Raynor
Mr.Terrible
- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 384
- Поени од реакции
- 583
Хехе, баимстопанката, и тие "научиле" фиром
http://emagazin.mk/vesti/vest/15222
Ем шуто ем боде.....
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хехе, баимстопанката, и тие "научиле" фиром
http://emagazin.mk/vesti/vest/15222
демек ако напишале Македонија ќе ви беше поинакво мислењетоМолат за помош, зависат од нашата добра волја,а ти го пишуваат тој одвратен акроним на нивните транспаренти
Ептен дипломатски, е сега да скапете на студот и дождот цела зима.
демек ако напишале Македонија ќе ви беше поинакво мислењето![]()
така де...Мене не, не би ги пуштал ниту да ја пеат химната на Македонија плус Болен ми лежи Миле поп Јорданов...
Викаш,а може и да ги пуштиме,ама место во кампови,во гасни комори.Абе овие се зараза,овие ќе ја контаминираат цела Европа со ебола.Мене не, не би ги пуштал ниту да ја пеат химната на Македонија плус Болен ми лежи Миле поп Јорданов...
Демек ако идеш некаде да молиш за нешто што не ти следува - најнормално е да ги вреѓаш тие што треба да ти се сожалат?демек ако напишале Македонија ќе ви беше поинакво мислењето![]()
готов беше ти да се сожалиш, ама ова со фиром те погоди ептен, па се премислиДемек ако идеш некаде да молиш за нешто што не ти следува - најнормално е да ги вреѓаш тие што треба да ти се сожалат?
Во кој паралелен унверзум е ова нормално, и со кои методи ви го испрале мозокот па размислувате вака? Посебно ти пошто се декларираше дека си Македонец... Според „логикава“ што ја употребуваш, јас не би рекол ниту дека си од планетава.[DOUBLEPOST=1448371429][/DOUBLEPOST]Кога ќе одиш да конкурираш за работа, извреѓај го газдата и после пиши ни овде дали си ја добил работата.
(којзнае, можеби ќе ти притреба нова работа кога ќе се забрани финансирање на невладини организации, од НАДВОРЕШНИ спонзори)
Тој потег, веќе заштитен со историски копирајт, сигурен сум, во некоја далечна иднина ќе ѝ донесе на државата која го изведува, несомнен бенефит.
Identity
* Belgian Moroccans think they belong first and foremost to Morocco and only then to Europe: 55% think than and an additional 19% think they belong only to Morocco. 77% are certain they want to be buried in Morocco. Moroccan citizenship is obviously above all. That also holds for Moroccans who were born in Belgium.
When the researchers asked who they are really: only 7.7% answered they're Belgian. 36.2% said they're first and foremost Muslims and an additional 22.9% said they're "Moroccan Muslim".
* Two thirds (58.5%) say they're religious, but only 12% practice. 44.6% say that their religious convictions are stronger than in the past. That is the case in particular in Brussels.
* 83% of the Moroccans think that "nobody should adapt to anybody else, everybody has a right to live according to their own principles", but 52% think that Church and State should be separated.
* Trust in institutions:
The most trusted Moroccan institutions are: religious institutions (29.2%), royalty (22.9%) and the government (11%).
The most trust Belgian institutions are: mosques (21.9%), social security and health care (21.4%), government (13.2%). But, in Flanders only 13% say mosques are most trustworthy (compared with 34.4% in Brussels). Education figures above all for Flemish Moroccans (15.2%) [The editors add that this is noteworthy taking in to the account the headscarf row in Antwerp]
* The least trusted Moroccan institutions: police (23.9%), government (15.2%), social security and health care (12%).
The least trusted Belgian institutions: media (19%), police (16.5) and political parties (16.2%). The researchers say the media scores so badly because they portray a distorted and little appreciated image of Moroccans.
Шпанците имаат огромни огради поставени во Сеута и Мелила,и е потештко да се шверцуваат, има огромни кампови на брегот на Мароко, некои и со години се таму , чекаат шанса да влезат во ЕУ. Втората причина зашто доагаат преку Грција и Македонија е општо позната, Гркот пушта све и свашта, и некој крокодил да се појави и да рече дека е бегалец ке го товарат на брод до Солун и после правец Идомени. Иста ситуација беше и со Македонија, Србија, Хрватска, Словенија....пуштавме све живо, па после се чудиме зашто доагале мигранти од Мароко, Алжил, Непал....http://www.dw.com/mk/македонија-обвинета-за-дискриминација-на-бегалците/a-18869345
Ебати Хуман Тајт и сите останати.. кој к*р барат на Идомени бегалци од Мароко, тие со пливање можат до ЕУ да дојдат преку Шпанија... (остров Перехил), а да не кажувам за градовите Сеута и Мелила
![]()
Грција пушта се и сешто спрема Идомени, а Турција ги пушта сите спрема Грција.. а имаше и дека една функционерка од Франција мислам, беше вмешана во продажба на гумени чамци во Турција на бегалците...Шпанците имаат огромни огради поставени во Сеута и Мелила,и е потештко да се шверцуваат, има огромни кампови на брегот на Мароко, некои и со години се таму , чекаат шанса да влезат во ЕУ. Втората причина зашто доагаат преку Грција и Македонија е општо позната, Гркот пушта све и свашта, и некој крокодил да се појави и да рече дека е бегалец ке го товарат на брод до Солун и после правец Идомени. Иста ситуација беше и со Македонија, Србија, Хрватска, Словенија....пуштавме све живо, па после се чудиме зашто доагале мигранти од Мароко, Алжил, Непал....