луѓето што денес протестираат веројатно уште биле во Иран и поима немале дека границата е затворена.

Оваа „активистка“ пред некој ден во групава даваше инструкции на мигранти и идни мигранти како да лажат кај Грците дека доаѓаат од Сирија за да ги пропуштаат кај нас на граница и нагоре.
Во ред е и солидарност и хуманост ама оваа ги учи да лажат како нелегално да поминат граница. Не знам само дали природно е малоумна или некој ја плаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom